REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Noul film de animaţie al regizorului Hayao Miyazaki, în fruntea box-office-ului nord-american

Noul film de animaţie al regizorului Hayao Miyazaki, în fruntea box-office-ului nord-american

A.F. 12 decembrie 2023 | 00:00 266

"The Boy and the Heron", noul film al maestrului animaţiei japoneze Hayao Miyazaki, autorul unor producţii celebre precum "Princess Mononoke" şi "Spirited Away", a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, potrivit estimărilor publicate duminică de compania Exhibitor Relations, informează AFP.

 Noul film de animatie al regizorului Hayao Miyazaki, in fruntea box-office-ului nord-americansursa foto: The Boy And The Heron/Facebook

Cu încasări de 12,8 milioane de dolari, acest lungmetraj fantasy a realizat "cele mai bune cifre pentru un film al studioului Ghibli" în weekendul său de debut în cinematografele din Statele Unite şi Canada, a subliniat Exhibitor Relations.

Pelicula descrie viaţa unui băiat de 11 ani, Mahito, care părăseşte oraşul Tokyo după moartea mamei sale într-un incendiu pentru a locui alături de tatăl lui într-o regiune rurală. Mahito se întâlneşte acolo cu un stârc cenuşiu care devine ghidul său într-o epopee în care misterele vieţii, care sunt o marcă a poveştilor create de Miyazaki, se succed.

Filmul "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes" s-a menţinut pe locul al doilea în cel de-al patrulea weekend al său de proiecţii în America de Nord.

Acest prequel al francizei distopice "Jocurile foamei", inspirată din seria literară cu acelaşi titlu a scriitoarei Suzanne Collins, prezintă tinereţea personajului Coriolanus Snow - viitorul dictator din saga - şi a obţinut încasări de 9,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Filmul "Godzilla Minus One", regizat de japonezul Takashi Yamazaki şi produs de studioul Toho, s-a menţinut pe poziţia a treia pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 8,3 milioane de dolari.

Lungmetrajul "Trolls Band Together" s-a menţinut pe locul al patrulea cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Acest film de animaţie relatează povestea personajului Branch şi a trupei de băieţi pe care a format-o împreună cu fraţii săi. Când unul dintre aceştia din urmă este răpit, Branch şi iubita lui, Poppy, pleacă în căutarea lui.

Locul al cincilea este ocupat de noul film de animaţie al Disney, "Wish", care celebrează centenarul celebrului studio hollywoodian prin zeci de trimiteri subtile la vastul său patrimoniu şi care profită de această ocazie pentru a reînvia pasiunea sa pentru personaje malefice. Noua producţie a obţinut încasări de 5,3 milioane de dolari, scrie Agerpres.

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6. "Rennaissance: A film by Beyonce" (5 milioane de dolari)

7. "Napoleon" (4,2 milioane de dolari)

8. "Waitress" (3,2 milioane de dolari)

9. "Animal" (2,3 milioane de dolari)

10. "The Shift" (2,1 milioane de dolari). 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468