REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

"Nu sunt probleme financiare la Farul. În proporţie de 80% suntem la zi cu salariile" - vezi video!

"Nu sunt probleme financiare la Farul. În proporţie de 80% suntem la zi cu salariile" - vezi video!

Replica API 18 noiembrie 2011 | 00:00 189

Marcel Lică, preşedintele Farul Constanţa:

Marcel Lică, preşedintele Farul Constanţa:

Marcel Lică, preşedintele Farul Constanţa, a declarat, în cadrul unui interviu acordat cotidianul "Replica", faptul că are nevoie de "forţe proaspete" începând cu portari, linia de font, mijlocaşi. Tot acesta a menţionat că nu sunt probleme financiare la Farul, iar în proporţie de 80% e la zi în ceea ce priveşte salariile.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre situaţia de la club?

Marcel Lică: Acum situaţia a intrat într-o relativă normalitate. Ne pregătim conform planului stabilit de conducerea tehnică pentru meciul de duminică cu Mangalia. Să spunem că s-au mai domolit apele, dacă v-aţi referit şi la situaţia celor 4 jucători şi sunt convins că v-aţi referit şi la acest aspect, e un program separat de pregătire şi probabil că în zilele următoare vom clarifica şi situaţia lor.

Rep.: Deci nu se ia în discuţie rezilierea vreunui contract?

M. L.: Ei au venit cu această propunere, dar sincer să fiu nu m-aş fi aşteptat la acest lucru, iar noi ţinem cont şi de dorinţa lor, o să analizăm acest aspect, în aceste zile o să clarificăm situaţia.

Rep.: În discuţie mai sunt şi alţi jucători ale meciurilor trecute care v-au dat de bănuit că nu şi-au apărat corect şansele?

M. L.: Nu, dar noi am precizat foarte clar, nu am acuzat pe nimeni de faptul că nu şi-a respectat corect şansele, ci numai de faptul că nu au respectat nişte sarcini de joc pe finalul partidei cu FC Snagov şi de aici la măsurile care s-au luat. Repet: nu au fost acuzaţi de vreun blat.

Rep.: Faceţi nişte transferuri pentru iarnă, pe ce poziţii?

M. L.: Sigur că ne gândim, având în vedere acum că o să rămânem cu un lot cel puţin numeric mai sărac şi sigur că dorim să completăm, deja avem câţiva juniori care promit, din grupa domnului Constantinescu. În toate compartimentele ne dorim să aducem, începând cu portari, linia de font, mijlocaşi, deci în toate compartimentele dorim să ne întărim şi vom reuşi acest lucru.

Rep.: Mai sunt probleme financiare, salarii neplătite către jucători?

M. L.: În proporţie de 80% suntem la zi în ce priveşte salarii cu primele suntem 100% şi de aici m-a şi surprins o aşa atitudine de slabă concentrare după finalele jocului pentru că nu aveau nici un motiv, dacă. Nu sunt probleme finaciare la Farul, deci nu ştiu dacă vreo echipă din seria aceasta, vreun club a plătit primele la zi şi vă şi spun că vineri în ziua jocului şi-au primit prima de 15 milioane pentru jocul câştigat la Buzău. Deci aveau toate motivele să poată să câştige acest joc.

Rep.: Aveţi pregătit un buget pentru transferuri la iarnă?

M.L.: Nu neapărat, acum să vedem cum vom termina turneul de campionat, deşi până acum spun că Farul a făcut o figura onorabilă. O să reiau discuţiile cu cei care au spus că din iarnă s-ar putea implica mai consistent.

Rep.: La ce primă vă referiţi?

M. L.: Mă refer la societăţi care au fost alături de Farul, care sunt încă. Am speranţa că din iarnă vor veni consistent la clubul nostru, dacă se doreşte să se facă performanţă. Şi de asemenea sper că acest campionat parcurs onorabil să dea de gândit şi autorităţilor locale că FC Farul încă există, că FC Farul îşi doreşte performanţă, că FC Farul este o echipă dorită, chiar dacă suporterii nu mai vin într-un număr aşa mare, dar cei care vin iubesc cu adevărat Faru.

Rep.: Mai sunteţi în negocieri, au rămas porţile deschise către Consiliul Judeţean, cu Primăria?

M. L.: Porţile sunt mereu deschise pentru sportul constănţean. Văd acolo unde implicarea dumnealor este majoră şi s-au facut lucruri bune, ştiţi foarte bine, mă refer la handbal, volei, rugby, baschet, chiar primele trei sunt în top şi sunt campioane, baschetul reînvie tradiţia sportului constănţean pentru că este un sport foarte iubit. Eu sunt un tip care iubesc sportul în general, dar fotbalul a rămas pe ultimul loc în acest ataşament al autorităţilor şi nu înţeleg de ce. Consiliul Judeţean este într-o stare de neclaritate.

Rep.: Câţi jucători sunt la centrul de juniori?

M.L.: Aproximativ 200 de jucători legitimaţi, cu vârste cuprinse între 8 şi 19 ani. Sperăm să avem uşile deschise şi acum să putem încăpea şi noi pe această uşă, să sperăm că va aduce o stare de linişte la clubul de fotbal pentru că luptăm zi de zi ca activitatea să obţină performanţă, să tragem lângă noi, noi şi noi investitori. Însă e greu, recunoaştem şi noi am simţit-o, deci dacă am avea autorităţile lângă noi, eu vă spun că dacă vin începând cu 1 ianuarie 2012 alături de Farul 100% vom promova.

Rep.: În încheiere, doriţi să transmiteţi un mesaj către publicul constănţean?

M.L.: Un mesaj pe care şi-l doreşte orice conducător de club, să fie alături de club, de echipă. Să vină în număr cât mai mare, pentru că avem nevoie de sprijinul lor. Trebuie să îmbunătăţim jocul, este clar, şi atunci când vin la stadion să plece satisfăcuţi de spectacolul sportiv pe care l-au oferit băieţii noştri. Nu a fost o deplasare unde să nu fie prezenţi acolo 20, 30, 200, cum a fost în cazul Cupei la Mangalia, aşteptăm şi acum un public numeros şi sunt convins că vor veni. Eu îi simt alături, dar doresc să vină într-un număr mai mare.

A. ALEXANDRU, T.BELIUŢA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212