REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Noile uniforme pentru polițiști sunt contestate de sindicaliști

Noile uniforme pentru polițiști sunt contestate de sindicaliști

Andreea VREJOIU 2 februarie 2023 | 15:42 619

Noile uniforme nasc rumoare printre poliÈ›iÈ™ti. Într-o postare pe reÈ›elele sociale, reprezentanÈ›ii Sindicatului Europol fac o comparaÈ›ie între modelul care le-a fost prezentat È™i cel care a ajuns deja în teren. "Ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificaÈ›iile din caietele de sarcini (...) Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3000 de complete", spun aceÈ™tia.

Noile uniforme pentru politisti sunt contestate de sindicalisti

"În imagini aveÈ›i cămaÈ™a din noua componență a uniformei de poliÈ›ie. Am făcut o comparaÈ›ie între ceea ce ni s-a prezentat nouă la începutul anului 2022 È™i ceea ce au primit peste 3.000 de poliÈ›iÈ™ti care s-au încadrat în 2022 din È™colile de agenÈ›i de poliÈ›ie sau din sursă externă.

Dacă în varianta 'prototip' materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru poliÈ›iÈ™ti, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificaÈ›iile din caietele de sarcini È™i cu toate acestea, au fost recepÈ›ionate, plătite È™i distribuite poliÈ›iÈ™tilor cu titlu de 'noua uniformă'.

După cum puteÈ›i constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip 'mesh' care trebuia să fie aplicat la subraÈ› pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de È›ânÈ›ari. Dacă la cămaÈ™a de prezentare a fost prezentă È›esătura de tip 'ripstop', specifică uniformelor tactice pentru creÈ™terea rezistenÈ›ei, la cămaÈ™a primită de noii poliÈ›iÈ™ti lipseÈ™te cu desăvârÈ™ire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul 'velcro' de pe braÈ› este un 'fake' ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnului heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că È™i aceasta este o condiÈ›ie de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete, È™i ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toÈ›i poliÈ›iÈ™tii în activitate", se arată în mesajul publicat pe reÈ›elele sociale de reprezentanÈ›ii Sindicatului Europol, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai nu asta sunteti?? muncitori in sprijinul cetateanului
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212