REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Nou caz de agresiune ieșit la iveală în școlile din Constanța

Nou caz de agresiune ieșit la iveală în școlile din Constanța

Bianca NEDELCU 27 martie 2024 | 12:51 1999

În umbra unui scandal recent care a zguduit comunitatea educațională din Constanța, un nou caz de agresiune iese la iveală, consolidând nevoia acută de reformă și vigilență în rândul cadrelor didactice. După incidentul alarmant de la Școala nr. 43 Ferdinand, unde o învățătoare a fost acuzată de comportament abuziv față de elevi, părinții din cadrul Școlii nr. 3 din municipiul Constanța se fac din nou auziți.

Nou caz de agresiune iesit la iveala in scolile din ConstantaȘcoala 3 Constanța

Se pare că acest caz nu este unul izolat, ci parte a unui model îngrijorător ce se desfășoară în instituțiile de învățământ. La Școala nr. 3, un elev de la clasa pregătitoare a fost victima unui comportament inadecvat din partea unei învățătoare. Părinții au luat atitudine, demarând procedurile legale necesare pentru a aduce dreptate și siguranță în mediul educațional.

Învățătoarea a fost sancționată disciplinar cu o reducere de 25% din salariu pe o durată de 6 luni. De asemenea, cazul a condus în paralel la o investigație a organelor de poliție. Confirmările vin de la Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care a subliniat seriozitatea cu care sunt tratate aceste incidente.

A fost undeva în luna octombrie o situație similară. A fost anunțată poliție, DGASPC, s-a urmărit același traseu. Învățătoarea a fost sancționată. A avut un gest de amenințare asupra copilului și sancțiunea a fost reprezentată de diminuarea salariului cu 25% pe o perioadă de 6 luni. Sunt două situații, una în zona administrativă și una de cercetare din partea poliției. Dacă se ajunge în instanță și instanța va stabili că fapta reprezintă sancțiune disciplinară, se vor dispune măsuri în acest sens și timp de 7 ani de zile nu mai are dreptul să predea. Când anunțăm instituțiile abulitate, se preia cazul și se manageriază de către DGASPC. Dacă șeful coordonator nu solicită închiderea cazului, se monitorizează în continuare și în paralel se merge cu ancheta poliției. În cazul învățătoarei de la școala 43, chiar dacă ea și-a dat demisia, ancheta merge în continuare, noi nu mai putem să acționăm administrativ asupra ei.”, a relatat, pentru Replica, Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța

Aceste evenimente trag un semnal de alarmă asupra importanței supravegherii comportamentului cadrelor didactice și asigurarea unui mediu sigur pentru dezvoltarea elevilor. Abuzul, sub orice formă, nu are loc în educație, iar răspunsul comunității și al autorităților este esențial pentru a preveni astfel de incidente pe viitor. Este imperativ ca toate părțile implicate - părinți, cadre didactice, autorități - să colaboreze pentru a instaura un climat de respect, înțelegere și bunăstare pentru toți elevii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se spune ca educarea copilului incepe cam cu 25 de ani inainte de a se naste. Stimati parinti, educati-va copii sa respecte invatatorii si nu va mai bociti ca tipa invatatoarea la ei. Cind bovina se exprima catre ma-sa "ha fa, ca asta-i nebuna" referire la profesoara de romana, si p*****a nu zice nimic, cum sa fie educat un astfel de exemplar??/
2
0
Ea este o cață! Păcat de bărbatul ei, domnul Vali care este un tip deosebit...!
5
3
Acesta e rezultatul coruptiei de la nivelul inspectoratelor judetene.Au fost angajate persoane cu o pregatire indoielnica in detrimentul altora cu o pregatire buna.Au distrus tara asta.Fugiti unde vedeti cu ochii,nimic bun nu va asteapta in romania.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212