REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Noul ministru al Sportului vrea ca școala să înceapă cu 45 de minute de gimnastică și nutriție

Noul ministru al Sportului vrea ca școala să înceapă cu 45 de minute de gimnastică și nutriție

Replica API 30 decembrie 2020 | 00:08 1799

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak (UDMR), a declarat la Digi24 că ar trebui introdusă o altă formulă pentru educația fizică din școli și spune că, de pildă, copiii ar trebui înceapă fiecare zi de școală cu 45 de minute de mișcare și nutriție.

Carol Novak, foto adevărul.ro

„Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului. El recunoaște că viziunea sa reformistă îi șochează pe mulți și așa s-a întâmplat și când a preluat conducerea Federației Române de Ciclism. „Am primit multe uppercut-uri și picioare în fund”, a spus Eduard Novak, citeaza stiripesurse.ro.

Ministrul a mai spus că în opinia sa ar trebui finanțate cu precădere sporturile unde România are șanse să obțină medalii și a enumerat între acestea gimnastica, canotajul, halterele, atletismul, inotul, ciclismul.

Unic campion paralimpic al României, Carol Eduard Novak a adăugat că nu renunță la activitatea sportivă pe durata mandatului. Vrea să participe, ca sportiv, la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor și crede că are puterea de muncă necesară pentru a se antrena și a fi și ministru.

După accidentul de mașină suferit în 1996 a lăsat patinajul viteză și a ales ciclismul să-și continue viața sportivă. În copilărie, „mă simțeam zeu”, a mărturisit el povestind despre pasiunea pentru patinaj și convingerea pe care o avea că va ajunge departe. Visa să devină campion olimpic. „Dar dintr-o clipă în alta viața noastră se poate schimba. Viața este foarte scurtă și trebuie trăită cu calitate”, a menționat Novak.

Apoi, după accident, în prima competiție la care a participat ca ciclist, l-au întrecut și fetele, a povestit el. Dar când a obținut primul titlu important, după ore asidue de antrenament, a plâns. Zilnic obișnuia să parcurgă circa 100 de km cu bicicleta, iar la vară are de gând să vină cu bicicleta la minister. Important este să pui ștacheta la înălțime, spune Eduard Novak.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are dreptatenu se mai face nici o ora de sport am stat la internat in timpul liceului si ne trezeau cu 15 minute mai devreme si faceam inviorare si orele de sport erau ore iarna in sala se sarea capra , cal spalier si pe salta multa miscare acum parintii le scot scutiri sa nu faca sport
0
0
Unde, in ce spatii si sub supravegherea cui sa faca elevii sport la inceperea programului, deci toti in acelasi timp?!
2
2
in primu rand ca nu e roman. in al doilea rand, afara scolile au cantine, se mananca la scoala, nu de la chioscu de langa. omu vorbeste de nutritie, care nutritie?
4
3
Parinti prosti vreti sa nu va faca plozii miscare, sa ii indesati cu MC si alte kkt-uri, sa stea ca lipitorile la TV toata ziua, jocuri.. Si cand ii trimiti afara la joaca.. Daca ii trimite-ti habar nu au sa mearga sau sa alerge odraslele voastre imbuibate cu MC si KFC, tu-va in gura de idioti. Ca sa nu mai zicem de sistem imunitar si boli
7
3
tu bagi fitile sau chiar crezi ce spui??? naspa e ca ai si adepti cu manute verzi!!!!
4
5
Numai incompetenti
5
4
asta e o idee foarte buna !!!
9
6
Aveti numai idei stupide!
7
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272