REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nicușor Dan ar fi semnat un angajament că demisionează dacă nu rezolvă problema câinilor vagabonzi

Nicușor Dan ar fi semnat un angajament că demisionează dacă nu rezolvă problema câinilor vagabonzi

A.F. 25 ianuarie 2023 | 22:59 985

Nicușor Dan spunea în campania electorală pentru Primăria Capitalei din anul 2012 că rezolvă problema câinilor comunitari din Capitală și ar fi semnat un angajament că demisionează din funcția de primar general dacă nu vor fi strânși „în totalitate” câinii comunitari în termen de 6 luni.

Nicusor Dan ar fi semnat un angajament ca demisioneaza daca nu rezolva problema cainilor vagabonziNicușor Dan

În campania electorală pentru alegerile locale din 2012, Nicușor Dan a participat la o dezbatere electorală cu Silviu Prigoană, și el candidat la primăria generală, la Gândul Live, moderată de Claudiu Pândaru și Clarice Dinu.

Una dintre teme a fost rezolvarea problemei câinilor comunitari din Capitală, pe care cei doi candidați s-au angajat să o rezolve în primele 6 luni, dacă vor fi aleși, și chiar au fost de acord să-și semneze demisiile dacă nu soluționează problema în acest termen, scrie g4media.ro.

Înregistrarea dezbaterii se găsește pe canalul de Youtube al lui Nicușor Dan. La minutul 34, Silviu Prigoană spune: „Dacă nu rezolv problema (câinilor fără stăpân, n.red.) în șase luni îmi dau demisia. O semnez acum în alb”. Apoi, Nicușor Dan prezintă soluțiile sale pentru rezolvarea problemei și dă termenul de 6 luni pentru rezolvare:

Singurul însă care și-a luat angajamentul sub semnătură că va demisiona dacă nu va rezolva problema câinilor fără stăpân a fost Nicușor Dan, relata atunci Gândul, care prezintă și o fotografie cu promisiunea acestuia că va demisiona dacă în 6 luni nu rezolvă problema „în totalitate”.

„Eu, Nicușor Dan, promit să îmi dau demisia din funcția de Primar General în situația în care câinii comunitari nu vor fi strânși de pe stradă în totalitate în primele șase luni de mandat”, a scris Nicușor Dan în 16 mai 2012 și a semnat, potrivit sursei citate.

Nicusor Dan ar fi semnat un angajament ca demisioneaza daca nu rezolva problema cainilor vagabonzi

Nicușor Dan nu a fost ales primar general în 2012, nici în 2016, însă a fost ales în 2020.

Context. Poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă printr-un apel la 112, de faptul că o femeie care alerga în zona Lacului Morii, din Sectorul 6, ar fi fost muşcată de câini, a transmis Poliţia Capitalei. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul. Femeia, care are 43 de ani, ar fi fost atacată în aceeaşi zonă şi anul trecut, moment în care Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a anunţat că a ridicat mai mulţi câini, precizând însă că existau şi animale aflate pe proprietăţi private, dar neîmprejmuite corespunzător.

Nicușor Dan a anunțat, duminică, că a cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții cu responsabilități în cazul femeii care a fost ucisă de câini maidanezi în timp ce alerga în zona Lacului Morii.

„Cine a greșit va plăti”, a scris primarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

„Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice”, a adăugat primarul, după ce a fost acuzat de Gabriela Firea că „printr-o decizie a actualei conduceri a Primăriei Capitalei hingherii care răspund la sesizări și ridică animalele de pe străzi nu le mai duc în adăposturi, ci le dau drumul din nou pe străzi”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuie sa moara un om in conditii ingrozitoare ca se faca un "raport cu deficiențele fiecărei instituții"; inteleg ca pana acum s-a dormit; procuratura este acum cea care trebuie sa constate "deficientele"
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218