REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Nou val de scumpiri la alimentele de bază, chiar înaintea sărbătorilor de iarnă

Nou val de scumpiri la alimentele de bază, chiar înaintea sărbătorilor de iarnă

Valentina CAMARA 31 octombrie 2022 | 00:00 1669

Lovitură uriașă pentru români, chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. Producătorii anunță un nou val de scumpiri la alimentele de bază. Totul este pus pe seama prețurilor uriașe la energie, gaze și carburanți. Fermierii spun că față de anul trecut, costurile sunt duble. Un avertisment vine inclusiv de la ministrul Agriculturii: prețul cărnii de porc ar putea fi dublu. 

„Explodate grozav, grozav, la un pensionar de 15 milioane (1500 de lei – n.r.) să îți mai cumperi, ia uite cât e branza de scumpă. Iei două kilograme de branză, nu mai ajung banii de medicamente”, spune un pensionar.

Producătorii spun că vor fi nevoiți să mărească prețurile. Asta din cauza facturilor de coșmar.

„Au explodat prețurile la ceea ce cumpărăm noi și e foarte scump, e foarte scumpă motorina, e foarte scump porumbul, foarte scumpi oamenii pe care îi avem la muncă”, spune Oltean Maria Iulia, producător.

Se estimează că până la sărbătorile de iarnă, carnea de porc își va dubla prețul. Și prețul lactatelor va crește.

De multe ori, în piețe, oamenii se uită la vitrine și apoi pleacă la fel cum au venit, cu sacoșa goală, potrivit realitatea.net .

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta meritati daca stati in casa sa iesim cu toti lopetii furcii sa le arătăm cum sa clădit tara asta ati.prins o?
6
0
Au tiparit bani prea multi. Acum isi pierd valoarea.
6
1
Ohanise ciolqcu și prim-ministru treziți a. Hotilor. Ce dracu faceți. Vreți voturi la sfântul așteaptă , p****i care merge la vot odiotilor
9
5
Nu conteaza ce spun producatori romani ci cu cat vor vinde supermarcheturile pentru ca de acolo se aprovizioneaza majoritatea romanilor ori producatori romani nu sunt cei care fac pretul in supermarchet,altfel spus noroc cu supermarcheturile caci daca era dupa producatori romani preturile erau duble demult.
12
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272