REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Niki Anghel, de la Castelu, exclus din PMP!

Niki Anghel, de la Castelu, exclus din PMP!

Victor ROTARU 21 martie 2023 | 16:00 2230

Unul dintre cei mai controversați primari din județul Constanța, Nicolae Anghel a fost exclus din PMP, prin votul membrilor CEJ, principalul motiv fiind dorința actualului primar al comunei Castelul de a se înscrie într-un alt partid, potrivit informațiilor noastre fiind vorba de PSD. Astfel, PMP își anunță încă de pe acum candidatul pentru primăria Castelul, la alegerile din 2024, fiind vorba despre Antoneta Prodan, ce în momentul de față ocupă funcția de viceprimar.

Niki Anghel, de la Castelu, exclus din PMP!Nicolae Anghel - primarul comunei Castelul

Ne mai despart mai puțin de doi ani față de alegerile locale din 2024, și se pare că PMP și-a anunțat deja candidatul pentru primăria comunei Castelu, fiind vorba despre actualul viceprimar, Antoneta Prodan. PMP Constanța, la cârma căruia stă Claudiu Palaz, a decis excluderea lui Nicolae Anghel din partid, prin votul membrilor CEJ, principalul motiv fiind doinița „arzătoare” a actualului primar de a schimba formațiunea politică, pe care acesta o vede favorită la viitoarele tururi de scrutin, potrivit informațiilor noastre, Nicolae Anghel dorind să se înscrie în PSD.

PMP este partidul principiilor, nu al compromisurilor sau al siglelor care să asigure un însemn electoral de care să se folosească persoanele care nu pot convinge sau nu pot transmite. În PMP nu a fost nimeni ținut cu forța și tocmai de aceea fiecare e liber să își aleagă un drum când nu se mai regăsește. Pentru noi contează loialitatea și respectul mai mult decât orice funcție, motiv pentru care s-a și votat excluderea domnului Anghel, după ce am văzut cât de mult contează pentru dumnealui să se agațe pentru încă un an și jumătate de un fotoliu pe care i l-a oferit PMP prin validarea candidaturii și a mandatului.

Niki Anghel, de la Castelu, exclus din PMP!Claudiu Palaz - președintele PMP Constanța

Asigur toți locuitorii comunei Castelu că fiecare vot îl respectăm și tocmai de aceea candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Castelu, în 2024, va fi doamna Antoneta Prodan, președintele organizației PMP Castelu. Doamna Prodan este cea care s-a zbătut în fiecare an pentru fiecare proiect al comunei, pentru fiecare investiție, cea care a câștigat toate finanțările din comună. Doamna Prodan în toată această perioadă a îndeplinit îndatoririle de primar. Domnul Anghel a ținut-o numai viceprimar, pentru ca doamna Prodan să nu poată fi lăudată și apreciată cu adevărat pentru tot ceea ce face. Unul era primar la pamblici, altul era primar la ușa ministerelor și a altor instituții finanțatoare. Și în tot acest timp, doamna Prodan a dovedit loialitate și respect și are toată aprecierea organizației PMP Constanța. Așa că, PMP, prin excluderea domnului Anghel nu a pierdut un primar, ci și-a arătat clar susținerea pentru doamna primar Prodan”, a declarat Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța.

Contactat pentru un punct de vedere, Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, nu a răspuns la telefon.

Traseist cu cinci mandate

Nicolae Anghel se află la al cinci-lea mandat de primar al comunei Castelu, din partea a tot atâtea partide: PNȚCD, PD, UNPR, PNL și PMP, și se pare că acum vrea să bifeze performanța de a candida din partea celui de-al șase-lea partid, PSD. Fost lider județean al PDL Constanța, Anghel a candidat şi la Camera Deputaţilor în 2012, din partea acestui partid, iar în 2016 au existat discuţii despre trecerea acestuia la PSD.

Niki Anghel în scandal cu un fost viceprimar

Scandalul dintre Vasile Potîrniche, fost viceprimar la Castelul, și Nicolae Anghel, primarul din comună, a început în anul 2015, atunci când Vasile Potîrniche a fost demis prima oară de către primarul comunei Castelul. Nicolae Anghel a considerat că, desființând funcțiile pe care activa Vasile Potîrniche împreună cu alți 3 colegi, reușește să facă economie la bugetul local, primarul declarând în iulie 2022 faptul că cei 4 angajați îl costau 320.000 lei pe an.

Niki Anghel, de la Castelu, exclus din PMP!

Anul trecut, judecătorii au anulat Dispoziţia nr. 214/30.06.2021, emisă de Primarul Comunei Castelu, privind încetarea raporturilor de serviciu și eliberarea lui Potîrniche din funcţia publică. Au obligat pe pârâtul Primarul Comunei Castelu să emită o decizie de reîncadrare a reclamantului în funcţia publică ocupată anterior şi la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu cuantumul salariilor indexate şi celelalte drepturi de care reclamantul ar fi beneficiat de la data eliberării din funcţia publică şi până la data reintegrării efective, precum şi la plata dobânzii legale aferente până la momentul plăţii efective a acestei despăgubiri. În noiembrie 2022, decizia a rămas definitivă. Chiar și așa, războiul dintre primar și Potîrniche tot nu s-a terminat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aduna tiganetul
4
0
Palaz, jeg ai fost, ultrajeg ai devenit
3
0
Nicki , baga te la AUR , sa fiti la culoare !
5
0
Derbedei de-ai chiorului.
12
0
la PMP nu e loc de Palas sifilis
9
1
Ce denumiri au și partidele astea te-ai gândi că sunt în slujba cetățeanului, de unde...clickbait.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369