REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Nicușor Dan:„Domnul Piedone este un interlop. El este un condamnat penal!”

Nicușor Dan:„Domnul Piedone este un interlop. El este un condamnat penal!”

Mariana MURAT 22 aprilie 2024 | 11:44 488

Bătălia pentru București trece la un nou nivel - cel al provocărilor și ironiilor între candidați. Primul înscris la linia de start a fost Cristian Popescu Piedone, care nu a venit cu mâna goală, ci a adus tricouri și pungi cu mesaje ironice. Vizat a fost Nicușor Dan, care a ales să contraatace în mediul online, unde i s-au alăturat și alți internauți. Iar dacă primarul Sectorului 5 își îmbracă susținătorii în tricouri inscripționate cu mesajul „Și eu sunt interlop”, actualul primar al  Capitalei îi răspunde: „Știm toți!”. Aflat duminică dimineață într-o piață din București, Cristian Popescu Piedone a împărțit pungi cu mesaje anti-Nicușor Dan.

Nicusor Dan:„Domnul Piedone este un interlop. El este un condamnat penal!”Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului: „Am spus că Piedone e susținut de interlopi. Asta nu înseamnă că toți oamenii care îl susțin sunt interlopi. N-am spus niciodată asta. Am mult respect pentru toți bucureștenii, inclusiv oamenii care intenționează să-l voteze pe Cristian Popescu Piedone. Domnul Piedone este un interlop. Doar faptul că nu avem instituție în statul ăsta, face ca dumnealui să fie în libertate. Asta e opinia mea. În primul rând, el este un condamnat penal. Din 2018 a fost condamnat penal, într-adevăr, cu amânarea pedepsei, pentru că a semnat niște acte nelegale pentru membri ai familiei sale. Apoi a scris presa...Din păcate, suntem o țară fără instituții, sunt nefuncționale.

Nicusor Dan:„Domnul Piedone este un interlop. El este un condamnat penal!”Nicușor Dan

A scris presa de mai multe cazuri în care licitații au fost împărțite în loturi mai mici, ceea ce e profund ilegal, pentru a fi atribuite unor cunoscuți, prieteni, colegi de partid. A scris presa de câteva cazuri de autorizații în care se dau etaje în plus. Dacă aș sta două zile în arhiva Primăriei Sectorului 5, pariez că aș găsi 100 de autorizații ilegale cu mulți metri pătrați în plus. Domnul Cristian Popescu Piedone a venit vineri și și-a depus candidatura și a prezentat acel tricou «Și eu sunt interlop», iar noi, ca să facem o glumă, am luat o poză de la un meci de acum 3-4 săptămâni în care am pus tricoul acela. Constat că suntem într-o dezbatere electorală care seamănă...e ceva de anii ’90, cu multe metafore, cu multe glumițe din astea, nimeni nu vorbește de bani, de fonduri europene, de proiecte, de corelări, de PUG...E o campanie foarte săracă în idei. Eu am avut un deficit de comunicare în acești ani. Încerc să spun ce am făcut în acești 3 ani și jumătate de mandat și încerc să spun ce vreau să fac. Lucrurile astea sunt și tehnice și destul de greu de digerat de public și atunci e mai ușor să te uiți la glume... Am discutat cu multă lume, inclusiv cu oameni din PNL, dar despre ce au fost aceste discuții nu pot să vă spun”.

Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 5: „Am auzit declarațiile domniei sale, spunând «Eu sunt un om politic». A recunoscut că este om politic și nu independent. Este susținut de Forța Dreptei. Nu poți să spui că ești independent când niște formațiuni politice te susțin. Nu poți să spui despre tine că ești independent, când ai fost recomandat ca și primar general în 2020 și ai câștigat cu susținerea PNL. S-a văzut în Consiliul General. Au fost, după câțiva ani de măritiș curat, au cam început să divorțeze. Și voturile raportat la Nicușor Dan, omul politic care se prezintă ca și independent...s-a văzut că aceste formațiuni politice l-au lăsat din brațe. Astăzi vine și se ascunde sub această Forță a Dreptei. Să-și asume. Ești independent sau om politic? De la început ai fost om politic, mințind lumea că ești independent. Raportat la acuzațiile despre interlopi, citez din Nicușor Dan: «Pare ireal, dar Cristian Popescu Piedone poate să câștige Primăria Capitalei susținut de interlopi».

Nicusor Dan:„Domnul Piedone este un interlop. El este un condamnat penal!”

În 30 de ani, eu nu mă uit în urna de vot cine mă votează. Mă votează și naționalitățile care conviețuiesc în România, mă pot vota și interlopi și orice alt...dar asta nu înseamnă că sunt asociat cu ei. El, când m-a făcut interlop, susținut de interlopi, nu m-a făcut pe mine, a făcut electoratul care mă reprezintă pe mine. Îi urez succes în continuare și spunea tot el: «Suntem într-o campanie din anii ’90». A recunoscut că a avut un deficit de imagine. Eu n-am avut niciun deficit de imagine. Ăsta sunt. Spunând că el vrea o campanie serioasă...eu sunt într-o campanie extrem de serioasă. Săptămâna viitoare voi prezenta un proiect pentru București. Nu voi spune ce a zis Nicușor Dan în 2020, într-un proiect de 100 de file cu 23 de proiecte din care nu a realizat nici unul. Cu 8% cât estimează domnul Nicușor Dan, PUSL se numește balama în timpul guvernării, atât în Parlament, cât și în guvernul Bucureștiului, numit Consiliul General. Fără noi, această mega Coaliție, nu se poate face... Eu am să scot Consiliul General în stradă, ca cei care mi-au încredințat încrederea votului lor să vadă clar și să-și permită în fața cetățenilor...ședințe publice, în cea mai mare sală, îl voi convoca în Sala Polivalentă dacă e cazul...”.

Candidatul PUSL la Primăria Capitalei spune că declarația lui privind angajarea apropiaților în administrația locală a fost „scoasă din context”. „Acest lucru s-a întâmplat din 2008, de când sunt primar la Sectorul 4 și Sectorul 5. Instituțiile abilitate au verificat orice angajare, pentru că tot aceste formațiuni politice de dimineața până seara au făcut sesizări peste tot. Nu există nicio problemă de integritate, nicio problemă de rudă de gradul I angajată ca funcționar public, exceptându-l pe ginerele meu, care este ales și a fost președintele filialei de Sector 5 PUSL și a candidat, este consilier ales pe listele PUSL. Rudele de gradul II, III, indiferent cum se numesc ele, se numesc afini. Dacă partidele caută paiul de la Sectorul 5, să se uite în bârnele de la ei. Uitați-vă la Guvern, instituțiile statului, primării și consilii județene în toată România. Una e să respecți legea și una e să fii direct. Nu am nicio rudă de gradul I sau II angajată. Înainte să angajez acest city manager despre care toată lumea spune că este nepotul meu...da, este băiatul sorei lu nevastă-mea...am cerut adresă de la ANI. Există vreo incompatibilitate? ANI ne-a dat clar că nu există. City managerul Sectorului 5 este Iulian Cârlogea”, a mai declarat acesta.

Sondaj comandat de Nicușor Dan: Actualul edil este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei (46,1%), urmat de Piedone (41,1%) şi Cătălin Cîrstoiu (10,1%) Primarul general Nicuşor Dan este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, urmat de Cristian Popescu-Piedone, cu 41,1% şi de Cătălin Cîrstoiu - 10,1%, conform unui sondaj Verifield realizat la comanda actualului edil. Alianţa PSD-PNL este pe primul loc în intenţiile de vot pentru CGMB, cu 37,1%, urmată de Alianţa Dreapta Unită, transmite News.ro. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale şi ar candida următorii, dvs pe cine aţi vota drept Primarul General al Municipiului Bucureşti”: 46,1% l-au indicat pe Nicuşor Dan, 41,1% pe Cristian Popescu Piedone, 10,1% pe Cătălin Cîrstoiu, 2,3% pe candidatul AUR Mihai Enache. Procentele sunt raportate la cei care au menţionat că merg la vot, reprezentând  68,6% din eşantion. La votul pentru CGMB, Alianţa PSD-PNL are 37,1% din opţiuni, urmată de Alianţa Dreapta Unită - 28,4%, AUR - 8,9%, PUSL- 8,6%, REPER - 5,7%, S.O.S. (partidul Dianei Şoşoacă) - 4,2%.

Sondajul a fost realizat la comanda lui Nicuşor Dan, în perioada 10 - 17 aprilie, pe un eşantion de 1.800 de subiecţi, reprezentativ pe variabilele socio-demografice. Datele au fost culese telefonic,prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/-2,31% la un grad de încredere de 95%, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272