1.7° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
1.7° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Noul preşedinte al Mecanismului European de Stabilitate va fi un luxemburghez

Valentina CAMARA 26 noiembrie 2022 | 00:00 155

Fostul ministru de Finanţe din Luxemburg Pierre Gramegna este posibil să preia postul de preşedinte al Mecanismului European de Stabilitate (MES), succedându-i germanului Klaus Regling, a declarat pentru Reuters un oficial de rang înalt din zona euro.

Fostul ministru de Finanţe din Luxemburg Pierre Gramegna

Mecanismului European de Stabilitate a fost creat în 2012, în timpul crizei datoriilor suverane din zona euro, pentru a acorda împrumuturi acelor guverne din zona euro care nu mai au acces la pieţele fianciare. MES are la dispoziţie 500 de miliarde de euro şi poate de asemenea acorda împrumuturi pentru recapitalizarea băncilor precum şi linii de credit preventive.

Oficialul de rang înalt din zona euro citat de Reuters a spus că Pierre Gramegna este singurul candidat care a ajuns în ultima rundă a procesului de selectare a succesorului germanului Klaus Regling, după mai multe încercări în care nu s-a reuşit strângerea majorităţii necesare pentru unul dintre cei trei candidaţi aflaţi în curs, inclusiv pentru Gramegna.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Potrivit sursei citate, Italia şi Franţa, care anterior fie s-au opus fie nu l-au sprijinit pe luxemburghez, par acum să îşi fi schimbat punctul de vedere. Germania l-a sprijinit pe Pierre Gramegna încă de la început, convinsă că numirea sa în fruntea MES ar fi un semnal puternic pentru pieţele de capital, având în vedere reputaţia luxemburghezului de adept al prudenţei în materie de politică financiară.

Votul formal cu privire la candidatura lui Pierre Gramegna ar urma să aibă loc vineri seara, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011