REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Noul ministru de Interne, în videoconferință cu prefecții: DEMITERE în direct şi declaraţie care a sunat a slogan de campanie

Noul ministru de Interne, în videoconferință cu prefecții: DEMITERE în direct şi declaraţie care a sunat a slogan de campanie

Replica API 8 noiembrie 2019 | 03:06 966

Noul ministru al Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, a susținut o video conferință cu prefecții în vederea pregătirii alegerilor prezidențiale. Trebuie precizat faptul că la alegerile din 10 noiembrie a.c., în judeţul Constanţa vor fi 556 de secţii de votare din care 210 în municipiul Constanţa. Vor fi, de asemenea, 572 reprezentanți MAI pregătiți pentru ziua de duminică.

„Am acest privilegiu de a fi ministru al Ministerului Afacerilor Interne și pe această cale vreau să anunț că aceste video conferințe vor avea loc de acum încolo, săptămânal, joia. Îmi propun ca de acum Ministerul Afacerilor Interne să fie apreciat de români și ca noi să revenim în forță. Eu sunt un ministru normal și vreau o Românie normală!” a precizat Marcel Ion Vela, Ministrul Afacerilor Interne. Fiind prezent la conferință, președintele Autorității Electorale Permanente a asigurat atât autoritățile cât și cetățenii că pentru acest scrutin, totul este pregătit. „Am asigurat toate cele necesare pentru buna funcționare a alegerilor din acest weekend. Suntem pregătiți!”, a transmis Florin Mituleţu-Buică, Președintele AEP.

Vela a solicitat reprezentanților Guvernului în teritorii să optimizeze patrulele mixte de jardami și polițiști pentru alegerile prezidențiale de duminică și a specificat că ministerul pe care îl conduce este de depolitizat. De asemenea, acesta a solicitat Poliției Rutiere să nu se mai ascundă pentru a prinde șoferi sau pietoni. Totodată, oficialul a mai cerut prefecților în cadrul video confetinței să nu mai aștepte rezolvarea problemelor cetățenilor și să se implice în rezolvarea lor. „Vom fi alături de fiecare județ pentru a sluji cetățenii și pentru a evita neplăcerile. Astfel, rog ca problemele să fie rezolvate cât mai curând și să nu așteptați somații de la București, astfel încât în momentul în care se întâmplă o dramă să nu mai existe complicații și să se rezolve usor și rapid. Rog optimizarea în județe a Poliției și Jandarmeriei, să se unească și să presteze servicii de calitate pentru cetățeni, respectându-i și oferindu-le siguranța de care au nevoie. Acești cetățeni nu trebuiesc tratați cu aroganță și superioritate, ei trebuie să se simtă sprijiniți și în siguranță. Îi rog pe cei din poliție să raporteze orice tentativă de fraudă care le-ar pune în pericol patriotismul și devotamentul, pentru că eu nu voi tolera așa ceva”, a mai precizat Marcel Vela.

Foarte pornit pe subiectul corupției, noul ministru a declarat faptul că nu mai acceptă nici o greșeală și că dorește reducereasemnificativă a infracțiunilor atât la urnele de votare. „Vă rog, dragi colegi să facem echipă și să declarăm război infractorilor. Îmi doresc o lume mai bună și de aceea eu sunt alături de voi pentru a asigura un climat fără teamă și fără nereguli. Și să știți că dacă o greșeală a fost făcută se întinde de la cel mai mic la cel mai mare.”

Pe durata videoconferinței au existat și demiteri în direct, fiind vorba de prefectul și subprefectul județulului Arad. Ministrul Vela a dat ordinul de numire a altui prefect în locul actualului prefect Horgea. Acesta și-a motivat absența transmițând faptul că suferă de o viroză, intrând în concediu medical. Aceeași scuză a avut-o și subprefectul.

Diana BERECHET, Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E si normal sa aiba viroza baietii fiind sub acoperire, au ramas pe moment descoperiti si de aici a aparut viroza. Yes.
1
0
si gazele la ei ? Sa-l apere pe prostul ala care voteaza diaconu ??? Sau pe mariuca proasta in tara ei !!!
2
0
Politia si Jandarmeria sa puna mana la treaba....
1
0
Votati un roman cu nume de roman , crestin ortodox , cu copii , un om normal , impartial , care sa fie presedinte pt. toti romanii ! Nu un sas fara copii , evanghelist , lacom , care tot mandatul a fost cu nevasta sa in concedii !
3
3
au au ce ne facem au inceput voturile romanilor care si-au pus palma in cur si au parasit TARA acum 10-20-30-ani si acum nu mai pot de dorul de a vota ca vezi DOAMNE ei sufera saraci de cum merg treburile in TARA LOR ca de aia stau in alte tari ca le pasa de tot ce se intampla in TARA LOR ei sunt cei ce contribuie la taxe impozite ei fac toti banii fac investitii fac tot ca in TARA LOR sa nu mai fie CORUPTI ei stiu cel mai bine cine trebuie sa fie presedinte IN TARA LOR noi astia care am ramas nu stim nimic ei sunt destepti care ajuta ca un om care nu face nimic dar NIMIC decat sa critice
1
2
Mobilizati-va. Este momentul nostru. In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
5
0
Cine l-a atestat ca e normal?
1
1
Jandarmeria trebuie sa asigure paza si ordinea din afara sectiilor de votare, nu ca trantorii sa stea inauntru cum sunt invatati. Sa puna mana petreaba sa si faca datoria fata de cetateanul care l plateste nu sa faca militie politica, sa pupe un cur fosilele pesediste.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367