REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Noul ministru al Cercetării nu crede că ne tragem din maimuță. „Venim dintr-o lume paralelă din viitor”

Noul ministru al Cercetării nu crede că ne tragem din maimuță. „Venim dintr-o lume paralelă din viitor”

Replica API 26 octombrie 2018 | 01:04 423

Nicolae Hurduc

Profesorul universitar Nicolae Hurduc, propunerea pentru ministerul Cercetării și Inovării, a uimit pe toată lumea cu declarația făcută într-un interviu acordat în luna septembrie. Acesta a ținut să precizeze că nu acceptă teoria evoluționistă conform căreia omul se trage din maimuță și că preferă "o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni dintr-o lume paralelă din viitor".

„Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”, spune Hurduc în interviul pentru Ziarul de Iași.

„Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare”, declara el luna trecută.

Hurduc este al doilea decan al unei facultăți din Iași, după Tudorel Toader, care ajunge în Guvernul Dăncilă. La un moment dat, pe contul acestuia de socializare a apărut un comentariu prin care era implorat „să-l ia înapoi” pe Toader. Profesorul a răspuns imediat: „Aș vrea eu”.

Nicolae Hurduc, profesor universitar la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi’ din Iași, este propunerea PSD pentru portofoliu Cercetării și Inovării. Hurduc vine după ce Nicolae Burnete şi-a dat demisia, iar postul de ministru al Cercetării a rămas vacant. Interimatul este asigurat de vicepremierul Viorel Ştefan.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gradina e mare... Bine , si evolutionismul e la fel de fantezist, dar , in loc sa te documentezi si sa cercetezi, ca esti profesor, vii cu afirmatii de-astea violete...
4
0
cu asta s-a conpletat ,a venit si mascariciul
5
0
Probabil ca a cercetat prea mult pina i s-au incretit creierii --Unde l-au mai gasit si pe asta ?
8
0
Intradevar, cum sa compare omul cu un organism simplu de primata, cu care nu are in comun decat 90% din ADN, e normal, au venit iestaterestrii si ne-au facut PSD-isti, si dupaia au mai aparut si altii da sistemu ii considera retardati. din pancate, sau din fericire, toate mizeriile au o limita.
5
0
Ati inebunit: statul paralel,lume paralela...dar ramane sa recunoasteti ca sunteti paraleli cu tot ce se intampla in societatea noastra.
10
1
sunt paralele-stat paralel,etc.poate noi care mai judecam normal putem sa convingem rudele mai sarace de inger sa nu mai puna stampila pe criminalii astia.Asta,ca sa nu ajungem si noi la nebuni.
7
2
Cred ca tot psd vine dintr-o lume paralela din viitor si se duce in trecut. Noi care nu suntem ministri ii spunem Palazu Mare sau Balaceanca. De ce nu sunt diagnosticati si testati psihic si psihologic cei care sunt propusi in asemenea functii, avand in subordinea lor mii de oameni? SUA este un exemplu prost de ce au patit daca nu au diagnosticat la timp candidatii.
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272