REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Noul sezon ''Handmaid's Tale'' nu doreşte să-şi ''tortureze'' audienţa cu scene greu de urmărit, spune producătorul

Noul sezon ''Handmaid's Tale'' nu doreşte să-şi ''tortureze'' audienţa cu scene greu de urmărit, spune producătorul

Replica API 7 iunie 2019 | 00:00 291

Zugrăvind tabloul terifiant al unei dictaturi patriarhale în care femeile sunt în mod frecvent violate, mutilate şi despărţite cu forţa de copiii lor, serialul ''The Handmaid's Tale'' (''Povestea slujitoarei'') s-a dovedit în anumite momente dificil de urmărit, relatează miercuri Reuters.

Bruce Miller, creatorul şi producătorul executiv al acestui serial care adaptează un roman din 1985 scris de Margaret Atwood, spune că profesia sa nu este ''de a inventa atrocităţi''.

"Nu doresc ca serialul să fie un chin atunci când îl urmăreşti. Este vorba despre divertisment şi vrei ca oamenii să-şi dorească să se uite. Nu vrei să fie asemenea unui medicament oribil", a mai spus Miller.

Sezonul al treilea din serialul recompensat cu Emmy debutează miercuri pe platforma de streaming Hulu cu un nou tablou al vieţii din statul ficţional Gilead, care pare la fel de profetic ca şi în sezoanele trecute.

Slujitoarea June (interpretată de Elisabeth Moss), care a renunţat la o rară oportunitate de a evada din Gilead împreună cu copilul său nou-născut, decide să rămână pentru a riposta împotriva unei societăţi în care femeilor li se interzice să scrie sau să citească şi sunt transformate în sclave.

Sezonul precedent a inclus scene cu bătăi, spânzurări şi violuri, pe care mulţi dintre privitori le-au considerat prea sumbre.

"Nu îmi doresc să supun audienţa la torturi. Încerc doar să arăt lucrurile pe care trebuie să le vedem pentru a înţelege starea emoţională şi mentală a lui June", a spus Miller.

"Ceea ce încerc să fac este să spun povestea supravieţuirii şi victoriei lui June şi este o sarcină îndelungată şi lentă", a afirmat el.

Sezonul al treilea este lansat pe fundalul protestelor femeilor din SUA, câteodată purtând binecunoscutele robe roşii şi bonete albe pe care le îmbracă personajele din serial, împotriva legislaţiei din 11 state americane care restricţionează dramatic accesul la avort.

Sezonul trecut a coincis cu combaterea migraţiei ilegale de la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, care a avut drept consecinţă separarea părinţilor de copiii acestora.

Deşi tema celui de-al treilea sezon este revolta, Miller spune că nu există o soluţie cu efect imediat.

"Vrem să prezentăm cum arată cu adevărat un erou - cineva îndârjit. Este doborât la pământ, este rănit, se ridică şi încearcă din nou", a spus Miller.

Potrivit lui Miller, orice asemănare directă între serialul de televiziune şi evenimente din viaţa reală este neintenţionată, deşi Atwood a susţinut că toate evenimentele din cartea sa sunt inspirate din istorie.

"Încercăm să povestim ce se poate întâmpla în Gilead... (Dar), dacă am face televiziune inspirată din lumea reală, ar fi la fel de neliniştitor ca şi tulburările politice pe care lumea noastră pare să le trăiască în prezent", a mai spus acesta.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272