REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

NOI INVESTIȚII în infrastructura educațională, la LIMANU

NOI INVESTIȚII în infrastructura educațională, la LIMANU

Replica API 16 noiembrie 2021 | 21:25 823

Limanu va avea o grădiniță cu program prelungit

Primăria Limanu a făcut investiții ample în infrastructura educațională în acest an atât în localitatea 2 Mai cât și în Limanu. Dacă în urmă cu câteva luni autoritatea locală anunța că începe reabilitarea Școlii Gimnaziale din 2 Mai, iar ordinul de începere al lucrărilor era deja emis, iată că de această dată o nouă investiție se anunță în localitatea Limanu. Mai exact, aici va fi înființată o grădiniță cu program prelungit.

Comuna Limanu, zonă suport a litoralului Marii Negre, este în plină ascensiune demografică și urbanistică, așa cum reiese și din numărul mare de copii înscriși în sistemul de învățământ preșcolar și școlar. Primăria Limanu a avut o abordare etapizată, răspunzând în timp nevoilor comunității locale prin diverse măsuri de îmbunătățire a condițiilor de functionare a unităților de învățământ. Acum, autoritatea locală vine cu un nou proiect. Mai exact, este vorba despre o nouă investiție în infrastructura educațională, respectiv înfiintarea unei grădinițe cu program prelungit, care să funcționeze în parametri optimi pentru furnizarea de servicii dedicate unui numar de cel putin 80 copii preșcolari și ante-preșcolari, servicii adecvate unor standarde de calitate. În acest sens, Primăria Limanu pune la bătaie un contract cu o valoare estimată la 655.094,22, contract ce vizează execuția de lucrări de construcții pentru obiectivul de investiții “Înființare grădiniță cu program prelungit, localitatea Limanu”.

Date despre investiția dorită

Lucrările ce urmează a fi contractate sunt: amenajări exterioare, amenajări pentru protecția mediului; arhitectură; instalații sanitare; instalații electrice; instalație detecție și semnalizare incendiu; instalații termice; cheltuieli pentru asigurarea utilităților; utilaje, echipamente (procurare centrală termica).

Proiect pe fonduri europene

Investiția este finanțată din fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, submăsura 7.2, tip investitie – infrastructură educațională și socială.

Cine poate lua decizii în acest contract?

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante cu privire la organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt: Georgescu Gheorghe-Daniel – primar; Feodorof Mihai – viceprimar; Crăciun Petrache Lorena Antonia – secretar general; dar și consilierii locali.

Daniel Georgescu

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212