REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Noile măsuri împotriva coronavirusului INTERZIC vizitele aparţinătorilor la spital!

Noile măsuri împotriva coronavirusului INTERZIC vizitele aparţinătorilor la spital!

Replica API 11 martie 2020 | 00:00 1032

“Având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivel național, în conformitate cu hotărârea nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, s-au luat următoarele măsuri:

Sistarea, până la 31.03.2020, a stagiilor în spitale , pentru studenții universităților de medicină și farmacie, elevii școlilor postliceale și vizitele aparținătorilor persoanelor internate.

Astfel, rugăm pacienții și aparținătorii să respecte regulile impuse. Mai mult, venim în sprijinul Dumneavostră cu personal care preia pachetele cu lucruri necesare celor internați (obiecte de igienă personală, pijamale, etc, exclus alimentele), spre a le duce pacienților.

Preluarea pachetelor se face zilnic, 7 zile din 7, între orele 11.00-12.00 și 16.00-17.00. Zona de întâlnire este pe hol, la intrarea în incinta Spitalului, dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă).

În același timp reamintim pacienților și vizitatorilor că accesul în incinta Spitalului Județean se face DOAR pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă) iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe, Ambulatoriul de specialitate și Laboratorul Explorări Funcționale este posibil din strada Nicolae Iorga.

Totodată, aducem la cunoștința pacienților că au obligația să poarte echipament de spital și să nu părăsească unitatea în acest echipament.”, au declarat reprezentanţii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Prefectul judeţului Constanţa a declarat, totodată, ca marţi, 10 martie a.c., la sediul Direcției de Sănătate Publică Constanța, a avut loc o videconferință condusă de ministrul Sănătății, Victor Costache, la care au mai participat şi directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, subprefectul județului Constanța, Șenol Ali, managerul SJ Constanța, Cătălin Grasa, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, directorul SAJ Constanța, Laurențiu Bădescu și alți medici implicați direct în problematica momentului - coronavirusul. “Ministrul Sănătății a transmis DSP-urilor din toată țara că este foarte importantă, în perioada următoare, conlucrarea eficientă între toate unitățile medicale, astfel se recomandă detașarea de personal pentru spitalele de boli infecțioase, dar și limitarea internărilor programate care nu sunt în regim de urgență. Pentru acțiuni eficiente este nevoie de o muncă în echipă a tuturor factorilor implicați!”, a mai adăugat acesta.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adevarat ce ai grait. Pe sectii e liniste,ne desfasuram treaba mai relaxati si treaba merge mai bine. Asa mai da. Una e sa ai un volum x de munca si sa ai si agitatie,alta e sa ai acelasi volum,dar in liniste.
0
0
O sa radeti, dar acum cadrele medicale de pe sectii isi fac treaba mult mai relaxat. Pe holuri nu mai tropaie nesimtitii fara echipament de protectie iar noptierele sunt mai curate. In plus, nu mai sunt pirandele, tiganimea nu mai are acces in incinta si este liniste. Acum, cadrele nu mai voie sa invoce stresul provocat de vizitatori si trebuie sa isi faca treaba. Bine.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272