6.2° Constanța Vin., 27 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6256
6.2° Constanța Vineri, 27 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6256

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv!

Cristina BĂRBUCEANU 28 noiembrie 2022 | 10:11 2803

Procurorii DNA l-au reținut pe vicepreședintele Curții de Conturi, Niculae Bădălău, acuzat de dare de mită. Magistrații au decis să-l aresteze pentru 30 de zile. Deși a fost susținut de către PSD în această funcție, acum social-democrații îi cer lui Bădălău să își dea demisia.

Niculae Bădălău

Precizăm că PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției.

De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român., arată un comunicat al PSD.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Ce spun procurorii!

 „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 noiembrie 2022, a inculpaților: Bădălău Niculae, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de: - dare de mită, în formă continuată, - trafic de influență, Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă...”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme. În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă. În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Sper sa putrezesti in puscarie alaturi de ceilalti jegosi din politica!
0
0
Badalau are buletin de constanta sa merga la poarta alba sa faca si el k fraieru sarbatorile acasa il scoate banuta&co cu masina de paine
0
0
Domne ajuta ! Ca tare bine zici !
0
0
Badalau este un psd-ist autentic, adica un hot.
3
0
Felix Stroie si Dumitrache Ion cand urmeaza , sau imparte cu voi si au protectie ? Numai avem loc de la toate institutiile si Primariile ca dam de Dumitrache Ion cu zeci de firme !
6
0
Băbulău la multi ani Banii furați pe pastile să-i dați
5
1
Felix când urmează?
5
1
Eu lucrez la poliția locală Cernavoda ,nu vin la program ca toata lumea ,fac servici doar cu iubitul meu Pismis Nicușor ,nașu nostru Steflea nu are curaj sa ne schimbe deoarece il avem la manâ ca l-am cumpărat ieftin ......Ma doare in c*r ce vb lumea despre mine .......
5
0
Dragusanca sa predea rolexul de 100 mii euro , cu acești bani hrănim un orfelinat întreg ! Am fost sa donez câte ceva știți ce aveau din partea statului copiii? Orez și eugenii !!! Atât!
15
0
PASTREAZA-I UN LOC SI MILOGULUI MANUEL VALETUL TAU DE LA ANR CAPITANIA GIURGIU. TREBUIE SA AJUNGA SI EL CA ACOLO-I ESTE LOCUL.
15
1
La mulți ani cu executare la parazit!
13
1
ROMANIEI DIN CERNAVODA.SE PARE CA BADALAU PAPA SPAGA SINGUR.SA INVETE DE LA MINE EU NU RAMANE LA NICIUN SMECHER DATOR DIN SISTEM.VENITI SA VEDETI CE VILA IN CERNAVODA CE VILA AM CONSTRUIT SI CE MASINI DE LUX VIND
10
1
Sa.lf wtem nkur! Musai toți hoții din politică sunt cwrve deci tratați că atare
9
2
Haideți lăsați ca am mai văzut circ ieftin , o sa îl faceți scăpat și pe asta
14
2
ne intereseaza si recuperarea prejudiciului, poate o cheama si pe dragush sa vedem pe unde s-au dus banii
19
2
Acum sa vedem cum se mai pisha pe diaspora, cred ca pe coor! Poate ii mai taie harfele lui fiisu, care cotiza la dragushanka. Mari oameni de afaceri, acum sa-i vad, cand nu mai au sustinere.
12
2
oare acum Dragusanca o sa-l mai futta pe fisu ?
12
2
Am varsat o lacrima , f u t u l i n g u r a . J e g u l a s t a s p u n e a c a s e p i s a p e d i a s p o r a .
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011