REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Nu se face școală, dar elevii stau la cafele prin mall-uri!

Nu se face școală, dar elevii stau la cafele prin mall-uri!

Replica API 14 martie 2020 | 00:00 4526

Toate școlile din România au fost închise începând de miercuri, 11 martie, până pe data de 22 martie, conform deciziei premierului, Ludovic Orban. Măsura ar putea fi prelungită, dacă situația o impune, au precizat aceleași surse. Această decizie a fost luată ca o măsură de prevenție a extinderii virusului ce dă semen să se extindă în masă de la o zi la alta. Astfel, elevii contănțeni, par să nu înțeleagă motivele suspendării cursurilor și nu iau în seama riscurile la care se expun, ieșind în spații publice aglomerate.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitare și universitar în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire. „Scopul este de a-i feri pe elevi de orice risc de contaminare, care ar putea apărea în cadrul cursurilor”, a declarat premierul interimar Ludovic Orban. Pentru că România a intrat în a doua etapă a scenariului pregătit de autorități, după ce s-a consemnat al 25-lea caz, este foarte posibil să se anunțe prelungirea suspendării școlilor.

Cu toată isteria creată, tinerii par însă să nu dea semene de înțelegere a riscurilor la care se expun și ies în spații aglomerate, fără a-și lua vreo măsură de prevenție. Aceștia profită din plin de temperaturile ridicate din aceste zile de la malul mării și ies în locuri publice. Pe lângă aceștia, mai sunt și copilașii mici, care sunt luați de părinții lor la cumpărături, și cum este nebunia asta în magazine, adulții par a fi și ei inconștienți.

În acest subiect s-a sesizat și Consiliul Județean al Elevilor Constanța și au postat un mesaj pe mai multe grupuri de Facebook. „Dragă elevule, nu suntem în vacanță! Închiderea școlilor este o măsură de protecție necesară împotriva noului virus, percepută de unii elevi drept un prilej de bucurie. În ciuda faptului că nu se pun absențe și nu se țin ore de curs, mall-ul și cafenelele nu sunt o opțiune, iar situația trebuie să fie tratată cu seriozitate pentru a schimba ceva. Este esențial să respectăm indicațiile autorităților, să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru pentru a putea spera la o îmbunătățire a stării actuale. Folosește acest timp liber în folosul tău!” transmit reprezentanții CJE Constanța.

Acest fapt a fost observat de unii constănțeni care nu au ezitat să comenteze la postările Consiliului Elevilor, blamând părinții acestor copii. „ Ar trebui părinții educati pentru că ei ies în mall-uri și parcuri cu cei mici. Este plin de copii cu părinți în mall-uri. Asta e inconștiență maximă”, „În Auchan-Vivo am observat în jur de 7-8 mămici însoțite de copii”, „Și liceenii sunt pe malul mării, pe faleză la Santa Maria Bay cu tot felul de biciclete, trotinete, role etc... Dar e bine că fac mișcare” au scris constănțenii.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Retardatii manelisti-elevi stau numai la pariuri si pacanele.
0
0
..care sa ia masuri impotriva copiilor???si parintii au acelasi comportament ca si copiii lor...toti o..apa...si-un pamant...fumeaza mamicuta de stinge...fetita la fel...ce vrei???asta da educatie...poate aceasta pandemie virusala ne va mai trezi din somn...dar nu cred...
3
0
Stai calm ca si tu esti unul dintre ei
5
1
Inchideti bah cacaturile astea de mall-uri pana trece pandemia.
2
3
Vad o poza cu niste pensionari care asteapta sa intre la LIDL. Unde sunt elevii ? Ieri in VIVO la spatiul de mancare era pustiu...
5
1
Elevii trebuie goniti .In localurile publice credeti ca paharele si vesela se spala Cu raspundere ???
8
1
Aia de o ard prin mall in plina pandemie nu sunt decat niste dobitoci inconstienti, iar parintii care-i lasa niste iresponsabili care ar trebui amendati, daca altfel nu-i duce capul sa inteleaga gravitatea situatiei.
17
1
Inchideti pt. cel putin 2 LUNI toate Mall-urile , toate cluburile de noapte , toate cinematografele ! Sunt focare de risc in raspandirea Covid 19 !!! Lasati , ca 2 luni nu dau faliment ! Protectia populatiei este mai importanta ! La Lumina este un astfel de club de manele , Amnesia se numeste , unde printre sutele de clienti au aparut zeci de pesti si curve venite recent din Italia si care ies din izolare doar noaptea ! Politia din Lumina se face ca nu vede aglomeratia de masini , noaptea , din zona !
28
1
site pisat ahahaha
14
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272