REPLICA ONLINE CONSTANTA

0.7° Constanța Sâm., 9 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6572
0.7° Constanța Sâmbătă, 9 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6572

Nordis, compania soțului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral și... „uită“ să le livreze!

Nordis, compania soțului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral și... „uită“ să le livreze!

Mirela PASCAL 9 noiembrie 2023 | 00:00 4759

Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol, este unul dintre cei mai potenți financiar afaceriști din România. Deține o sumedenie de firme, însă cea mai cunoscută este Nordis Management, în baza căreia a construit, pe bandă rulantă, blocuri pe litoral. În Mamaia, Ciorbă deține complexul de lux Nordis, ale căror apartamente de lux se vând cu prețuri pe măsură. Însă cumpărătorul rămâne doar cu promisiunea, căci apartamentele rămân doar un vis frumos neîmplinit, clienții fiind nevoiți să meargă în instanță pentru ca Nordis să finalizeze tranzacția ori să restituie banii plătiți. Claudiu Octav Popescu este unul dintre ei... a plătit în 2020 peste 70.000 de euro în schimbul unui apartament pe care trebuia să i-l predea în decembrie 2022, însă acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că imobilul nu era gata. Așa se face că instanța a dispus instituirea sechestrului asupra imobilului... până când tranzacția va fi finalizată. Precizăm că pe rolul instanțelor de judecată sunt sute de astfel de procese, asta însemnând că speța pe care o vom prezenta mai jos nu este doar o întâmplare nefericită, și o regulă a celor de la Nordis.

Nordis, compania sotului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral si... „uita“ sa le livreze!Vladimir Ciorbă, Nordis Mamaia

În urmă cu doi ani, Ciorbă a înființat Nordis Mamaia, o societate care a reușit performanța de a acumula, într-un timp relativ scurt, datorii de aproape 180 de milioane de lei. Doar în primul an de la înființare a avut 100 de milioane datorii. Cât despre profit, nici vorbă. Nordis Mamaia are ca acționar majoritar firma Nordis Management, firmă la care Ciorbă e acționar majoritar, iar acționar minoritar e MAPP Development SRL, unde acționar majoritar e același Postoacă Gheorghe Emanuel. În ciuda acestui fapt, apartamentele din Mamaia-Năvodari vinde ca pâinea caldă... sau le vindea, căci ne vine greu să credem că cineva s-ar mai încumeta să cumpere de la celebrul dezvoltator imobiliar, după valul de procese deschise de cei cărora le-a luat banii și nu le-a mai dat imobilele.

Nordis, compania sotului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral si... „uita“ sa le livreze!Vladimir Ciorbă

Octav Popescu a încheiat la data de 12.02.2020 promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare, prin care Nordis s-a obligat să îi vândă dreptul de proprietate asupra unui apartament în Năvodari, împreună cu cotele părţi indivize aferente, precum şi un loc de parcare cu o suprafaţă de 12 mp. Clientul s-a obligat să plătească suma de 68.431 euro, preţul apartamentului, şi 9.900 euro preţul locului de parcare, la care se adaugă TVA. Din preţul imobilului, reclamantul a achitat până în prezent suma de 74.925 euro + TVA.

Nordis, compania sotului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral si... „uita“ sa le livreze!Nordis Mamaia

Cel mai târziu până la data de 15.12.2022 trebuia să se încheie contractul de vânzare. Dar încheierea vânzării nu a fost posibilă, întrucât imobilul nu era finalizat, iar apartamentul nu era identificabil din perspectiva cadastrală. Pentru că societatea refuză să încheie actul de vânzare, clientul a introdus în instanță cererea având ca obiect pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act autentic de vânzare-cumpărare. În paralel, a cerut instituirea sechestrului judiciar asupra apartamentului nr. 173, împreună cu cota-parte indiviză de 1/350 din părțile comune ale condominiului și din terenul aferent acestuia, precum și asupra locului de parcare cu suprafața de 12 m.p. aferent apartamentului.

Sechestru judiciar pe apartament

Iar instanța i-a admis cererea și a dispus instituirea sechestrului judiciar. Totodată, magistrații au încredințat paza bunului sechestrat către reclamant, în calitate de administrator-sechestru. Au mai dispus înscrierea sechestrului judiciar în cartea funciară a imobilului şi comunicarea hotărârii către OCPI Constanţa. Cu apel în termen de 5 zile de la pronunţare.

Nordis, compania sotului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral si... „uita“ sa le livreze!

Nu au mai vrut să semneze... intenția lor era să păcălească

Întâmplător sau nu, recent, pe un grup dedicat construcțiilor, un alt client țepuit a ținut să tragă un semnal de alarmă celor care doresc să cumpere de la Nordis, relatând pățania cu dezvoltatorul imobiliar. „În 2020 am semnat o promisiune de vânzare cumpărare pentru o cameră de hotel fără contract de locațiune, în care era specificat că termenul de predare va fi iunie 2021. Am înțeles că au fost situații deosebite cu războiul și pandemia așa că am prelungit promisiunea prin act adițional până la final de 2022, fără să primesc vreo despăgubire din partea celor de la Nordis. Am sperat că măcar vara această să deschidă parțial hotelul (au promis că dau în folosință primele 5 etaje din primul corp de hotel), pentru a primi proprietatea, dar de fapt abia acum am descoperit adevărată față a lor. Nu au mai vrut să semneze contractul final de vânzare cumpărare! Intenția lor e să păcălească oamenii, să se folosească de banii acestora, în așa fel încât cei care nu vor să semneze cu acel așa zis “contract de locațiune” pe care îl impun, să nu mai primească nimic. Colaborează cu avocați care sunt buni pe chichițe legislative, iar ulterior semnării antecontractului cu clienții, în cazul în care aceștia își cer drepturile, merg la intimidare, prin tot felul de notificări abuzive și ilegale, trimise oamenilor prin executor judecătoresc”, a transmis clientul păgubit.

Precizăm că Nordis Management este deținută, printre alții, de Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol, având 46 % din acțiuni. Vicol este avocat și deputat român, aleasă în anul 2020 din partea PSD.

Nordis, compania sotului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral si... „uita“ sa le livreze!Laura Vicol și Vladimir Ciorbă

Începând din 25 noiembrie 2021, deține funcția de președinte al Comisiei juridice de disciplină și imunități din Camera Deputaților a României, fiind prima femeie în această funcție. Anul trecut, firma a avut vânzări de 76.938.566 lei și datorii de 566.182.107 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
maacheeeee de-al nostru
1
0
Maine-poimaine aflam cu stupoare ca si Silvester Stallone alias Rambo r m******n!! :::--)))))
0
0
O să luați o mare mica sau subțirică mooie...Aveți de primit cotețul dar unul mai la subsol sub minus 2 m.
2
0
pentru ARMANLU NU CHERI Baiat cult, pune si cratime... I-ar pune dobitocul de m*****n si ma-sii cratime da' s-a luat cu scrisu' si nu mai are timp.
3
1
Uitati va la privirea lui!ce mama naibii,nici el nu stie ce cauta in filmul asta!
4
0
De unde l-ai scos ba nene si pe-asta m******n?Nu mai furati curent.
4
0
Un barbat ascund dupa o fusta...
3
0
atat timp cat legislatia facuta de parlamentul nostru de escroci si justitia adesea incompetenta, partinitoare si suprasolicitata nu pedepsesc rapid si dur tepari ca ciorba si multi altii din alte domenii acestia vor prospera
10
0
sa-i dau 70000 eur pe niste hartii semnate ma apuca rasul, poate sa semneze orice nu conteaza, pana sa recuperezi mai cheltui tot atat prin instante. cu avocati poate sa te plimbe ani de zile.
8
0
Mahedonul de Stefan da mega tzeapa tipica neamului cu cladiri de paie si finisaje tiganesti de gresie care imita marmura si milte candelabre aurite fals sa ia ochiul la țiganii.
13
0
Alta inshelaciune cu sprijin politic,tot PSD si de data asta fiind vorba de o femeie deputat PSD care este sotzia ecscrocului.
10
3
Si pelicanii se reped la promisiuni ..zona este suprapopulata cu unitati de cazare.Daca erau asa rentabile le inchiriau ei ...nu vindeau vise pelicanilor
10
0
Prietenul altui borfas, ala de la primaria Navodari,
15
0
Nu pot sa inteleg pe cei care dau bani în avans pe ceva care nu exista . Era clar ca va fi tzeapa acest gen de afacere propusă printr o campanie furibundă de către Nordis . Cine crede că își poate recupera banii în 7 ani cum promite Nordis cand litoralul functioneaza 2 luni pe an ? Aiureli
24
0
Nordis este o mare teapa cu sprijin de la partid -stiti voi care si de la parlament-blonda cu aere de vampa obosita este sefa comisiei juridice.
19
0
Bine ca nu e arman deal nostru ca sa vezi ce comentarii avea, asa daca e roman nu zice-ti nimic mucanilor, pana l-a urma tot de la noi armanii e mai bine s-a cunparati.
10
17
Ce părere are?
9
0
Ce nenorociti dau tepe cu apartamente. Bai javrelor sunt o gramada de bani la mijloc
13
1
Daca e cigan asta stie sa faca, sa dea tepe. Ciorba e cigan deci da tepe. Nu inteleg de ce cumparati de la cigani. Lasati i sa se tepuiasca intre ei.
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362