REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Nicolas Schmit: Cred că felul în care a fost gestionată în România situaţia refugiaţilor este remarcabil

Nicolas Schmit: Cred că felul în care a fost gestionată în România situaţia refugiaţilor este remarcabil

Replica API 2 aprilie 2022 | 20:10 294

România s-a confruntat cu o sosire masivă a unui număr de refugiaţi din Ucraina, iar felul în care a gestionat această situaţie este remarcabil, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, comisarul european pentru Locuri de Muncă şi Protecţie Socială, Nicolas Schmit.

Marius Budăi, Nicolas Schmit

"Am avut o discuţie despre situaţia socio-economică şi refugiaţii din România. Cred că mi-am exprimat recunoştinţa şi puternica apreciere a Comisiei pentru ceea ce face Guvernul şi populaţia României pentru aceşti refugiaţi. România s-a confruntat cu o sosire masivă a unui număr mare de oameni din Ucraina care au fost goniţi de război. Cred că felul în care a fost gestionată această situaţie este remarcabil. Nu pot decât să vă mulţumesc dumneavoastră, Guvernului şi populaţiei României", a spus Schmit.

Comisarul european pentru Locuri de Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, aflat în vizită de lucru în România, a avut joi o întâlnire cu ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

Conform unui comunicat al MMSS, principalele teme ale discuţiei au vizat răspunsul UE la conflictul din Ucraina şi sprijinul acordat refugiaţilor, reformele sociale din cadrul Mecanismului de Reformă şi Rezilienţă: deficitul de forţă de muncă şi de competenţe în România, reforma serviciului public de ocupare a forţei de muncă, sistemul public de pensii, precum şi ţintele naţionale 2030.

În acelaşi timp, oficialul european a dat asigurări că România şi ţările care se confruntă cu criza refugiaţilor din Ucraina vor fi sprijinite de Comisia Europeană, fără ca aceste eforturi să afecteze suportul acordat grupurilor vulnerabile aflate în sărăcie şi excluziune socială.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212