Nordis, compania soțului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral și... „uită“ să le livreze!
Nordis, compania soțului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral și... „uită“ să le livreze!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestVladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol, este unul dintre cei mai potenți financiar afaceriști din România. Deține o sumedenie de firme, însă cea mai cunoscută este Nordis Management, în baza căreia a construit, pe bandă rulantă, blocuri pe litoral. În Mamaia, Ciorbă deține complexul de lux Nordis, ale căror apartamente de lux se vând cu prețuri pe măsură. Însă cumpărătorul rămâne doar cu promisiunea, căci apartamentele rămân doar un vis frumos neîmplinit, clienții fiind nevoiți să meargă în instanță pentru ca Nordis să finalizeze tranzacția ori să restituie banii plătiți. Claudiu Octav Popescu este unul dintre ei... a plătit în 2020 peste 70.000 de euro în schimbul unui apartament pe care trebuia să i-l predea în decembrie 2022, însă acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că imobilul nu era gata. Așa se face că instanța a dispus instituirea sechestrului asupra imobilului... până când tranzacția va fi finalizată. Precizăm că pe rolul instanțelor de judecată sunt sute de astfel de procese, asta însemnând că speța pe care o vom prezenta mai jos nu este doar o întâmplare nefericită, și o regulă a celor de la Nordis.
Vladimir Ciorbă, Nordis Mamaia
În urmă cu doi ani, Ciorbă a înființat Nordis Mamaia, o societate care a reușit performanța de a acumula, într-un timp relativ scurt, datorii de aproape 180 de milioane de lei. Doar în primul an de la înființare a avut 100 de milioane datorii. Cât despre profit, nici vorbă. Nordis Mamaia are ca acționar majoritar firma Nordis Management, firmă la care Ciorbă e acționar majoritar, iar acționar minoritar e MAPP Development SRL, unde acționar majoritar e același Postoacă Gheorghe Emanuel. În ciuda acestui fapt, apartamentele din Mamaia-Năvodari vinde ca pâinea caldă... sau le vindea, căci ne vine greu să credem că cineva s-ar mai încumeta să cumpere de la celebrul dezvoltator imobiliar, după valul de procese deschise de cei cărora le-a luat banii și nu le-a mai dat imobilele.
Octav Popescu a încheiat la data de 12.02.2020 promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare, prin care Nordis s-a obligat să îi vândă dreptul de proprietate asupra unui apartament în Năvodari, împreună cu cotele părţi indivize aferente, precum şi un loc de parcare cu o suprafaţă de 12 mp. Clientul s-a obligat să plătească suma de 68.431 euro, preţul apartamentului, şi 9.900 euro preţul locului de parcare, la care se adaugă TVA. Din preţul imobilului, reclamantul a achitat până în prezent suma de 74.925 euro + TVA.
Cel mai târziu până la data de 15.12.2022 trebuia să se încheie contractul de vânzare. Dar încheierea vânzării nu a fost posibilă, întrucât imobilul nu era finalizat, iar apartamentul nu era identificabil din perspectiva cadastrală. Pentru că societatea refuză să încheie actul de vânzare, clientul a introdus în instanță cererea având ca obiect pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act autentic de vânzare-cumpărare. În paralel, a cerut instituirea sechestrului judiciar asupra apartamentului nr. 173, împreună cu cota-parte indiviză de 1/350 din părțile comune ale condominiului și din terenul aferent acestuia, precum și asupra locului de parcare cu suprafața de 12 m.p. aferent apartamentului.
Sechestru judiciar pe apartament
Iar instanța i-a admis cererea și a dispus instituirea sechestrului judiciar. Totodată, magistrații au încredințat paza bunului sechestrat către reclamant, în calitate de administrator-sechestru. Au mai dispus înscrierea sechestrului judiciar în cartea funciară a imobilului şi comunicarea hotărârii către OCPI Constanţa. Cu apel în termen de 5 zile de la pronunţare.
Nu au mai vrut să semneze... intenția lor era să păcălească
Întâmplător sau nu, recent, pe un grup dedicat construcțiilor, un alt client țepuit a ținut să tragă un semnal de alarmă celor care doresc să cumpere de la Nordis, relatând pățania cu dezvoltatorul imobiliar. „În 2020 am semnat o promisiune de vânzare cumpărare pentru o cameră de hotel fără contract de locațiune, în care era specificat că termenul de predare va fi iunie 2021. Am înțeles că au fost situații deosebite cu războiul și pandemia așa că am prelungit promisiunea prin act adițional până la final de 2022, fără să primesc vreo despăgubire din partea celor de la Nordis. Am sperat că măcar vara această să deschidă parțial hotelul (au promis că dau în folosință primele 5 etaje din primul corp de hotel), pentru a primi proprietatea, dar de fapt abia acum am descoperit adevărată față a lor. Nu au mai vrut să semneze contractul final de vânzare cumpărare! Intenția lor e să păcălească oamenii, să se folosească de banii acestora, în așa fel încât cei care nu vor să semneze cu acel așa zis “contract de locațiune” pe care îl impun, să nu mai primească nimic. Colaborează cu avocați care sunt buni pe chichițe legislative, iar ulterior semnării antecontractului cu clienții, în cazul în care aceștia își cer drepturile, merg la intimidare, prin tot felul de notificări abuzive și ilegale, trimise oamenilor prin executor judecătoresc”, a transmis clientul păgubit.
Precizăm că Nordis Management este deținută, printre alții, de Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol, având 46 % din acțiuni. Vicol este avocat și deputat român, aleasă în anul 2020 din partea PSD.
Laura Vicol și Vladimir Ciorbă
Începând din 25 noiembrie 2021, deține funcția de președinte al Comisiei juridice de disciplină și imunități din Camera Deputaților a României, fiind prima femeie în această funcție. Anul trecut, firma a avut vânzări de 76.938.566 lei și datorii de 566.182.107 lei.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.