REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

NU COMPOSTĂM bilet pentru că este AGLOMERAT şi NU VINE CONTROLUL!

NU COMPOSTĂM bilet pentru că este AGLOMERAT şi NU VINE CONTROLUL!

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:00 769

Prima zi de şcoală, varianta elevilor 'şmecheriţi', care intuiesc pe unde circulă 'Balena albastră':

Prima zi de şcoală, varianta elevilor 'şmecheriţi', care intuiesc pe unde circulă 'Balena albastră':

Transportul în comun din oraşul Constanţa este o ultilitate indispensabilă, iar acesta poate fi folosită contra unui cost per călătorie sau per zi şamd. Cetăţenii sunt deja obişnuiţi cu valul de controale din Constanţa şi cu aşa denumita “Balenă albastră” pe grupurile de facebook. Ei bine, această “balenă albastră”, în interiorul căreia sunt poliţişti locali şi controlori, nu poate sa fie peste tot şi orişicând, ei caută mai mult nodurile în care se nimeresc călătorii frauduloşi şi aplică amenzi conform legii. La începerea noului an şcolar, luni, 9 septembrie, autobuzul vuia de adolescenţi energici şi fericiţi că prima zi de şcoală este mai mult o sărbătoare şi nu o zi în care scriu şi citesc.

Pe linia autobuzului 100, pe ruta către gară, mai mulţi adolescenţi râd şi se îndeamnă unii pe ceilalţi să nu composteze biletele pentru că oricum nu vine controlul – de parcă ar fi foarte bine informaţi – şi chiar dacă ar veni, “în autobuzul ăsta plin nu controlează pe nimeni”.

“Bă, de ce eşti prost? Nu composta bilet pentru că nu vine controlorul la ora asta şi pe deasupra, dacă ar veni, nu ar avea cum să îi controleze pe toţi”, îi spunea un adolescent amicului său.

Aşa este, controlul nu a venit, dar în picioare erau peste 10 bătrâni, iar pe scaune doar tineri, semn că în prima zi de şcoală au fost daţi peste cap, li s-au resetat fusurile orare de relaxare, dar au şi uitat de bunul simţ şi s-au aşezat deşi erau mulţi bătrâni care aveau nevoie de acele locuri.

Iar dacă toată lumea era fericită în spatele autobuzului, ei bine, în faţă nu era la fel de frumos. Oamenii ascultau cum ţipa şoferul autobuzului la un alt şofer care îl blocase în staţie: „Dă-te, bă idiotule, mai în faţă, vrei să moară toată lumea din autobuz din cauza ta? Ti-ai cumpărat staţie?” ţipa şoferul la scurt timp după ce a pus o frână foarte bruscă şi a ţinut claxonul pornit vreme de 2 minute.

În spatele autobuzului adolescenţii tot pe scaune stăteau, bătrânii tot din picioare comentau, iar bilete compostate nu erau, pentru că era aglomerat, iar controlorul nu era în zonă. Probabil că ştiau de pe grupurile de facebook pe unde este “Balena Albastră”.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Duduia care a mazgalit cele de mai sus se vrea a fi numita jurnalista. Inapoi la scoala madam!
3
0
Ce e frate cu mizeria asta de articol?
3
0
Si avem oare garantia ca primim mereu inapoi bilet? Nu! De atatea ori mi s-a intamplat sa dau sms si sa imi vina confirmarea dupa foarte mult timp
0
0
Fata didi iti poti achizitiona bilet dupa telefon cu un silmplu sms. Cacamas in bebelusu tau
2
1
Am plecat azi la 7.15 la liceu, nu aveam loc sa arunc un ac Toti mosii care se plimba de la prima ora oare pot avea rabdare inca jumatate de ora sa ajunga toti elevii la liceu sau scoala in conditii normale fara sa fie inghesuiti si asa mai departe
8
0
Hodorogii cracanati gratuitate,elevii nu composteaza,tiganii au frezoane la bilete sa nu maraiti in caz de faliment si nu mai exista transport in comun!
7
0
Sa ma lingi in cur Nae. Am 68 ani si sunt plina de bube la cur. Sa-mi sugi puroiul cand ma cac moale.
5
5
Tinerii elevi si studenti ar trebui sa aibe gratuitate pe RATC, ei nu au venituri si sunt viitorul acestei tari, ar trebui sa fie stimulati si ajutati. Babele si mosii sa mai stea acasa. La piata, la posta, in parc, in autobuze, peste tot avem o gramada de hodorogi care umbla aiurea de dimineata pana seara.
14
2
O stire prost scrisa in primul rand si in al doilea rand neinteresanta. Aveti cumva si angajati care au facut jurnalism sau selectia la voi se face prin formula : nu conteaza ca e prost , conteaza ca munceste pe bani putini ! Succes
14
0
In primul rand trebuie sa asigurati calatorilor cate un chiosc de bilete in fiecare statie. Eu daca am bebelusul in brate nu stau sa merg pe jos 2 statii, unde gasesc cea mai apropiata ghereta de bilete, ca sa cumpar un bilet. E simplu, nu imi pui la dispozitie magazin de unde sa cumpar bilet, nu mai compostez!
17
1
Pensionarii au gratuit doar intre 08-16,in rest trebuie sa composteze,insa ei incep pe la 7 sa se plimbe,pt.ca nu au voie sa fie controlati,pt.ca nu mai voteaza.Au gratuitate pe toate liniile toti pensionarii,indiferit ca au 1000 sau 3000 lei pensie,in schimb o fam.formata din 4 pers.,cu 2 salariati care au salariu min.pe ec.si 2 copii elevi,trebuie sa scoata din buzunar pt.2 linii cam 200 lei sau mai mult pe luna.curat murdar,coane primar!replica ne sesizam?
15
6
Acei 10 batrani ar putea sa mai steie si pe acasa iar daca se urca in autobuz sa compostrze si ei bilete ca li sa dat pensii marite mai mult decat un salariu mininm pe economie in mana iar acei elevi poate aveau abonamente cu 50%reducere ca macar atat sa asigure primaria si ratc ul ptr elevii orasului
24
6
Batrani care au gratis pe Autobuz sa circule de la 10 la 14 atat,,nu ubla dupa o legatura de patrunjel tot orasu ca e gratuit.
25
2
bai dar ce este asa de greu ,in vest toti urca pe la sofer si coboara prin celelalte usi . Nu compostezi nu pleaca autobuzul sau iti cumperi bilet de la sofer O fi greu si la noi ?
33
0
moarte tineretului! cordaciuni de la 12 ani!!!
10
21
In primu rand nu ai de unde sa cumperi bilete de calatorie.pe linia 100 de la sat vacanta la gara, sunt 1 chiosc ratc la city,un cuget liber la sat vacanta,2 chioscuri telegraf la casa de cultura si 1 ratc la gara,cel mai frumos e sambata si duminica cand sunt inchise chioscurile ratc iar baietii taie amenzi intr-o fericire!reporterii de la replica,cand va sesizati?
17
3
Sa ti dau la muie cu tot cu articolul tau de cacat, Rusule
20
2
Presupun ca tu cedezi locul de fiecare data nu?
9
9
Bai Rusule, ia fa tu meserie sub acoperire, ca militia tot nu face, si prinde-i pe hotii de buzunare din RATC. Vad ca ai un talent la compunere de clasa a 3-a.
23
0
Sa va fut ca nu merge sa scriu....si era o stire importanta
7
4
Inca o stire de cacat si fara sens . Multumim replicaonline
33
5
Eu cred ca mai pot astepta putin pana ajunge toata lumea la ore pentru ca sunt destul de sigura ca nu toti au vreo urgenta fix in momentele cele mai aglomerate
11
1
Dimineata la prinz si seara mosi si babe ca au gratuitate sai au drepturi jos cu gratuitatea stafiditiilor
11
10
Da da mi se pare corect aia si asa se plimba toata ziua cu ratcu ma lasati cu compostatul vostru
13
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272