REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

NU a PURTAT MASCĂ în MAGAZIN și acum NU vrea să plătească AMENDA!

NU a PURTAT MASCĂ în MAGAZIN și acum NU vrea să plătească AMENDA!

Replica API 6 decembrie 2021 | 21:30 1630

Un bărbat din Constanța, Norbert Paris pe numele său, a fost amendat cu 500 de lei după ce a fost surprins în hipermarketul Mega Image, în timp ce purta masca de protecție sub bărbie, fără a avea acoperite nasul și gura. Acesta a făcut apel la sentința civilă din 22 martie 2021, solicitând anularea procesului verbal de contravenție. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au respins apelul ca tardiv prin sentința definitivă din 17 noiembrie 2021.

Norbert Paris a a fost sancționat pentru faptul că în data de 26.07.2020 ora 16:30 a fost surprins în zona caselor de marcat aparținând Mega Image, în timp ce purta masca de protecție sub bărbie, fără a avea acoperite nasul și gura, conform Legii 55/2020. Bărbatul a solicitat administrarea probei cu înregistrările surprinse de camerele de supraveghere din incinta magazinului, însă administrarea probei a fost imposibilă, acestea fiind șterse. Pe de altă parte, Norbert Paris nu a depus niciun efort pentru obținerea acestei probe și nu a formulat o cerere în acest sens către Mega Image și nici nu a făcut dovada formulării unei cereri privind obținerea înregistrărilor video.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că bărbatului i-a fost aplicat minimul special al pedepsei amenzii prevăzută de lege. Instanța constată că nu există motive particularizante pentru a se aplica sancțiunea avertismentului. Petentul a purtat masca în mod necorespunzător într-un centru comercial, la o oră în care astfel de centre sunt frecventate, într-un loc public în se puteau afla persoane aflate în grupuri de risc privind transmiterea virusului SARS-CoV-2. De asemenea, acesta se afla în zona caselor de marcat, punând în pericol angajații magazinului care lucrau în această zonă. Modul corect de purtare a măștii a fost intens mediatizat, prin spoturi TV, anunțuri publice și afișe plasate în spații publice. Ca atare, se poate presupune în mod rezonabil că petentul cunoștea existența acestei obligații și riscurile la care expune pe ceilalți prin încălcarea sa. În privința apelului, instanța a constatat că petentul a depus apelul formulat cu depășirea termenului astfel că declară apelul tardiv.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai verde de paris, tu chiar esti nesimtit...nesimtit rau, du-te dreak de pripas !
0
0
Cu masca se dreseaza sclavii si lor le place sclavia
9
14
cu amenda se civilizeaza bizonii.numai cind ii arzi la portofel inteleg!
16
8
Nu trebuia sa i faca fosar penal? Sa invete toti sa poarte masca si sa fie responsabili
16
10
Amenda pe doua motive ;unu religios sau doi medical,orice alt motiv cade si trebuie sa mearga la tribunal avocatul poporului etc poate si contencious administrativ dar sper sa nu fie unu din antivaccinistii lui sosoaca.Nu se stie poate prinde un judecator in toane bune.
9
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272