REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Nicuşor Constantinescu: Ce caută Curtea de Conturi Brăila să controleze Constanţa?

Nicuşor Constantinescu: Ce caută Curtea de Conturi Brăila să controleze Constanţa?

Replica API 18 iulie 2013 | 00:00 178

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu a infirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, zvonurile conform cărora nu ar permite angajaţilor Curţii de Conturi a României să verifice activitatea instituţiei pe care o conduce. Şeful CJC nu s-a împotrivit acestui aspect, ba, mai mult, drept dovadă stă şi contestaţia pe care a formulat-o împotriva raportului instituţiei de control, dar şi plângerea penală pentru abuz în serviciu.

"Nu le permit?! Păi dacă nu permit controlul, cum au făcut raport? Dacă au făcut notă de constatare, cum, nu am dat voie? Au fost acum două luni. Este contestat raportul. Nu vreau să comentez pentru că nu este cazul în momentul acesta. Nu ştiu de unde aţi înţeles că nu vreau să primesc. Procedura este următoarea: Curtea vine, controlează, noi contestăm, ei admit sau resping contestaţia, după care mergem în contencios, iar instanţa se pronunţă. Ei (n.red. auditorii) contestă faptul că noi am făcut perdele forestiere în jurul Constanţei de protejarea drumurilor judeţene, că n-am fi avut dreptul. Este dreptul Consiliului Judeţean şi hotărârea consilierilor judeţeni. Ei nu au dreptul să se pronunţe asupra oportunităţii a ceea ce decide acest Parlament Judeţean. Ei au dreptul doar de a controla conturile, dacă s-au cheltuit banii în mod legal şi corect. Un alt exemplu: că de ce am reabilitat căminul cultural, că nu aveam abilitatea să facem asta. Că n-avem dreptul să reabilităm echipele sportive, să cumpărăm apartamente pentru medici şi să reabilităm sediul Spitalului Judeţean", a precizat Constantinescu. Acesta este convins că aşa-zisele constatări nu reprezintă decât o chestiune politică. "Cu alte cuvinte, toate programele USL cu care am câştigat alegerile şi care le continuăm şi astăzi, sunt ilegale, în opinia domnilor de la Curtea de Conturi de la Brăila. Ce caută Brăila să controleze Constanţa?! Pe baza unei hotărâri naţionale. Legea Curţii de Conturi este una singură şi nu permite astfel de misiuni, nu au delegare şi competenţă. Ăsta este alt motiv de contestare. În loc să controleze execuţia bugetară, ei au controlat programe politice. Este un abuz în serviciu şi le-am făcut eu o plângere penală", a specificat Nicuşor Constantinescu. Cât despre o posibilă plângere penală efectuată pe numele său la Parchet, pentru nerespectarea legii, acesta spune: "Nu ştiu de unde aţi scos-o pe asta. Eu nu am primit nici o hârtie. Când o să primesc, o să vă spun", a conchis preşedintele CJC.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108