REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

De ce nu se înghesuie nimeni să reabiliteze imobilul de pe strada Mercur?

De ce nu se înghesuie nimeni să reabiliteze imobilul de pe strada Mercur?

Replica API 23 iunie 2022 | 00:00 1483

Licitația privind elaborarea documentației tehnico-economică pentru reabilitatea clădirii din Piața Griviței, strada Mercur, numărul 10, a cărei valoare estimată este de aproximativ 8.373.287.92 de lei a fost anulată. Se pare că nicio firmă nu s-a înghesuit să participe la procedură. Astfel, conform art. 212 din Legea 98/2016, autoritatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă. Așa că, procedura se va relua, cu respectarea întocmai a legii.

Sediul Regiei Autonomă ,,Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța ar urma să se mute într-o clădire localizată în Piața Griviței, pe strada Mercur, numărul 10. Înainte ca acest lucru să fie posibil, imobilul ar trebui să fie reabilitat întrucât se află într-o stare de degradare accentuată, fiind și încadrat la risc seismic de grad I. Lucrările de reparații pentru imobilul de pe strada Mercur, numărul 10, nu vor începe prea curând, și asta pentru că licitația pentru atribuirea contractului a fost anulată.

Potrivit site-ului de achiziții publice, procedura a fost anulată pentru abateri grave de la prevederile legislative, invocându-se articolul 212 din Legea 98/2016, art 1, lit C, coroborat cu articolul 2 din aceeași lege. Potrivit alineatului 1 din legea mai sus menționată, autoritatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: (lit.c) dacă încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului.

Imobilul de pe Mercur 10 ar urma să fie sediul RAEDPP

RAEDPP ar urma să fie mutat într-o clădire de pe strada Mercur. Decizia a fost luată pentru a se face economie la buget. La fel se va proceda și cu alte sedii ale primăriei care, însumate chiriile, ajung la 500.000 de euro anual.

,,Clădirea identificată se află pe strada Mercur nr. 10 și este într-o stare de degradare accentuată, fiind și încadrată la risc seismic de grad I. Împreună, am stabilit etapele privind reabilitarea acestei clădiri istorice și vă putem anunța, în premieră, că acest demers a fost deja demarat. Toate aceste lucruri se datorează unei munci de echipă, unei colaborări care arată că putem face mult lucruri împreună pentru orașul nostru drag. Prin renovarea clădirii istorice de pe Mercur nr. 10 se creează premisele regenerării urbane în zona Pieței Grivița – strada Ștefan cel Mare, arteră ce urmează să între într-un proces de reabilitare prin fonduri europene, dar care va avea nevoie de mult mai mult pentru ca toată zona să pulseze de activitate comercial-economică și socială. Aveți încredere!”, declara directorul RAEDPP, Teo Hira.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aruncati cioryle ca se vinde droguri in piata grivitei si avram iancu nu mai scapam de iei
0
0
Langa e lipit o casa cumparata din drogurii si trecuta pe numele lu sorsa casa nui si da spaga la dicot veniti si sa o ia anafu
0
0
Pai ciorile ca si vrabiile,grauri,randunicile sau alte pasari aterizeaza pe sau in locuinte daca nu sunt geamurile si usile inchise,ce ai cu pasarile mai Mazare,sau nu te-ai referit la pasari ?.
0
0
Din partea colectivului multa mwieeee!!! Un analfabet!
0
0
Ce sa avem incredre ca si ieri am vazut niste ciory care stau abuziv in cladire intrati vident cu japca. Scoateti toata populatia cioroyda din regiunea piata grivitei atelierelor pentru ca altfel tot un jeg va ramane zona si tot ce zice domnul crescator pastoral hidra sterie ca va face va face pentru boratoori ca sa aiba unde sa o mai arda ei.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218