REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

NOI DETALII de la CRIMA din CERNAVODĂ! SUSPECTUL, adus la IPJ: ÎMI PARE RĂU! Video

NOI DETALII de la CRIMA din CERNAVODĂ! SUSPECTUL, adus la IPJ: ÎMI PARE RĂU! Video

Replica API 9 aprilie 2021 | 18:48 9412

Bărbatul suspectat de crima de la Cernavodă, Cosmin Hărăbor, din Medgidia, a recunoscut fapta în fața anchetatorilor. Acesta a relatat că totul s-a petrecut marți, 6 aprilie, în jurul orei 18.00, atunci când a sunat-o pe femeie (Cristina Palu, profesor – n.r.) pe care o cunoștea întrucât îi schimbase geamurile și ușa, pentru a-i cere ajutorul. Însă, lucrurile au degenerat, ajungând s-o ucidă. Crima ar fi avut loc în jurul orei 19.00, iar Cosmin a stat lângă cadavru o noapte întreagă. A părăsit apartamentul pe 7 aprilie, în jurul orei 6.00. Vineri, 9 aprilie, acesta a fost adus la sediul IPJ, pentru a fi introdus în CRAP (Centrul de Reținere și Arest Preventiv). ”Îmi pare rău”, a spus el.

Amintim că alarma s-a dat în dimineața zilei de joi, 8 aprilie, în jurul orei 09.00, prin apel unic la 112. Mai exact, pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși în Cernavodă.

La fata locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Cernavodă cu o autospecială de stingere și o autospecială de descarcerare, și, de asemenea, în sprijin a intervenit o ambulanță SAJ. Sosiți la fața locului, pompierii au deblocat ușa cu mijloacele din dotare și în casă a fost găsită o persoană de sex feminin, în vârstă de 52 de ani, care a fost declarata decedată. Victima este Cristina Palu, profesoară la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, din Medgidia. Aceasta locuia singură în Cernavodă, iar vecinii susțin că nu au văzut-o niciodată cu vreun bărbat. Apartamentul în care a fost găsită se află la etajul 1. Cea care a sunat la 112 a fost sora femeii, care o contactase telefonic pe victimă. Speriată că nu i-a răspuns la telefon a mers la fața locului. Nu a putut intra în casă, așa că a sunat la 112. Se pare că ușa era încuiată pe exterior, iar în broască s-ar fi aflat o cheie ruptă.

Femeia se afla întinsă pe spate, dezbrăcată pe jumătate, cu brațele sub ea, legate la spate. La gură avea un căluș, fiind vorba de o pereche de șosete. Pe trupul neînsuflețit au fost descoperite multiple semne de violență, de unde și conturarea faptului că între agresor și victimă a avut loc o luptă. În cele din urmă, femeia a fost sugrumată.

Suspectul, interceptat și depistat la Deleni

Autorul crimei a fost prins la scurt timp. Acesta povestise tot unei cunoștințe, care a sunat imediat la Poliție. Oamenii legii i-au interceptat vehiculul, iar el a fost depistat în zona localității Deleni. Se afla lângă vehicul și susținea că îi este rău pentru că băuse antigel și ingerase pastile pentru șobolani. A fost dus la spital, acolo unde medicii au spus că viața nu i-a fost pusă în pericol. Astfel, a fost condus la audieri.

A stat toată noaptea în casă, cu cadavrul

Cosmin Hărăbor, din Medgidia, a recunoscut tot. A spus că marți, 6 aprilie, a sunat victima pentru a-i cere ajutorul. Ei se cunoșteau întrucât Cosmin făcuse parte din echipa care-i schimbase Cristinei geamurile și ușa imobilului. Astfel, a mers la ea, în jurul orei 18.00, scopul acestuia fiind de a-i sustrage cheia de la casă, pentru a reveni în altă zi să fure. Știa că femeia avea lucruri de valoare și mii de euro în casă. Însă, a fost surprins în fapt, așa că a urmat o luptă între cei doi. Individul a ajuns, în cele din urmă, s-o lase fără suflare, prin sugrumare. Ar fi omorât-o în jurul orei 19.00. A stat toată noaptea în apartament, cu cadavrul, părăsind locuința a doua zi dimineață, în jurul orei 6.00. La plecare a luat suma de 500 de lei și un telefon mobil. A povestit totul unei cunoștințe, care a și sunat la Poliție.

Citește și: FILMUL COMPLET al CRIMEI de la CERNAVODĂ! VIDEO

”Îmi pare rău”, a spus suspectul atunci când a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța

Video:

Update: Propus spre arestare

”Prin ordonanţa din data de 9 aprilie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul H.R.C., acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul zilei precedente.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 06 aprilie 2021, în locuinţa acesteia din oraşul Cernavodă, inculpatul a ucis-o în scop de jaf pe victima P.C., prin strangularea cu o chingă din material textil, lovirea cu pumnii, legarea mâinilor la spate cu coliere de plastic şi înfundarea în gură a propriilor ciorapi, ocazie cu care a sustras din locuinţă suma de 500 de lei un telefon mobil, trei carduri bancare şi cheile locuinţei şi autoturismului victimei.

Cadavrul victimei a fost descoperit în ziua de 08 aprilie 2021, zi în care inculpatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, ocazie cu care s-a stabilit că încerca să se sinucidă, după ce ingerase otavă de şobolani şi antigel. În primă fază inculpatul a fost condus la spital, unde după examinare medicii au stabilit că este în afara oricărui pericol, astfel că a fost condus la procuror, audiat şi reţinut.

În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil”, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

UPDATE 2:

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

A.V., L.I.

Citește și: Criminalul de la Cernavodă, ARESTAT preventiv!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scapa lejer dupa 10 ani. Nici 10 ani nu face
2
0
Iti pare rau ? Stai linistit cumetre ..25 de ani de puscarie stii cum trec ? Nici nu-i simti ..
2
0
Bai retartatilor de mai jos 500 lei nu 50 lei nu stiti sa cititi
2
0
Propus spre arestare??? BAAA sunteti dementi???IMPUSCAT IMEDIAT IN PUBLIC!!!
7
0
In cativa ani, liber? Cred ca glumesti...isi ia cel putin 20 de ani pe cap, din care va executa cel putin 15. Se va libera batran.
1
1
Sa ii puna Harabor usa si geamuri si lui Chitac
2
1
Lasa ca ne omoara si mai mult astia din Guvern...!
4
8
Reintrodusa pedeapsa cu moartea urgent
13
0
in articolul asta scrie ca avea lucruri valoroase si mii de euro dar a plecat doar cu 50 de lei si un telefo.Dar de unde stia ca avea mii de euro? probabil ca femeia asta atunci cand a platit geamurile a scos teancul cu bani, de asta e bine sa nu scoti nimic la vedere ca astia te omoara si pentru 50 de lei
11
1
pai daca avea femeia miii de euro, de ce a plecat cu 50 de lei ? ceva pedeapsa capitala ar trebui adoptata de parlament urgent!
10
0
Iti pare rau cand calci pe cineva pe picior! Pentru ce a facut acest jeg trebuie trebuie sa fie tras in teapa!
20
1
Marea familie a psihologilor?Voi iubiti ,,IDEEA DE FAMILIE".Voi tineti fetele singure.Uitati-va la familiile si vietile voastre alea ordinare!
7
15
Haraboratura moldoveneasca.
11
9
im cativa ani e liber stati linistiti si va pune si voua usa si geamuri
18
4
si nu-i va mai parea rau
26
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108