REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

NU achitați taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobilă! Sunt ABUZIVE!

NU achitați taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobilă! Sunt ABUZIVE!

Replica API 27 august 2019 | 00:00 694

Se poate! Solicitarea vestitei taxe de reziliere, atunci când clienții doresc încetarea contractului de telefonie mobilă, este considerată abuzivă. Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorilor a răspuns pozitiv sesizării formulată de o constănţeancă, referitoare la abuzurile Vodafone României și taxa de reziliere a contractului, în valoare de 1.100 lei.

”În urma analizării reclamației, în temeiul O.G. 27/2002 și Ordinul ANPC nr 468/2012, precum și a documentelor puse la dispoziție de către operatorul economic Vodafone România, s-au constatat următoarele: situația semnală a fost rezolvată, în sensul că debitul existent pe contul dumneavostră de abonat a fost anulat, iar dosarul a fost retras de la firma de recuperări creanțe”, se arată în răspunsul primit de către un fost abonat Vodafone.

De precizat faptul că și instanța de judecată consideră taxa de reziliere abuzivă. Într-un dosar deschis de Vodafone România, împotriva unui abonat din Constanța, compania de telefonie mobilă solicita obligarea abonatului la plata facturilor restante, dar și la plata taxei de reziliere a contractului. Dacă primul capăt de cerere a fost admis, ei bine, în ceea ce privește taxa de rezilierii, magistrații nu au fost de acord, motiv pentru care au respins această solicitare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa 5 ani de abonament, am luat un telefon cu puncte loialitate plus o diferenta substantiala la vodafone. Dupa un an am solicitat rezilierea contractului. Dupa o saptamana de apeluri ca sunt obligat sa platesc 200E ptr nerespectare contract, au lasat-o moarta. Le-am transmis ca ma simt agresat si o sa la intentez proces persoanelor fizice care ma suna, simtindu-ma agresat. Intr-un final s-au plafonat si nu am platit nimic. Merg la intimidare.
2
0
telekom sunt cei mai mari muisti dupa ce am platit 2 ani abonamente factoriale, am ajuns la ultimul in valoare de 1400 lei pe luna de la 49 lei. Asta dupa ce o zdreanta la telefon ma implora ca aproape sa-mi suga si pula dpar sa-mi prelungesc abonamentul cu unul nou cu mai multe minute etc. ca sa constat ca nu era roamingul inclus in tara respectiva, plm. Din acel moment ma tot suna aproape zilnic si dupa ce se prezinta le zic muie telekom si inchid
5
0
am patit si eu cu telekom... mi s a recomandat sa nu i dau in judecata, ca ei sunt prea mari si eu un nimeni...
4
0
nci un abnament nu tine in instanta! cautati avocati ca de aia cautati instalatori si zugravi! fiecare le stie p ale lor! nu va mai cacati pe voi singuri!
0
1
In prima instanta iti vor spune sa platesti rezilierea. Dupa ce le spui ca-i dai in judecata se linistesc. Atentie sa n-aveti bunuri fizice luate in rate, atunci va raman ratele si se reziliaza restul. Verificat pe proprie piele.
2
0
Atata timp cat nu ai un telefon luat la abonament poti oricand sa reziliezi contractul fara sa platesti nicio taxa. Verificat de mine la vodafone
6
2
Si mai misto' este ca daca esti presat sa achiti acea taxa abuziva,poti da firma in judecata,sa ceri daune materiale pentru stresul provocat si mai castigi un ban de un telefon mobil nou si performant.
10
1
Solicitantu a avut sange in instalatie , sa se judece , cu Vodafone .
11
0
Ce mah...?!?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108