REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
11.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

NORVEGIENII VÂNEAZĂ zona BALADA, pentru construirea unui ANSAMBLU rezidențial

NORVEGIENII VÂNEAZĂ zona BALADA, pentru construirea unui ANSAMBLU rezidențial

Replica API 25 decembrie 2020 | 00:00 7093

Dezvoltatorul norvegian WestHouse, acționarul societății Concorde Grup, pare să nu fi renunțat la ideea de a construi două blocuri în zona pieței Balada. Proiectul datează de câțiva ani de zile, în acest sens elaborând și un PUZ care a fost adoptat, în 2015, de 16 consilieri municipali din cei 27 prezenți. Numai că, timpul a trecut, iar proiectul a bătut pasul pe loc, așa că hotărârea 112, prin care i-a fost aprobat planul urbanistic, și-a încetat valabilitatea. În mai 2020, consilierii locali au supus la vot proiectul de hotărâre privind încetarea valabilității,pe care l-au li aprobat,d e altfel. Numai că norvegienii de WestHouse nu s-a resemnat și cer acum anularea hotărârii.

Concorde Grup SRL încearcă să obțină anularea HCLM 157 din mai 2020, hotărâre care prevede încetarea valabilității HCLM 112 din 2015. Aceasta din urmă prevedea aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de strada Avram Iancu, strada București, strada Garofiței, aleea Garofiței.

Detalii despre proiectul de la Balada

PUZ-ul avea ca scop schimbarea reglementărilor urbanistice din zonă, în vederea construirii a două blocuri, unul de 2 etaje, cu două scări, altul de 6 etaje, pe aleea Garofiței nr 24 A. Ambele blocuri ar urma să aibă spații comerciale la parter.

Investitorul mai vrea să amenajeze și parcări, locuri de joacă, dar şi o platformă pentru colectarea deşeurilor în limita proprietăţii pentru organizare de şantier. Asta, în condițiile în care zona este mai mult decât aglomerată, iar infrastructura nu ar permite alte două imobile. Concorde Grup este proprietara terenului de pe aleea Garofiței nr 24 A din 2003.

Hotărâre 2015

Luni, 21 decembrie, Concorde Grup SRL a contestat HCLM 157 din mai 2020 în instanță, sperând că va obțină anularea hotărârii, astfel încât să-și poate duce proiectul la bun sfârșit.

Concorde Grup, deținută de un dezvoltator imobiliar norvegian, WestHouse Group SRL

Așa cum arătam și mai sus, acționarul majoritar al societății Concorde Grup este WestHouse Group SRL, deținând 99 % din acțiuni, iar al doilea acționar, cu 1% din acțiuni este RomReal Ltd. Cea din urmă este acționarul majoritar al WestHouse Group SRL.

Hotărâre din 2020

WestHouse Group SRL și-a făcut apariția în Constanța prin 2004, când a achiziționat suprafețe impresionante de teren, în jur de 120 de hectare, în vederea unor proiecte imobiliare. Unul dintre acestea este proiectul Lakeside Residence, din Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol. Societatea este administrată de Adrian Cristea, din Medgidia, și de norvegianul Kjetil Gronskag. Cei doi sunt și administratorii firmei din Constanța, Concorde Grup SRL.

Kjetil Gronskag

WestHouse Group SRL deținută de RomReal LTD, cu sediul în Insulele Bermude

Acționarul societății WestHouse Group SRL este RomReal cu sediul în Insulele Bermude. Până în urmă cu câteva luni, era condusă de Kay Tonnes Thorkildsen, însă acesta a decedat, în locul lui fiind numit Adrian Cristea. Acesta din urmă a fost consilierul juridic al companiei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Norvegii sunt europeni? Nu. Insulele Bermude sunt in Europa? NU. Hai ura si la gara. In rest, moderati si cenzurati comentariile. Nu foloseste nimanui sa citeasca lamentatiile si imprecatiile tuturor neputinciosilor ale caror singure puteri sunt tastatura si anonimatul. Incercati sa deveniti o publicatie de tinuta si depasiti statutul de latrina publica.
7
1
cacatule cu mot, vezi ca tiganii isi trimit mamele si femeile la produs, zdreanta penala ce esti!!! moarte tiganilor!
5
1
Westhouse group este patronul de multi ani ai Baladei. Nu mai mancati cacat. Au cumparat de mai bine de 10 ani
1
1
faceti draq o parcare supraetajata ,ca e plina de masini c-ta
4
2
Dupa modelul supermarketului in care cumparatorii se strecoara printre mesele la care unii mananca ciorbe,asa si noua linie urbanistica.Daca mergi pe strada e nusai sa te umpli de stropi de ciulama de la unul ce molfaie la terasa unui mare investitor .Ai bani,respecta ti statutul si construieste decent!Din pacate , saracia ne impinge sa locuim in astfel de celule inundate de miros de sosuri si gaze de la masini si nu de un aer curat
5
0
cum sa vina vikingii sa ne faca blocuri ? sa ne darime noua magaziile boutique de placaj - bun national
4
3
Zona Balada, o zona mizera si fara gust, incremenita asa inca din anii 80. Casa de cultura fiind o alta rapciuga!.
8
1
nici un cuvant despre cwrva ploscaru.....mizerii imputite
15
1
Esti muit de la lovitura de stat din decembrie de Romani ca ti.s a largit gura fraiere.Taranoii ca tine sunt aia care il denigrau pe Regele Mihai ca "a fugit cu vagoane de aur din tara"si noi nu ne vindem tara.Am vesti noi pt. tine papagalule,acuma nu mai avem ce vinde!!! Taraba e goala si or sa o fure si pe aia noii veniti asa zisa coalitie de banditi neaosi.Ai sa ramai in curu gol si fara slapi.
4
5
Ploscaru? Penibila care avea ca slogan electoral "orice nas isi are nasa"? Deci, dinainte de o potentiala alegere a ei in functia de primar, facea trimitere la mafie si structurile ierarhice ale acesteia. Tot ea fiind filmata, in mod jenent, la o nunta, in urma cu 1 an si ceva, alaturi de mafiotul Mitu Vasea. Pana si pe ala il plictisea. Se vedea pe fata lui scarbita. Impusese omul subordonatilor sa pastreze distanta, avand scaunele din laterale libere. Dar tupeista nu-i dadea pace, se tot baga in sufletul lui. Pe ce loc a iesit la alegeri? 18 din 17? Of, of, of!
19
2
ai dracu norvegieni de la muntii Pindu .Cum naiba de au gasit astia locul dintre blocurile de la Balada cind e toata planeta la dispozitie sa construiasca blocuri probabil de "lucs" oriunde vor muschii lor .
22
2
Pentru cretinul care comenteaza aiurea: daca ai citi hotararea din material ai vedea ca Fagadau a anulat PUZul, adica le-a dat peste bot norvegienilor si Nicoletei Ploscaru. Apropos, mai Replica, de ce nu o mentionati pe madam Ploscaru in material, nu va da voie sefa?
24
5
eu intre un machedon si un norvegian, aleg norvegianul!
19
6
Alti proprietari cinstiti de terenuri intre blocuri, cu sediul in insulele bermude...
23
0
nene, mai mult ca romanii tai, nu te muiste niciun strain. si strainii aia care te muiesc, tot de la niste muisti romani neaosi se trage, care pentru niste arginti pesches isi scot si mama la produs. asta e calitatea neamului romanesc, sa se fure intre ei. chestie genetica, daca vrei. asa ca, La multi ani si Craciun fericit.
13
7
Kay senior kay
6
1
Fagabou si gasca mazare a vandut constanta la bucata
33
4
straini care vor sa muiasca poporul roman,ingenuncheat si umilit. de cand plm ne vor strainii binele cu proiecte imobiliare? Doamne cine a vandut tara asta pe nimic?? craciun fericit.
30
6

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407