REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Noi detalii în dosarul polițistului care a omorât un om în bătaie!

Noi detalii în dosarul polițistului care a omorât un om în bătaie!

Replica API 19 martie 2022 | 00:05 1521

Alexandru Dîrmon, fostul polițist de la Secția 5, care a omorât în bătaie un om, a fost condamnat, prin sentința Tribunalului Constanța, din 21 decembrie 2021, la 6 ani și șase luni de închisoare. Sentința nu a fost definitivă, urmând a se judeca apelul, care în acest moment se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Vă reamintim că polițistul i-a aplicat persoanei vătămate, de sex masculin, în vârstă de 55 de ani, lovituri cu piciorul, la nivel capului, ocazie acesta a suferit mai multe leziuni, victima decedând ulterior la spital. Reporterii Replica de Constanța au încercat să reconstituie cum s-a petrecut întregul incident.

Unde s-a petrecut incidentul

Locul săvârșirii faptei este la o distanță de aproximativ 58 de metri de terasa barului Safari, într-o zonă virană dintre blocurile cartierului, iar din imaginile video rezultă că cei doi – victimă și agresor – s-au întâlnit în bar la orele 11.50, au stat de vorbă, au ieșit pe terasă afară până la orele 13.12, când victima părăsește terasa fiind urmată la aproximativ 20 de secunde de Alexandru Dîrmon; ambii pleacă spre partea dreaptă a terasei cum se privește din interior.

Cum s-au petrecut faptele

Martorii se cunoșteau cu cei doi, inculpatul fiind și el unul care frecventa localul; inculpatul era un împătimit al barului, consumator de alcool, cu o viață relativ dezordonată, la fel ca și victima. Inculpatul a ajuns în bar la ora 24:00, iar victima în jurul orei 3 dimineața. Acesta și-a cumpărat bere de la magazin, s-a așezat la masa la care era și inculpatul și nu a durat foarte mult timp și între ei s-a iscat o discuție contradictorie. Victima era insistentă, agasantă, îl trăgea de mână, era sub influența băuturilor alcoolice, s-a enervat și pentru a evita discuțiile cu el l-a îndepărtat de el, pe un alt scaun. Potrivit martorilor, victima l-a șicanat pe inculpat în jur de două ore. Conform declarațiilor inculpatului, după aceea s-a dus după victimă în zona virană, unde aceasta a ridicat mâna și i-a adresat amenințări cu moartea, și a încercat să il lovească, s-a ferit și până să revină la poziția inițială, l-a împins, acesta s-a dezechilibrat, a căzut și l-a lovit cu piciorul, însă nu mai știe când l-a lovit, fie când era la pământ fie când era în cădere. Nu a vizat o zonă anume, ci a dat la întâmplare și după ce l-a lovit cu piciorul a intenționat să revină la bar. A stat în continuare la masă, le-a spus că îl văzuse pe acesta căzut în parcare și nu le-a oferit alte detalii. După aproximativ 30 de minute, diverse persoane au început să vorbească că acest victima murise, moment în care s-a panicat și a plecat acasă.

Ce a declarat șeful Secției 5 Poliție Constanța despre inculpat

Potrivit declarațiilor șefului secției 5 Poliție Constanța în fața instanței, rezultă că Alexandru Dîrmon era ofițer de poliție cu gradul de inspector de poliție, avea calitatea de organ de cercetare al poliției judiciare, lucra la compartimentul de ordine publică în cadrul Secției 5 Poliție, iar în privința incidentului, i-a spus că a fost la barul sus-menționat și a băut o bere, omițând să spună ce a făcut.

Secția 5 Poliție

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de cand a iesit la pensie comisaru sa ales prafu cu ordinea prin cartier..
1
0
Sa vina la noi pe camera patu de sus il asteapta
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212