REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Nord Stream AG dă în judecată la Londra companiile asigurătoare în legătură cu exploziile la gazoductele sale

Nord Stream AG dă în judecată la Londra companiile asigurătoare în legătură cu exploziile la gazoductele sale

A.F. 14 martie 2024 | 00:00 92

Nord Stream AG, companie cu sediul în Elveţia, le cere peste 400 milioane de euro asigurătorilor săi în urma exploziilor survenite în 2022 şi care au distrus gazoductele din Marea Baltică destinate să transporte gaz din Rusia spre Germania, transmite miercuri Reuters, citând documente judiciare.

Nord Stream AG da in judecata la Londra companiile asiguratoare in legatura cu exploziile la gazoductele sale

Nord Stream AG numeşte Lloyd's Insurance Company şi Arch Insurance (EU) DAC ca părţi reclamate în procesul său, intentat în faţa Înaltei Curţi de la Londra luna trecută.

Nord Stream AG a confirmat printr-un e-mail existenţa unui litigiu contractual la tribunalul de la Londra cu asigurătorii sistemului său de gazoducte.

'Cu toate acestea, solicităm înţelegere pentru faptul că nu suntem în poziţia de a oferi comentarii detaliate despre procedura judiciară', a transmis echipa de comunicare a Nord Stream AG.

Dosarele judiciare afirmă că estimarea preliminară actuală a Nord Stream AG cu privire la 'costurile de drenare a apei şi de stabilizare a conductelor, de a întreprinde o reparaţie completă şi de a înlocui stocurile de gaze pierdute', se cifrează între 1,2 şi 1,35 miliarde de euro.

Plângerea indică de asemenea că una din conducte părea 'sfârtecată şi deformată' într-o zonă unde a fost avariată, însă 'părea netedă şi să fi fost tăiată' într-o alta.

Compania de asigurare Lloyd's a refuzat să comenteze. Arch nu a dat curs până acum solicitării de a comenta.

Plângerea se concentrează pe exploziile din septembrie 2022 care au avariat şi scos din funcţiune gazoductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, citează Agerpres.

Suedia, care a renunţat luna trecută la investigaţia pe care o desfăşura, şi Germania au găsit ambele urme de explozivi care indică spre o acţiune deliberată.

În plângerea sa, Nord Stream AG dă în judecată toate companiile de asigurare care au subscris poliţa sa de asigurare împotriva tuturor riscurilor de exploatare offshore, precum şi poliţa împotriva tuturor riscurilor suplimentare.

Potrivit documentelor tribunalului, Nord Stream AG dă în judecată Lloyd's în nume propriu şi ca reprezentant al altora care au subscris poliţele emise de asigurători, inclusiv Munich Re, care a refuzat să comenteze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108