REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

NU sunt SEMNE că ar EXISTA reacții ADVERSE la persoanele vaccinate ANTI-COVID, la Constanța!

NU sunt SEMNE că ar EXISTA reacții ADVERSE la persoanele vaccinate ANTI-COVID, la Constanța!

Replica API 28 decembrie 2020 | 00:00 2084

Primul medic care s-a vaccinat anti-covid duminică, 27 decembrie, a fost prof.univ.dr. Sorin Rugină, fostul rector al Universității Ovidius. Acesta a fost urmat de directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase, Claudia Cambrea. Prezent la momentul istoric, așa cum l-a prezentat Sorin Rugină, a fost și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, care a declarat că atunci când va fi momentul se va vaccina și el.

Prima tranșă cu vaccinul anti-Covid a ajuns în dimineața zilei de duminică, 27 decembrie 2020, și la Constanța. Conform datelor oferite de prefectul Constanței, Silviu Coșa, în județ vor fi 19 centre de vaccinare și două mari, la Pavilionul Expozițional și unul la Spitalul Modular. Depozitul de vaccinuri va fi la Spitalul Militar.

Sorin Rugină

Medicul Sorin Rugină, primul constănțean vaccinat

Primul medic care s-a vaccinat anti-covid duminică, 27 decembrie, a fost prof.univ.dr. Sorin Rugină, fostul rector al Universității Ovidius. Tot acesta a spus că vaccinul crește imunitatea iar la Constanța au ajuns 265 de doze. „Am trăit un moment istoric pe care se pare că l-am inaugurat eu, din motive obiective, ca om cu experiență și ca om ce poate să transmit un mesaj către comunitate. Colegii mei care s-au vaccinat vor transmite mesajul către cei care nu au reușit să se vaccineze acum. A fost un moment obișnuit pentru noi dar încărcat de emoția acestei conotații europene și mondiale, pentru că începând de astăzi începe campania de vaccinare mondială în urma căreia sperăm să obținem ce am obținut la eradicarea variolei. Este bine de știut că singura boală eliminate datorită vaccinării în masă a fost variola. Ei bine, iată că m-am vaccinat, cei care au fost de față au văzut că nu am avut niciun fel de reacție, în afară de o mica înțepătură cum se întâmplă la orice injecție. Sigur, urmează și revaccinarea. Prin vaccinare, fiecare individ își vac rea un fond imunitar și astfel se pot elimia toate locurile în care virusul se mai poate localiza. Eu zic că este o campanie de succes și dorim ca populația să înțeleagă acest mesaj pentru că este în interesul nostru dar și al lor să fim cu toții bine. Vaccinul crește imunitatea” a declarat medicul Sorin Rugină.

Video:

Sorin Rugină despre reacții adverse și despre cum vom învinge lupta cu virusul

„Sunt posibile reacții, cefalee, stare de oboseală, febră. Reacțiile majore care au îngrozit populația se pare că pot apărea la revaccinare. Suntem pregătiți, nu am avut emoții acum, am avut emoții cu privire la pregătiri pentru că nu știam când vom începe, pentru a încerca să ne încadrăm în programul stabilit. E important cum ne valorificăm dozele, vaccinarea e simplă, virusul este de necontrolat. E un număr mare de decese, avem dovada că nu avem altă armă decât vaccinarea. Atunci trebuie să ne îndeplinim misiunea cu brio, comunitatea trebuie să aibă încredere pentru că nu facem decât o promovare profesională. Cei care au trecut prin experiența infectării trebuie să povestească și altora pentru a-i convinge să se imunizeze. Vom fi învingători. Nu am nicio reacție decât bucuria că m-am vaccinat și îngrijorarea că trebuie să coordonez această campanie. Lucrurile vor merge normal, cu personalul nostru bine pregătit și motivat să se vaccineze”, a precizat doctorul Sorin Rugină.

Video:

Silviu Coșa: „Da, mă voi vaccina și eu”

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a fost și el prezent la evenimentul istoric și a prezicat că atunci când va fi momentul, se va vaccina și el. „Astăzi a început începutul sfârșitului acestei pandemii, prin gestul domnului doctor Rugină, de a fi primul vaccinat, gest pe care trebuie să îl urmăm cu toții, pentru a reveni la normalitate. În momentul în care se va ajunge la faza doi, în care mă încadrez și eu, da, mă voi vaccina. În județ vor fi 19 centre de vaccinare și două mari, la Pavilionul Expozițional și unul la Spitalul Modular. Depozitul de vaccinuri va fi la Spitalul Militar. Există condițiile necesare asigurării transportului, depozitării și redistribuirii” a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Claudia Cambrea

Directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, doilea constănțean vaccinat anti-Covid

Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, este al doilea constănțean vaccinat anti-Covid. Aceasta a precizat că este un vaccin obișnuit. Claudia Cambrea, medic primar boli infecțioase, a precizat că „este aceeași senzație ca la orice injecție intra-musculară. A fost o perioadă grea pentru sistemul medical, sperăm ca acest vaccin să fie o șansă pentru eradicarea cât mai rapidă a acestei epidemii. Cadrele medicale sunt obosite, sunt 11 luni de efort susținut, dar acest vaccin ne aduce o speranță. În spital sunt în continuare cazuri foarte grave. Sperăm ca acest vaccin să scadă presiunea care se află asupra sisteemului medical. Nu am stat pe gânduri pentru a mă vaccina”, a mai precizat directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Video:

Vaccinarea a început duminică

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început duminică în România, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus. Guvernul României a publicat imagini de la cele zece spitale. României i-au fost alocate 10.000 de doze în tranșa „simbol”, care au ajuns în țară vineri, în ziua de Crăciun.

Video integral:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
se afla la serviciul de statistica,fata de anul trecut,anul acesta au murit cu 0,03% mai multi oameni....ce concluzie tb sa tragem?
0
0
Afacerea americanilor
3
1
corect iar ce nu spun ei e ca efectele adverse ale unui vaccin netestat suficient si facut in pripa, pot aparea si dupa mai multi ani, probabil cand lumea deja va fi uitat de pandemie!!!
3
0
daca vor aparea , veti avea grija sa nu aflam,
4
0
Asistam la amri cacanarii pentru manipularea dobitocilor exact ca in partidele politice!
1
0
S au intepat in mana si s au scapat pe ele in chiloti la TV. Asistam la un circ ieftin in care rolul ursului jucaus este jucat de medici. Scopul este ca masele sa mearga la intepat ca vitele la taiere.
9
2
Nu s-au vaccinat nici unul. Doar minciuni. S-au folositz seringile alea la care intra acul in spatele pistonului. Hai ca nu tine baieti ! Cu cat ati fost platiti sa mintiti oamenii ? Daca era asa grozav asazisul vaccin , de ce companiile farmaceutice sunt exonerate de orice raspundere fata de efectele secundare???? Aud ??? Treziti-va oameni buni si nu mai credeti minciunile lor.
8
3
Si care sunt alea 19 centre de vaccinare in judet? Pe zi ce trece mai arucati cate o stire.
1
1
O sa rugineasca usor usorrr usoooorrrr
1
1
Condoleante!!!
5
3
sunt speciali
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407