REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Noul director al RAJDP VREA să SCOATĂ instituția din INSOLVENȚĂ

Noul director al RAJDP VREA să SCOATĂ instituția din INSOLVENȚĂ

Replica API 13 ianuarie 2021 | 00:19 3869

Noul director al Regiei Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța, Dan Marin, are ca prioritate pentru anul 2021 scoaterea din insolvență a instituției dar și reabilitarea și asfaltarea mai multor tronsoane de drumuri.

Dan Marin

Dan Marin este noul director al Regiei Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța. Acesta a preluat funcția, la începutul lunii decembrie 2020, de la Lucian Lungoci, în prezent deputat. „Eu am colaborat în ultimii 4 ani și jumătate cu fostul administrator, actual deputat, domnul Lungoci. S-a făcut trecerea foarte ușor și foarte bine. Mi-am intrat în pâine din momentul în care a fost validată hotărârea Consiliului Județean. Eu lucrez de 19 ani în Regie și cunosc în mare parte activitatea, bine, nu cunoșteam toate amănuntele ca și administrator special. Am fost șef de secție. Imediat după m-am apucat să continui finalizarea ultimelor lucrări din programul 2020. Astfel, am terminat covorul asfaltic la Kogălniceanu, am făcut niște reparații pe DN2A – Pantelimon. De asemenea pe 228 spre Nazarcea au fost făcute lucrări de reparații. Acestea erau ultimele lucruri ce trebuiau finalizate”, ne-a declarat Dan Marin, șeful RAJDP.

Prioritară este scoaterea din insolvență a regiei

Printre altele, șeful RAJDP, ne-a spus și faptul că prioritatea numărul unu pe care și-a propus-o este scoaterea instituției din insolvență. Pe lângă aceasta, Marin are proiecte pentru asfaltarea și reabilitarea mai multor tronsoane drum. „Noi am pregătit programul și l-am înaintat către Consiliul Județean. Deocamdată, suntem în comandament de iarnă. Planul numărul unu este ieșirea din insolvență, de a ne achita ultimele trei rate către debitorii noștri și de a reveni la parcursul normal al regiei. Din punct de vedere tehnic, mai sunt tronsoane de drum pe care nu s-a intervenit în ultimii ani. Proiect pe fonduri europene pe 226 D, de lângă Crucea – Pantelimon – Cogealac. Pe fonduri proprii, fondurile Consiliului Județean, vom interveni pe un drum pe care a fost au fost probleme, tronsonul DJ392 – Amzacea – Pecineaga și pe 393 Arsa – Coroana. Vor fi aproximativ 110 km de drumuri asfaltate și 40 de km de reabilitare. Regia este pregătită pentru un episod mai lung de iarnă. Noi am făcut o achiziție pentru sare și nisip, material antiderapant de 13 mii de tone și 51 de tone de motorină. Angajații sunt foarte pregătiți și știu ce au de făcut”, a mai spus Dan Marin.

Ce pregătire profesională are noul șef al RAJDP

Ca educație și formare profesională, Dan Marin a studiat la Liceul Matematică - Fizică „Spiru Haret” Tulcea – 1982 și a făcut Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului București, specializarea Construcții, anul absolvirii 1989. Suplimentar, acesta a făcut cursuri certificate de Management Public în 2005 și cursuri certificate pentru Protecție Civilă în situații de urgență în 2014.

Totodată, trebuie menționat faptul că din anul 2002 până 2020, Dan Marin, RAJDP a ocupat funcția de inginer — șef secție Drumuri și Poduri, Siguranța Circulației și inginer șef producție.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au acum baietii de la Topraisar motorina de vanzare la negru. Unii aproape ca au cate o benzinarie in curte si pe la neamuri.
2
0
Noroc cu PNL-ul de membru fondator era logic ca va avea o functie daca a cazut PSD-ul. Lumea stie ca venit printr-un concurs de doi lei in regie a ocupat un post la productie dupa care s-a lansat in furaciuni si sprituri la Harsova dupa care la Topraisar . Nu degeaba au vrut psd-istii sa-l de afara serviciul lui era acasa si bine inteles la dasi premium construct . nu cred ca va face multi purici mai ales ca este scolit si in arta spritului
2
0
Asta a vrut sa bage regia in faliment si acum se vede un salvator, omul inca este interesat de statia de asfalt de la cuza -voda, sa vezi acum cat o sa care bodurile asfalt si piatra, Dane lumea stie ce combinatii ai facut atatia ani, musamaliazarea furturilor de la harsova, o sa dai socoteala ptr tot ce ai furat de la regie
2
1
MOSNIANU sa conduca la.drumuri,e nr 1,o sa va face drumuri pana in Albania
4
2
cine sa scoata din insolvent a, cap de pula asta comunist , sa fim seriosi asta deja e pensionar !
6
2
A inceput bine mandatu a reangajat toti hotii si urmeaza sa se puna pe treaba dar intrebare cati oameni stau acasa si iau salariu
11
1
Dar baiatul lui Lungoci pe unde mai freaca menta? Mai taie frunza la caini? Prietenii stiu de ce
13
1
Ceva e in neregula! Daca a terminat liceul in 1982 inseamna ca are 56 de ani. Din poza aduce a 66-70 de ani! Care-i adevarul? S-au liceul il termini in Tulcea la 30 de ani?
10
3
sa-l pupati in p...pe ala de la resurse umane
6
5
Intrebare.....omul asta nu trebuia sa iasa la pensie?nu ...pe bune...a fost la pezede,acum la pnl ,maine poimaine la96 ani la partidul care castiga alegerile....
12
0
Scapa de Mosnianu de la resurse umane un spagar notoriu
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108