REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nicuşor Constantinescu: "Dacă voi găsiţi o pată în acest dosar, îmi dau demisia şi mă duc să mă spânzur!"

Nicuşor Constantinescu: "Dacă voi găsiţi o pată în acest dosar, îmi dau demisia şi mă duc să mă spânzur!"

Replica API 28 octombrie 2015 | 15:58 368

"Sunt condamnat că am adus un beneficiu judeţului"

"Sunt condamnat că am adus un beneficiu judeţului"

După ce magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa s-au pronunţat în dosarul Centrului Militar Zonal, condamnându-l pe Nicuşor Constantinescu la 3,6 ani cu executare, preşedintele ales al CJC a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul hotelului Flora din staţiunea Mamaia.

Acesta a spus: "Astăzi, de ziua mea, am primit acest cadou! Aşa cum am spus, judecătoarea Cezara Suciu s-a antepronunţat, fără să deţină probe că aş fi încălcat legea! Mi-a interzis să iau legătura cu consilierii judeţeni dar nu i-a audiat niciodată. Dacă nu respectam hotărârea de consiliu, aş fi fost acuzat de neglijenţă în serviciu. Nu sunt acuzat că prejudiciez statul, ci că am creat bună stare judeţului Constanţa, că am adus un beneficiu nu mie, soţiei, familiei mele, ci judeţului Constanţa. Aici e un prim semn de întrebare. Sunt condamnat că am adus un beneficiu judeţului! Sistemul abuziv din România şi judeţul Constanţa funcţionează! Nu ştiu de ce sunt acuzat în dosarul CMZ. Am avut plângeri de la fostul prefect Claudiu Palaz, am primit NUP în acest caz, s-a atacat în instanţă iar Judecătoria m-a achitat în 2014. Nu pot fi judecat de două ori pentru aceleaşi fapte. Judecătoarea s-a pronunţat după ce a intrat cu bocancii în legea administraţiei locale. Înseamnă că-n celălalt dosar (plăţi ilegale fundaţii) sunt condamnat la spânzurătoare! E prima oară în România când un preşedinte ales al CJC e condamnat pentru că a respectat hotărâri de Consiliu".

"Judecătoarea e presată de Serviciile Secrete, de DNA"

"Mă voi apăra cu toate pârghiile legale, mă voi apăra până la ultima pârghie. Voi face recurs, voi cere să mi se respecte drepturile, voi cere expertiză, voi cere audierea martorilor, a directorului de la Arhive, Coman. Judecătoarea e presată de Serviciile Secrete, de DNA. Dacă eu sunt vinovat că am iniţiat hotărâri, teoretic, vinovați sunt şi consilierii, cei doi vicepreşedinţi şi secretara CJC. De ce numai eu?", a mai spus Nicuşor Constantinescu.

"Dacă voi găsiţi o pată în acest dosar, mă duc să mă spânzur!"

"Nu mi-e frică decât de Dumnezeu. Nu există o virgulă, o pată în acest dosar. Dacă voi le găsiţi, eu îmi dau demisia şi ma duc să mă spânzur", a continuat preşedintele ales al CJC.

Citeşte şi: Nicușor Constantinescu, condamnat CU EXECUTARE în dosarul Centrului Militar Zonal

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614