REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nicuşor Constantinescu a RECUZAT doi judecători în dosarul fundaţiilor Fantasio şi Thalia

Nicuşor Constantinescu a RECUZAT doi judecători în dosarul fundaţiilor Fantasio şi Thalia

Replica API 15 aprilie 2019 | 00:00 500

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, a avut un nou termen în dosarul în care a fost trimis în judecată împreună cu fundaţiile Thalia şi Fantasio, dar şi cu alte personalităţi, printre care şi binecunoscutul Cristian Zgabercea. În cauza ce se află în faza de apel, la Curtea de Apel Constanţâa, magistratul Iulia Cezara Suciu a formulat cerere de abţinere de la, iar Nicuşor Constantinescu i-a recuzat pe ceilalţi doi membri ai completului, respectiv judecătorii Marius Damian Mita şi Ciprian Coadă. Preşedintele instanţei a respins, însă, pe 11 aprilie, declaraţia de abţinere formulată de judecătoarea Iulia Cezara Suciu, privind judecarea cauzei penale, dar a respins şi cererea de recuzare, formulată de Constantinescu. Decizia este fără cale de atac. Următorul termen a fost stabilit pentru 23 mai a.c.

Amintim că Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA, pe 16 aprilie 2015, acuzat fiind de abuz în serviciu (3 infracțiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, conflict de interese (9 infracțiuni, din care 5 în formă continuată). Alături de el apare Cristian Zgabercea, consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu (2 infracțiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, Carmen Florentina Oproiu, director al Direcției Coordonare Instituții Subordonate din cadrul Consiliului Județean Constanța, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu (2 infracțiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundației Culturale Thalia, la data săvârșirii faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, Fundația Fantasio, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și Fundația Culturală Thalia, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Pentru aceste fapte, instanţa de fond, respectiv Tribunalul Constanţa, l-a condamnat, în mai 2018, pe Nicuşor Constantinescu la o pedeaspă de 8 ani de detenţie, cu executare, Cristian Zgabercea a primit 4 ani şi 8 luni de închisoare, tot cu executare, Carmen Florentina Oproiu a primit 3 ani cu suspendare, iar Marcel Brâncoveanu Părău a primit 2 ani tot cu suspendare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravo justitiei, ca astia se credeau intangibili, faceau ce doreau crezand ca nu vor raspunde niciodata, poate mai vin ceva dosare si de la mazare, ca e cam putin pentru ce au facut pe aici
2
0
Mai pui ma boule directori cretini pe la unitatile statului. ?
0
1
ce sa faci, dupa fapta si rasplata, bine ca vin din urma alte dosare, bravo justitiei
4
1
Bah Mirela , voi aveti corector la ziar ? Tu ai vazut cum ai inceput articolul ? Totusi , avand in vedere de cate ori a fost in sala de judecata , ar putea fi numit umflatul betivan cu drena de NY in functia aia...
0
0
cere BIBICULE despagubiri
0
0
Pentru asta si gasca lui trebuie o sectie speciala la DNA la cat au furat.
5
0
Pe porcul asta l-ati infundat bine, bravo! Ca merita! Dar pe hotul celalalat de MAzare Cand?
9
0
Asta de cate ori mai scrie ceva pe fesbuc ii mai dau baietii un an doi
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108