REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Novak Djokovic: Este un simbol al sportului şi este iubit de oamenii din întreaga lume

Novak Djokovic: Este un simbol al sportului şi este iubit de oamenii din întreaga lume

Replica API 20 noiembrie 2021 | 00:40 770

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, speră că rivalul său Roger Federer va reveni cât mai curând în competiţie la cel mai bun nivel al său, după ce elveţianul a anunţat că va lipsi de la Openul Australiei, din luna ianuarie, informează Reuters, citat de agerpres.

"Roger este un simbol al sportului nostru şi este iubit de oamenii din întreaga lume, cărora le place să-l vadă jucând, să-l vadă în preajmă", a declarat Djokovic după victoria cu 6-3, 6-2 în faţa rusului Andrei Rublev, graţie căreia şi-a asigurat calificarea în semifinalele Turneului Campionilor de la Torino.

"Este foarte important pentru sportul nostru, pe teren şi în afara acestuia. Pentru binele sportului nostru sper din tot sufletul să-l vedem jucând măcar încă o dată. Sunt sigur că nu doreşte să pună capăt carierei sale în acest mod. Cred cu siguranţă că va face o ultimă încercare. Pentru tot ceea ce a realizat şi creat pentru acest sport, el merită să joace şi merită să aibă o retragere pe măsură", a adăugat campionul sârb.

Federer, în vârstă de 40 ani, a declarat presei elveţiene că este puţin probabil să revină în circuitul profesionist până la jumătatea lui 2022, când speră să fie recuperat complet după mai multe operaţii la genunchi şi că ar fi "extrem de surprins" dacă va putea juca la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, pe care l-a câştigat de opt ori pe parcursul carierei sale (un record).

Jucătorul din Ţara Cantoanelor a mai spus că va începe să alege din nou abia în luna ianuarie şi speră să poată relua antrenamentele pe teren în martie sau aprilie.

Djokovic (34 ani) speră să egaleze anul acesta recordul de şase titluri la Turneul Campionilor deţinut de Federer, după ce l-a depăşit anterior pe elveţian ca număr de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului ATP.

Cei doi sunt la egalitate ca număr de titluri de Mare Şlem (20), alături de spaniolul Rafael Nadal, celălalt component al "Big Three", trio-ul care a dominat lumea tenisului profesionist în ultimul deceniu, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272