REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Nicolicea: Magistraţii care îşi suspendă activitatea pentru proteste ÎNCALCĂ LEGEA! Riscă închisoarea

Nicolicea: Magistraţii care îşi suspendă activitatea pentru proteste ÎNCALCĂ LEGEA! Riscă închisoarea

Replica API 27 februarie 2019 | 02:06 448

Legea română nu lasă loc de interpretări în ceea ce priveşte prevederile potrivit cărora suspendarea activităţii unităţilor de Parchet reprezintă infracţiune, a declarat, marţi, social-democratul Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Referitor la recentele suspendări de activitate ale unităţilor de Parchet sunt câteva aspecte pe care nu le vede sau nu le spune nimeni. Am mai spus-o şi o repet, dubla măsură dăunează profund societăţii! A spune că legea este egală pentru toţi, însă a cere tratament diferenţiat este un exemplu tipic de standard dublu. Legea română nu lasă loc de interpretări în ceea ce priveşte prevederile potrivit cărora suspendarea activităţii unităţilor de Parchet reprezintă infracţiune şi se pedepseşte ca atare, astfel: potrivit articolului 181 al Legii 62/2011 a dialogului social, 'prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului într-o unitate'. Având în vedere că suspendarea temporară a activităţii înseamnă încetarea acesteia pe o perioadă de timp limitată, suspendarea colectivă şi voluntară, chiar temporară, se încadrează în definiţia grevei; articolul 202 specifică foarte clar că procurorii şi judecătorii nu pot declara grevă; la articolul 218 se precizează că declararea grevei cu încălcarea articolului 202 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă", a explicat Nicolicea, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

El a adăugat că, aşa cum statuează şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, orice persoană are dreptul la libertate de exprimare, acest drept incluzând libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau a comunica informaţii ori idei, însă în cazul sistării activităţii "nu se poate vorbi despre comunicarea unor informaţii sau idei, ci pur şi simplu de refuzul de a mai presta o activitate".

"Nu ştiu ce este mai grav, necunoaşterea legii de către cei care ar trebui să o cunoască şi să o aplice sau încălcarea cu bună ştiinţă a acesteia de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii", a completat Eugen Nicolicea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei multumiti de alianta PSD-ALDE-UDMR cred ca habar nu aveti ce inseamna europa. Nu toata lumea este asa. Vad ca nu au habar nici cei din alianta idolii vostrii salvatori. Exemplu robor euribor buget tezaur . etc. pentru voi a venit din nou pe pamant ISUS. diferenta este ca acum are doar mustata nu si barba. Si da, au inviat si mortii care au mers la vot pentru PSD. minune mare bre... inteleapta vorba ,, fericiti cei saraci cu duhul;; asa se intampla cand ajung sa conduca o tara niste ... ce nu au habar de nimic. cred ca pot orice si oriunde...
3
0
ca vreti voi comunistii
5
0
Romani, trebuie sa credem si sa luptam asa cum lupta Codruta acum si, sigur...CORUPTIA VA FI INFRANTA! Luptati, luptam si castigam! Nu ne poate ingenunchea o gasca de hoti, vremelnic ajunsa sa conduca tara. Fara televiziunile si vuvuzelele antenelor cu stapani condamnati penali, HOTII astia de mult erau la puscarie si averea tarii, a noastra, furata de ei, inapoiata tarii!
5
0
si tu ar trebui sa fie arestat pt crime , ai avut accidente de munca musamalizate la SNC , ai trimis oameni bolnavi la 40 grade , in soare la defilare , s-o aplaude pa ma-ta , ai turnat la securitate tot personalul muncitor . Muie tie si babei tale ! ....jigodie , stai in apartament mare dat de stat , altii aveau copii si primeau in poarta 6 .
2
5
ce inseamna PSD pe dos? mustaciosu cioflecaie stromeleagul...
7
1
Auzi cine vorbeste,un nenorocit ca nici el nu stie cum sa facut Jurist.Si dobitocu face si legi in parlament.
8
1
misto,kasto,carne de porc ce bine ar fi cu atatia asa zisi magistrati la bulau,daca vizionezi moacele celor atarnati pe trepte nu poti zice decat casunt niste neaveniti,nepregatiti si hoti cu totii
1
9
daca magistratii, in mintea ta de fost strungar, risca inchisoarea, voi- haita completa de hoti , meritati sa fiti direct spanzurati in piata victoriei si pe fiecare sa vi se puna cata o placuta cu inscrisul'' asa nu, cine face ca ei, ca ei vor pati''
17
3
o scursura bolsevica.la puscarie cu infractorii..
16
1
jegosului i-a facut fii-sa toate lucrarile ptr facultate la FF
15
1
...nu vrem bani , nu vrem valuta , vrem Codruta sa va f...a!
16
2
Pai Dorneanu ce face?cand recunoaste asumat ca el o sa ignore unele articole si o spune cu gurita lui inchide i ar Dzeu gurita pe veci si daca se poate maine sau dupa orele 19.El ce face nu incalca legea?
10
2
gata , regimul kovesi-onea-portocala trebuie sa ramana istorie . La puscarie cu jigodiile care au ucis oameni si au distrus mii de familii . Afara din justitie , slugi rezistente !
4
18
vezi sa nu-si faca singuri dosare penale bai penalule mancare-ai pula
8
4
Pleaca mai, manivela! Tu vorbesti?! Ati facut praf legile justitiei, incercand sa-l aparati pe Dragnea si hotiile voastre. Veti da socoteala, veti plati scump! Nu va mai suportam, s-a umplut paharul.
20
5
Cum in Romania nimeni nu respecta nici o lege , dracnea fura , dancila este mama prostilor , mai conteaza ce fac magistratii ? Pentru nicolicea numere de suedia .
18
4
Bai cacat cu ochi, du-te in ma-ta!!!
23
5
sa le dati o limbuta pe ciocanel la toti magistratii si pe tusiera la toate magistratele, comunisti nenorociti ce sunteti.
23
7
Dar pentru ministrul actual al Justitiei ce sfaturi juridice ati avea, va rog, ...?
28
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272