REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Noi servicii online, la Primăria Constanța

Noi servicii online, la Primăria Constanța

Replica API 5 ianuarie 2021 | 22:47 2065

În această perioadă, în care este de preferat să evităm cât mai mult contactul cu alte persoane, dar și pentru că la început de an ghișeele instituțiilor publice sunt destul de aglomerate, Primăria Municipiului Constanța vine în sprijinul cetățenilor și le oferă noi servicii online.

Dacă începând de anul trecut constănțenii care doresc să-și preschimbe cartea de identitate se pot programa online, de mâine și taxa aferentă eliberării actului de identitate se poate achita online.

Direcția Locală de Evidență Persoane Constanța pune la dispoziția constănțenilor posibilitatea achitării contravalorii acestei taxe online pe site-ul https://programaridlepct.primaria-constanta.ro/ apăsând butonul „Plata taxe“.

Plata taxei se poate face în continuare și la ghișeele Serviciului Public de Impozite și Taxe și la Centrul de Informare Cetățeni.

Totodată, începând de marți, 5 ianuarie a.c., termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea actelor de identitate este de până la 30 de zile, conform art. 15 alin. 5 din Ordonanța de Urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, cu modificările și completările ulterioare.

Amintim că Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de alertă își păstrează valabilitatea 90 zile de la încetarea stării de urgență/alertă.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce bine ne era cind eram romani adevarati pe vremea lui ceausescu Farmaciile erau pline de ...sulfamide peniciline carmol laxativ pitic ceaiuri albastru de mitil si alifii Aia vinduti masonilor apelau la marinari sa le aduca medicamente de afara cica ziceau ei ca erau mult mai bune Deunde ! propaganda capitalista
1
0
Pai toate farmaciile au medicamente 95 la suta din europa si trebuie vandute la romani care sunt pe primul loc din lume la consum ati inteles..
2
1
Da cine dracu mai lucreaza in tara asta cu publicul? In afara de politie caziere,anaf anul trecut.In rest toti in barloguri la hibernare si conservare.Da-o dracu de munca,de economie...o sa mancam un cacat toti cu atata stat in case,scoli,institutii inchise.Inchideti tot si sigilati tot.Va hraniti cu internari,masti, vaccin.Nu uitati cand ramaneti fara bani,puneti planul de amenzi in aplicare si bagati-ne la plata mare.Mai nou tulpina 3 urmata de 4 pana ne ia dracu.Ce fac aia din Europa imita si maimutele noastre,numai ca aia au economie, noi avem un cacat impachetat,cu masca si vaccinat.
4
1
De un an primaria nu lucreaza cu publicul ----atunci ce-au lucrat ?---doarau primit salarii -----sa-i dea afara dace n-au ce lucra ---Farmacistii cum lucreaza cu publicul ?----
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108