REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicușor Dan, după ce a ieșit de la DNA: Procurorul rămâne să încadreze fapta

Nicușor Dan, după ce a ieșit de la DNA: Procurorul rămâne să încadreze fapta

Valentina CAMARA 29 noiembrie 2022 | 12:37 631

NicuÅŸor Dan a dat, marÅ£i, declaraÅ£ii în faÅ£a procurorilor DNA, în legătură cu sesizarea depusă de el care îl vizează pe fostul arhitect ÅŸef al Capitalei Åžtefan Călin DumitraÅŸcu ÅŸi nelegalitatea Planului Urbanistic Zonal Primăverii 1.

Nicușor Dan

”Am evidenÅ£iat că chestiunea asta a urbanismului este o chestiune foarte serioasă, în primul rând pe ceea ce înseamnă securitatea raporturilor juridice, adică dacă ai un investitor care vine să investească în BucureÅŸti el trebuie să aibă garanÅ£ia că în momentul în care o autoritate îi dă un act acel act este legal, se poate duce să-ÅŸi ia un credit în bancă, să contracteze niÅŸte firme de construcÅ£ii ÅŸi doi, că din toate actele nelegale pe care Primăria le-a emis în timpul ăsta noi avem câteva zeci de litigii în care privaÅ£i ne cer milioane de euro, spunând că voi, Primăria, ne-aÅ£i dat niÅŸte acte ÅŸi actele astea s-au dovedit în instanţă că sunt nelegale ÅŸi noi am suferit (…) Deci urbanismul e o chestie foarte serioasă pentru că trebuie să existe o predictibilitate”, a afirmat NicuÅŸor Dan, la ieÅŸirea din sediul DNA, informează News.ro.

În 2 noiembrie, NicuÅŸor Dan anunÅ£a că a sesizat DirecÅ£ia NaÅ£ională AnticorupÅ£ie, Inspectoratul de Stat în ConstrucÅ£ii ÅŸi prefectul pentru ”nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1 care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spaÅ£iu verde”. El afirma că din acte reiese că ”s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puÅ£in 3 milioane euro”.

Ulterior, el a oferit clarificări cu privire la sesizarea depusă la DNA, care îl vizează pe fostul arhitect ÅŸef al Capitalei Åžtefan Călin DumitraÅŸcu, pe care edilul îl consideră vinovat de abuz în serviciu. Edilul a explicat că acesta ar fi aprobat niÅŸte documente prin care unui teren din una dintre cele mai scumpe zone ale Capitalei i-a fost schimbată destinaÅ£ia de zonă verde. Dan a susÅ£inut că, în cel puÅ£in două astfel de cazuri, documente care au schimbat destinaÅ£ia unor terenuri din zone foarte scumpe din BucureÅŸti au fost declarate nelegale de către instanÅ£e de judecată.

”Este un teren în intersecÅ£ia Primăverii cu Aviatorilor, un teren care figurează ca spaÅ£iu verde în Planul de urbanism PUZ Zone protejate. Este un articol de lege care spune foarte clar că nu se poate schimba destinaÅ£ia de spaÅ£iu verde ÅŸi aÅŸa cum ÅŸi în cazul ăsta, ÅŸi în alte cazuri s-a întâmplat, s-a dat un PUZ prin care s-a schimbat destinaÅ£ia de spaÅ£iu verde cu încălcarea flagrantă a legii. Sunt cel puÅ£in două alte situaÅ£ii în care instanÅ£ele s-au pronunÅ£at ÅŸi au spus că e nelegal, în Kiseleff ÅŸi în Modrogan. Ce am spus eu la DNA, am spus că valoarea terenului a crescut cu cel puÅ£in 3 milioane de euro, adică un proprietar avea un teren care avea o valoare relativ redusă, fiind spaÅ£iu verde, ÅŸi deodată, din niÅŸte hârtii care s-au făcut, i-a crescut valoarea cu trei milioane de euro. Asta, în opinia mea, înseamnă abuz în serviciu cu folos necuvenit pentru altul”, a declarat NicuÅŸor Dan.

Întrebat dacă fostul arhitect ÅŸef a primit mită, edilul a răspuns că nu are probe în acest sens, dar că poate spune cu certitudine că, ”după ce s-au semnat niÅŸte hârtii” valoarea terenului a fost crescută.

NicuÅŸor Dan a precizat că ”procurorul rămâne să încadreze” fapta, potrivit È™tiripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367