REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Noi locuri de parcare, pentru locuitorii din Tomis Nord

Noi locuri de parcare, pentru locuitorii din Tomis Nord

Replica API 21 aprilie 2021 | 23:11 2175

Terenul viran din zona Școlii Gimnaziale Nr. 36 „Dimitrie Știubei” a fost transformat într-o parcare rezidențială modernă, cu o capacitate de 278 de locuri. Alte 129 de locuri de parcare au fost amenajate în zona blocurilor K4, K10, K16 și pe aleile adiacente. Locuitorii din zonă pot depune cereri pentru rezervarea unui loc de parcare. Vorbim despre 407 de locuri de parcare, dintre care 6 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități.

Primăria municipiului Constanța a finalizat lucrările de asfaltare și aplicare a marcajelor rutiere pe toată suprafața carosabilă, fiind amenajate locuri atât pentru autoturisme cât și pentru motociclete.

Amintim faptul că o porțiune a parcării a fost dată în folosință la sfârșitul anului trecut. Lucrările au fost reluate în luna martie, atunci când condițiile meteo au fost favorabile intervențiilor.

Amenajarea parcării a presupus lucrări complexe de drumuri. S-a refăcut fundația terenului în vederea turnării asfaltului iar carosabilul a fost îmbrăcat în două straturi de asfalt, binder și strat de uzură pentru a avea o rezistență crescută la condițiile de trafic rutier.

Au fost create zone destinate circulației pietonilor care au fost delimitate de partea carosabilă prin borduri iar suprafața pietonală a fost recondiționată cu asfalt.

Aleile dintre blocuri au fost modernizate, prin reabilitarea carosabilului și a trotuarelor.

Prin proiectul de regenerare urbană a terenului delimitat de străzile Badea Cârțan și Tulcei, lucrările s-au extins pe o suprafață de 12.857.000 de metri pătrați.

Proiectul a cuprins și zona blocurilor K4, K10 și K16. Trotuarele au fost extinse iar suprafața destinată parcării autovehiculelor a fost reabilitată fiind amenajate aproximativ 88 de locuri de parcare. Alte 41 de locuri de parcare au fost create pe porțiunea cuprinsă între blocul K16 și aleea Lotca.

În prezent, suprafața delimitată de aleile Lotca și Licurici se află în proces de reamenajare. Se creează zone destinate circulației pietonilor iar în scurt timp va fi asfaltată suprafața carosabilă și vor trasate locurile de parcare.

De asemenea, întreaga zonă va fi dotată cu mobilier urban nou, pentru a răspunde nevoilor comunității.

Pentru închirierea unui loc de parcare, locuitorii din zonă pot depune documentația necesară online la adresa parcari@primaria-constanta.ro sau prin poștă la Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări situat pe strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10.

Actele necesare pentru rezervarea unui loc de parcare sunt disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, secțiunea De interes public/Formulare tip: http://primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu avem pretentie la noul primar sa stie care sunt cartierele Constantei, ca el locuieste in alte parte. Dar angajatii lui care dau interviuri la presa, dar reporterii nu stiu nici ei care sunt cartierele . Tomis Nord-ul incepe dupa Tomis Mall si se termina la Hotel Dobrogea pe o latura si pe cealalta , la Intrare in Constanta , la Vaporas. Dar la Ciresica sau zona Cismelei , Tic-Tac, cand se vor apuca de amenajarea parcarilor de orice fel?
4
2
Acolo e Tomis Nord? Eu stiam ca e Inel 1. Dar in Tomis 3, strazile Cameliei, Magnoliei, Mimozelor cand intra primaria, asfalt praf, plin de gropi, canalizare infundata, lipsa parcari
6
0
degeaba! vom vedea parcarea goala pt ca locuitorii din cta prefera masina bagata in scara si sunt atat de putori ca nu se pot deplasa 100 m
8
1
era cel mai bun loc pt.parcare etajata din tomis nord.de ce nu s a facut bai mos carton chizdac?
11
1
e bine ca era teren cu buruieni. acum cateva zile chitac spunea ca o sa construiasca: de ce nu ati facut o parcare etajata? se bagau toate masinile din zona si strada tulcea. nu se observa ca se parcheaza din nou pe ambele trotuare sau nu se vrea?intrebare pt atotstiutorul chitac care pana una alta este si primar
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920