REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Nicuşor Constantinescu, un NOU EPISOD. A fost AMENDAT cu 2.000 de lei şi a ceut RECUZAREA judecătoarei

Nicuşor Constantinescu, un NOU EPISOD. A fost AMENDAT cu 2.000 de lei şi a ceut RECUZAREA judecătoarei

Replica API 18 iunie 2016 | 01:08 320

A avut mai multe termene vineri

A avut mai multe termene vineri

Nicuşor Constantinescu

Încă un episod presărat cu scandal şi scântei! Nicuşor Constantinescu a fost adus cu o ambulanţă, vineri, 17 iunie, la Tribunalul Bucureşti, însă fostul şef al CJC a precizat că se simte rău, refuzând să dea declaraţii. În plus, el a ridicat tonul la judecători, motiv pentru care a fost amendat cu suma de 2.000 de lei. Ulterior, el a cerut recuzarea magistratului. Tot vineri, acesta a avut termen şi Curtea de Apel Constanţa, acolo unde s-a judecat contestaţia în ceea priveşte măsura preventivă dintr-un alt dosar, fiind vorba despre controlul judiciar.

Amintim că şi joi, 2 iunie, la Curtea de Apel Bucureşti, Constantinescu a început să ţipe la judecători, spunând că putea să moară pe câmp, întrucât a fost adus cu forţa. Şi atunci a fost amendat de către magistraţi, de 4 ori, cu suma de 1.000 de lei. Însă, totul a pornit de pe 20 mai, când fostul preşedinte al CJC a fost luat de jandarmi din spital pentru a-l duce la instanţă, acolo unde a şi fost arestat. De fapt, la mijloc sunt mai multe evenimente care au dus la decizia procurorului DNA, Andrei Bodean, de a cere arestarea sa preventivă în dosarul Centrului Militar Zonal, toate legate de faptul că inculpatul a încercat să tergiverseze judecata prin neprezentare.

A motivat că nu se simte bine, s-a internat la Sanatoriul Techirghiol, apoi la Spitalul Judeţean, a refuzat să fie audiat în unitatea medicală şi tot aşa. Între timp, procurorul a demonstrat că el se putea deplasa, fiind surprins în timp ce participa la un eveniment în calitate de invitat. Dar circul a continuat şi după ce a ajuns la Penitenciarul Poarta Albă. S-a certat cu magistraţii, a spus că nu se simte bine şi chiar a intrat în greva foamei.

Apoi, în timp ce se afla în arest şi după ce a susţinut că i s-a făcut rău în sala de judecată, el a fost iar internat la Spitalul Judeţean, chiar dacă avea tensiunea 14 cu 9. A doua zi a fost adus iar cu ambulanţa la instanţă şi s-a depistat că inculpatul consuma Coca Cola. Ulterior a venit şi ziua mult aşteptată de acesta, atunci cânmd CCR trebuia să stabilească dacă abuzul în serviciu va deveni neconstituţional. Lovitura a fost pentru fostul preşedinte al CJC, întucât noţiunea a fost doar redefinită. Astfel că dosarele lui au rămas pe rol.

Constantinescu a CERUT AMÂNAREA şedinţei şi recuzarea judecătoarei

În momentul de faţă se află în arest preventiv, dar continuă să nu colaboreze cu judecătorii şi, din câte se pare, amenzile curg. Vineri, 17 iunie, termenul de la Tribunalul Bucureşti a avut loc în dosarul în care acesta este trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, parte vătămată fiind Curtea de Conturi a României, iar parte civilă: Marian Turbatu. După ce a fost amendat pentru că a ţipat la magistraţi, Constantinescu a precizat că vrea amânarea procesului pentru a aştepta motivarea CCR în ceea ce priveşte abuzul în serviciu pentru a şti ce poate face mai departe. Când judecătoarea a refuzat, Constantinescu a cerut recuzarea ei.

Tot vineri, acesta a avut termen la Curtea de Apel Constanţa, unde s-a judecat contestaţia acestuia împotriva controlului judiciar menţinut în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, în care a fost trimis în judecată la data de 16 aprilie 2015, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (3 infracţiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese (9 infracţiuni, din care 5 în formă continuată).

Liliana CHIRU, Dian NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272