REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Noul parc din Năvodari, inagurat în stil electoral. Chelaru: „Avem nevoie de Ponta!”

Noul parc din Năvodari, inagurat în stil electoral. Chelaru: „Avem nevoie de Ponta!”

Replica API 10 octombrie 2014 | 01:36 155

Sute de copii, baloane electorale, alai de preoţi, social-democraţi şi un parc uriaş gata de inaugurare. Aşa am putea descrie în câteva cuvinte un eveniment de ieri, dedicat copiilor, dar folosit în scop electoral. Este ştiut faptul că ne aflăm în plină campanie, iar administraţia locală din Năvodari nu a vrut să rateze ocazia de a anunţa că-l susţine pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Viceprimarul Florin Chelaru le-a transmis năvodărenilor că „oraşul unde soarele sărută marea” are nevoie de Victor Ponta pentru a termina toate proiectele aflate în derulare.

„Astăzi inaugurăm cel mai nou, cel mai modern parc din Năvodari. Este vorba despre parcul din Năvodari. Dragii mei, o să vreau să vă spun o poveste. (…) Noi, cei maturi, am înţeles că elevii care se joacă bine şi învaţă bine”, a declarat viceprimarul Florin Chelaru. De ce a luat naştere acest proiectul parcului de 10.000 de metri pătraţi? „Pentru că ne inundă viaţa calculatorul şi televizorul. Toată lumea găseşte timp numai pentru calculatore şi internet. Vă spun că sănătate înseamnă să ieşi în aer liber, să te joci. Poveasta începe din 2009, în momentul în care s-a deschis linia de finanţare şi am putut să depunem acest proiect. Vreau să vă jucaţi cât mai mult, dar să vă jucaţi şi în siguranţă”, le-a transmis Chelarul sutelor de copii, posesori de baloane electorale. Plecând de la premiza că Victor Ponta va fi „preşedintele care uneşte”, Primăria Năvodari a organizat evenimentul de inaugurare al parcului chiar lângă statuia lui Mihai Viteazu, primul domnitor al celor trei Ţări Româneşti unite. „Să ştiţi că nu degeaba suntem sub înţelepciunea marelui Mihai Viteazu. El a făcut Marea Unire, aşa cum ştie toată lumea. În înţelepciunea lui şi eu cer acelaşi lucru, să ne unim: noi, Primăria Năvodari, părinţii şi profesorii, să dăm ce este mai bun din noi pentru copiii noştri, că pentru ei muncim. Ne bucurăm numai de zâmbetul lor. Asta este marea valoare a noastră. Nu constă în maşinile şi casele pe care le avem, ci în ceea ce dăm societăţii. (…). Este un proiect mic. Mai sunt proiecte foarte importante care au fost finanţate de către Guvernul Ponta. Vreau să fie foarte clar. Am depus proiectul în 2009, dar numai în 2012 a fost semnat. Victor Ponta a ajutat acest oraş”, a spus Chelaru, care a mai adăugat şi faptul că: „Avem nevoie de Victor Ponta să poată să finanţeze toate aceste proiecte în timp real. Toată lumea trebuie să ştie că până în decembrie 2015 trebuie să terminăm toate proiectele. Pentru că suntem aproape cu pistolul la cap trebuie să ai cursivitatea plăţilor. Sper ca Guvernul să ne ajute şi până acum, să dea drumul la plăţi” a afirmat Florin Chelaru, viceprimarul oraşului Năvodari.

Moga: Vin de fiecare dată cu mare plăcere la Năvodari

La marele au fost prezenţi consilierii locali, senatorul Nicolae Moga, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, un sobor de preoţi, dar şi o armată de copii, însoţiţi de cadre didactice şi părinţi. „Vin de fiecare dată cu mare plăcere la Năvodari atunci când se fac lucruri bune. Astăzi (joi –n.r.) inaugurăm un parc pentru minunaţii noştri copilaşi, pentru tineri, pentru bătrânii care se pot odihni aici, dar nu înainte de toate venim cu drag pentru ca viaţa dumneavoastră să fie din ce în ce mai bună. După ce munceşti trebuie să ai şi un loc unde să te recreezi. Daţi-mi voie să felicit pe toţi care au participat la realizarea acestui parc şi le doresc să inaugureze cât mai multe lucruri bune pentru oameni”, a declarat senatorul PSD Nicolae Moga.

Darie: Năvodariul, din punct de vedere administrativ, este o prioritate

Parcul din Năvodari se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi şi este dotat cu spaţii de joacă, foişoare de lemn, fitness urban, alei pietonale, piste pentru biciclişti, dar şi sisteme de irigaţii. Valoarea totală a proiectului este de 2,7 milioane de lei, reprezentând fonduri europene, contribuţia locală fiind de 2%. De precizat faptul că autoritatea locală are în derulare proiecte a căror valoare totală ajunge la 64 de milioane de euro. “Acest parc este o realizare foarte frumoasă. Regret şi eu că domnul primar Nicolae Matei nu este aici, artizanul tuturor schimbărilor din ultimii şase ani şi trebuie să recunoaştem că Năvodariul s-a schimbat foarte mult în bine. Avem parcuri, drumuri, obiective socio-economice care au prins viaţă pe lângă o echipă de consilieri foarte inimoasă, o echipă coordonată de Nicolae Matei şi îi doresc tot binele din lume. Vreau să vă asigur că noi, Consiliul Judeţean Constanţa, aşa cum am fost şi până acum, suntem partenerul dumneastră şi în drumuri. Avem acum un proiect în derulare care va lega Năvodariul de Constanţa. Un alt proiect va lega Năvodariul de Ovidiu. Năvodariul, din punct de vedere administrativ, este o prioritate. Vom fi întotdeauna lângă tot ceea ce înseamnă propunere din partea Consiliului Local şi a Primăriei Năvodari şi veţi avea tot sprijinul nostru. Iubesc Năvodariul. Aici mă simt ca acasă. O parte din tinereţe mi-am petrecut-o aici şi ar trebui, pe lângă dezvoltarea oraşului, să dezvoltăm faleza. Turismul ar trebui să fie o altă prioritate a dumnevoastră. Bazaţi-vă pe noi, pe Consiliul Judeţean, că ne veţi avea parteneri întotdeauna. Doamne, ajută şi felicitări!”, a declarat Cristian Darie, vicepreşedintele CJC.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367