REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Nu s-a speriat nici de anii de închisoare, nici de percheziţii: Hoţul Pădurariu e mereu la datorie

Nu s-a speriat nici de anii de închisoare, nici de percheziţii: Hoţul Pădurariu e mereu la datorie

Replica API 4 februarie 2015 | 22:49 628

Spărgător de locuinţe

Spărgător de locuinţe

Gheorghe Pădurariu a ajuns, din nou, după gratii, la finele lunii ianuarie anul curent, fiind arestat pentru furt de fier vechi. Însă, individul este o foarte veche “cunoştinţă” a oamenilor legii, el fiind condamnat la ani de închisoare încă de dinainte de 2003. Cum de fiecare dată primea pedepse de circa un an şi ceva, fie cu executare, fie cu suspendare, unde mai intervenea şi eliberarea condiţionată, individul se reîntorcea la “treabă”, spărgând locuinţă după locuinţă şi băgând teroarea în oameni. La un moment dat chiar făcea parte dintr-o gaşcă de hoţi, astfel că în 2010, mascaţii au efectuat mai multe percheziţii.

Gheorghe Pădurariu a început anul 2015 cu o arestare. Acesta a ajuns în faţa magistraţilor, după ce a fost prins la furat de fier vechi dintr-o gospodărie din Mihail Kogălniceanu. Însă, trecutul lui este unul presărat de infracţiuni, el ajungând după gratii de mai multe ori. Astfel, în anul 2003 deja putea fi numit recidivist. Proaspăt eliberat din penitenciar, bărbatul se apucase de spart locuinţe, locuitorii Constanţei declarându-se la acea dată terorizaţi. Toate bunurile sustrase le depozita în locuinţa concubinei sale, căreia îi spunea că le-a achiziţionat din obor. Au urmat percheziţii, prejudiciul fiind recuperat în parte. Mandatele de arestare au tot curs, la fel şi condamnările, ajungând astfel în anul 2010, când Padurariu era, din nou, vizitat de mascaţi. De data aceasta era vorba de locuinţe sparte în Corbu, alături de Constantin Purendea. Spre exemplu, în noaptea de 19 spre 20 mai 2010, cei doi au spart o locuinţă, de unde au sustras două biciclete şi produse alimentare, în valoare de 1.500 de lei. Dar faptele nu s-au oprit aici şi au mai spart vreo 4 case în Cobu, de unde au furat vreo 250 de pui de găină, un cărucior, o pompă de apă şi biciclete. Prejudiciul a fost recuperat, iar suspecţii au ajuns după gratii. În anul 2011, poliţiştii din Lumina terminau documentarea activităţii infracţionale a acestuia, fiind întocmite pe numele lui 7 dosare penale pentru furt calificat. Mai exact, în perioada 2009 - martie 2010, acesta a furat mai multe bunuri din locuinţele din Lumina. La acea dată era arestat într-un alt dosar. A stat după gratii fie în calitate de arestat preventiv, fie de condamnat, însă era eliberat condiţionat, iar pedepsele nu erau extraordinar de mari, acesta fiind şi motivul pentru care se reîntorcea, destul de repede, la vechile “îndeletniciri”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108