REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Nuclearelectrica bagă peste 6 milioane de lei în instalația de stingere a incendiilor

Nuclearelectrica bagă peste 6 milioane de lei în instalația de stingere a incendiilor

Andreea VREJOIU 6 iunie 2023 | 00:00 1621

Societatea Națională Nuclearelectrica SA a lansat o procedură de licitație în vederea contractării unei societăți care să se ocupe de execuția lucrărilor pentru retehnologizarea instalațiilor de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu din NSP-U1 (Nuclear Side of Plant), de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Valoarea estimată a contractului este de 6.228.607 de lei, fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 11 iulie 2023, ora 15:00.

Nuclearelectrica baga peste 6 milioane de lei in instalatia de stingere a incendiilor

Nuclearelectrica a lansat o nouă procedură de licitație, în cursul zilei de 2 iunie a.c., în vederea execuției lucrărilor pentru retehnologizarea instalațiilor de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu din NSP-U1 (Nuclear Side of Plant)  din cadrul Centralei Nucleare de la Cernavodă. Conform cerințelor caietului de sarcini, contractantul are următoarele responsabilități majore: prestarea serviciilor de proiectare, inginerie și management de proiect, procurarea și asigurarea echipamentelor, materialelor, serviciilor, pentru finalizarea detecției incendiu în NSP-U1, dezafectarea sistemului vechi, execuția lucrărilor de construcții – montaj, pregătirea personalului, testarea și transferul la exploatare și eliminarea deficiențelor apărute în perioada de garanție.

Nuclearelectrica baga peste 6 milioane de lei in instalatia de stingere a incendiilor

Sistemul de alarmă împotriva incendiilor existent este un sistem adresabil, printre primele modele de acest fel apărute pe piață și este utilizat pentru detecția și semnalizarea incendiilor. Acest sistem fiind livrat și pus în funcțiune în faza de PIF a Unității 1 (1993-1996). Prin retehnologizarea instalației de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu instalat se urmărește realizarea unei instalații de ultimă generație, cu facilități de afișare și interfață grafică, identificare rapidă a evenimentelor.

Nuclearelectrica baga peste 6 milioane de lei in instalatia de stingere a incendiilor

Operatorul economic interesat va include în propunerea tehnică și un grafic pentru finalizarea detecției incendiului cu cel puțin 7 etape principale: faza de proiectare (3 luni de la data semnării contractului), faza de acceptare a Proiectului Tehnic emis de Contractant, faza de emitere și aprobare a Planului Calității, faza de elaborare și aprobare a documentelor interne CNE Cernavodă, faza de procurare și asigurare a produselor cu cerințele de calitate, faza de construcții (14 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor) și închiderea proiectului, inclusiv recepția finală. Valoarea estimată a contractului este de 6.228.607 de lei, fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 11 iulie 2023, ora 15:00.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu beau de sting,ce ziceti ma bag?
4
0
pai decit sa stinga incendii cu atita banet mai bine sa fie distribuiti in tichete de vacanta .In industrie iok iar in consum tot
2
0
a incendiilor a fost făcută de Argos Cernavodă acum câțiva ani în urmă.Iar se ia banul ptr aceiași lucrare?
4
0
Se ocupa Radu Marius de caietul de sarcini sa fie facut astfel încât sa castige cine trebuie, 10% spaga din valoare si a câștigat cine trebuie!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699