REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Nicuşor Dan anunță începerea proiectării Planului Urbanistic General al Bucureștiului

Nicuşor Dan anunță începerea proiectării Planului Urbanistic General al Bucureștiului

Valentina CAMARA 4 februarie 2023 | 14:07 350

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că în luna martie va începe efectiv activitatea de proiectare a Planului Urbanistic General (PUG), la momentul actual fiind colectate datele necesare de la mai multe instituții.

Nicusor Dan anunta inceperea proiectarii Planului Urbanistic General al Bucurestiului

„La acest moment, suntem în etapa în care colectăm date la zi de la instituţii (primării de sector, ministere, INS, furnizori şi agenţi de apă, gaze, telecomunicaţii, etc.), iar în luna martie vom începe efectiv activitatea de proiectare a PUG-ului”, a scris Nicușor Dan pe rețele.

El a precizat că a avut o întâlnire cu un urbanist spaniol, Leopoldo Arnaiz, care are „o experienţă extraordinară internaţională în dezvoltarea zonelor metropolitane, precum cea a Madridului”.

„De altfel, Madridul este cunoscut pentru strategia de dezvoltare urbană corectă pe care a aplicat-o şi din care ne putem inspira. Sunt convins că know-how-ul domnului Arnaiz va fi extrem de util în conceperea PUG-ului, astfel încât la final să avem un instrument interactiv, util şi prietenos pentru cetăţeni şi pentru mediul de afaceri”, a adăugat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, firma de arhitectură a lui Leopoldo Arnaiz face parte din consorţiul internaţional condus de Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, care realizează PUG Bucureşti.

Primarul general, Nicuşor Dan, anunţa, pe 13 ianuarie, că Planul Urbanistic General al Capitalei a intrat „în linie dreaptă” şi că a plasat prima notă de comandă care prevede colectarea datelor existente şi actualizarea lor.

Edilul general preciza că actualizarea este necesară, deoarece ani de zile contractul cu Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” a fost blocat.

Primăria Capitalei a alocat pentru anul acesta 27 de milioane de lei pentru revizuirea Planului Urbanistic General, potrivit digi24.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272