REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicușor Constantinescu, CONDAMNAT cu EXECUTARE, în dosarul ELICOPTERULUI PRĂBUȘIT

Nicușor Constantinescu, CONDAMNAT cu EXECUTARE, în dosarul ELICOPTERULUI PRĂBUȘIT

Replica API 10 iulie 2020 | 14:12 5874

Încă o condamnare definitivă, cu executare, pentru fostul șef al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Curtea de Apel Constanța l-a condamnat vineri, 10 iulie, la 4 ani de închisoare în dosarul elicopterului prăbușit.

Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului, instanță care l-a condamnat, anul trecut, la 4 ani de închisoare.

Magistrații l-au mai condamnat pe fostul șef al CJ la plata, către partile civile Județul Constanța şi Consiliul Judetean Constanta, a sumei de 1.082.031,62 lei, despăgubiri civile. In baza art. 397 alin.4 C.p.p. in referire la art. 20 din Legea nr. 78/2000, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului, până la concurenta sumei de 1.082.031,62 lei, retinută prin prezenta, drept prejudiciu.

Amintim că, din ordonanţa de punerea în mişcare a acţiunii penale, procurorii au precizat că, în cursul anului 2011, în cadrul unui proiect finanţat de Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România, Consiliul Judeţean Constanţa, prin el, a achiziţionat un elicopter în scopul eficientizării activităţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă, din judeţul Constanţa, România şi Districtul Dobrich, Bulgaria.

Conform anchetatorilor, la data de 29 martie 2013, Constantinescu a atribuit unei societăţi comerciale, în mod nelegal, un contract de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de operare elicopter multifuncţional, medicalizat”, „Servicii de transport ocazional” şi „Servicii de reparare şi întreţinere a elicopterelor”, prin încălcarea celor stabilite în caietul de sarcini, în care se prevedea că aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acţiunilor de intervenţie în caz de urgenţă şi în pofida faptului că SMURD formulase anterior o ofertă privind operarea gratuită şi conform scopurilor programului (salvare de vieţi şi intervenţii de urgenţă) a elicopterului respectiv. La data de 01 iulie 2013, Constantinescu ar fi pus elicopterul achiziţionat din fonduri publice la dispoziţia persoanei juridice respective, care nu a fost niciodată parte semnatară a Acordului de parteneriat în baza căruia a fost obţinută finanţarea nerambursabilă şi achiziţionat elicopterul, schimbând astfel beneficiarii direcţi ai investiţiei, precum şi destinaţia aparatului de zbor respectiv. Pe această cale, mai arată procurorii, inculpatul a angajat, lichidat, ordonanţat şi plătit, în mod nelegal, în perioada 05.07.2013 - 30.10.2014, din fondurile publice ale Judeţului Constanţa, suma de 1.082.031,62 lei, reprezentând cheltuieli cu serviciile de întreţinere şi operare a elicopterului.

Patru oameni au murit!

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord – doi piloţi de la Inspectoratul General de Aviaţie şi două cadre medicale ale SMURD Constanţa – s-a prăbuşit pe 15 decembrie 2014 în lacul Siutghiol. Toţi membrii echipajului au murit în urma accidentului.

În momentul producerii accidentului, elicopterul se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ii dea D- zeu sanatate ca sa poata sa-si ispaseasca sentinta, si putere de munca ca sa achite prejudiciu ...
1
0
stati linistiti ,nu face puscarie ca un om de rand ,este cazat la cheia ,balta lui Camy ,aceiasi locatie unde a stat si Miron Mitrea .Asa ca stati linistiti voi are cine sa aiba grija de el....
1
0
Nicusor hai rpd inapoi ca a mai ramas de retrocedat o bucata de verdeata...
5
0
Zadarnica toata agitatia asta, familia lui Nicusor traieste in continuare in opulenta in super vila cu o gramada de slugi pe langa ei, masini de lux etc etc!!!!
9
1
hahahahahahah
3
1
Daca pilotul nu se dadea jmecher nu murea niminea ca nu trecea itinerariul deasupra lacului!
12
2
Si exista o inregistrare de pe telefon in care un supravietuitor al elicopterului prabusit urla sa fie salvat... Dupa cateva zile vine harapul arafat si declara ca filmarea este falsa... expert in microbiologie, epidemiologie, sunet, video... cate mai vreti ??? cel mai destept pamantean.
12
2
unde este Cristian Zgabercea producatorul general al TVR, cel care i-a schimbat procusorului plosca si pampersii in SUA, nu Zgabercea a propagat idea ca porcusorul asta este pe moarte? si uite ca au trecut atatia ani si n-a murit, deci FAKE NEWS ca sa vi se faca mila de porc, ce mai stiu astia sa va inmoaie si sa va iertati hotii care v-au praduit ani si ani de zile, voi multumindu-va cu un pui, o sticla de ulei, orez si alte kkaturi care vi le aruncau ca la caini ca sa nu muriti de foame pe cand ei se scaldau in bani si putere
15
0
A crezut ca si-a tras o jucarie cu care sa zboare. Nu merge sa faci chiar ce vrei. Mai faci si parnaie cand te crezi desteptu hotilor.
10
0
Da' asta nu murise de cancer prin America, cum plingea pe la tv?
11
1
Mare cacat, o contopeste cu pedeapsa actuala si nu face nicio zi din pedeapsa de 4 ani, de fapt.
9
0
Sper sa putrezeasca acolo acest gunoi.
11
1
Porcusoru nu mai iese de acolo. acolo iis va face slujba de veci
12
1
daca-i luati casa de pe eminescu dati si gardul inapoi si eliberati trotuarul !!!
19
0
s-a dispus luarea masurilor asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale cui?caci majoritatea bunurilor lui sunt pe numele lui Husein Ozghen, deci il doare fix in cur ca nu mai aveti ce sa-i luati, adica prinde orbu scoate-i ochii, si cu confisarea extinsa nu se poate ca tatarul ala care se da turc nu-i ruda cu porcul asta.
11
0
iata un tratament foarte eficient pentru cancer in faza terminala - nu chimioterapie si toate aiurelile - la sanatoriul Poarta Alba sunt specialisti renumiti si poti trai acolo multi ani fericiti
19
1
dar cum securitatea il protejeaza...
2
12
Nici in intersectie nu visa el ca o sa ajunga asa
22
1
Cat mai multi ani in spatele gratiilor pentru acest jeg ordinar!
25
2
La multi ani
30
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614