REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nouă tineri din Afganistan, depistați ascunşi în două TIR-uri, la vamă

Nouă tineri din Afganistan, depistați ascunşi în două TIR-uri, la vamă

Replica API 31 octombrie 2020 | 11:43 1297

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II - judeţul Arad au depistat nouă cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu role din hârtie, respectiv frigidere.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat, vineri 30 octombrie a.c., în jurul orei 08.30, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Belarus, în vârstă de 23 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de hârtie pe ruta România - Polonia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, două persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, doi minori, în vârstă de 15, respectiv 16 ani.

În acelaşi punct de trecere, s-a prezentat tot vineri, în jurul orei 20.10, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 61 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta frigidere pe ruta România - Danemarca.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, patru tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce hal este verificata frontiera romaniei ? Pe unde au intrat acesti indivizi in tara ,decat daca au fost rugati sa vina ? .De ce se accepta solicitarile lor de azil ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614