REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Nuclearelectrica DEMOLEAZĂ o clădire a CNE Cernavodă

Nuclearelectrica DEMOLEAZĂ o clădire a CNE Cernavodă

Replica API 20 iunie 2020 | 00:55 3042

Scandal la Cernavodă între Nuclearelectrica SA şi CNE SA Cernavodă, după ce prima dintre ele a solicitat în instanţă demolarea clădirii spațiu administrativ, birouri și arhivă care aparţine CNE SA CERNAVODĂ. Clădirea se află pe terenul NUCLEARELECTRICA SA, iar aceasta solicită şi repunerea terenului în situaţia anterioară.

De la ce a pornit totul

Nuclearelectrica a încheiat, în 2012, cu CNE SA Cernavodă, un contract de închiriere asupra unui teren unde CNE SA CERNAVODĂ avea calitatea de locatar. În contract era prevăzut ca, atunci când actul ajunge la final, CNE să predea imobilul liber de sarcini. Iar art. 14 din același contract, stipula că în situația în care, la terminarea contractului, terenul dat spre folosință este ocupat de diverse construcții/amenajări, etc ale locatarului, acestea vor fi ridicate, iar terenul va fi repus în situația anterioară.

Acest lucru nu s-a întâmplat, adică terenul nu a fost lăsat în posesie liber de sarcini, aşa că Nuclearelectrica a acţionat în instanţă CNE Cernavodă, arătând că starea avansată de degradare a clădirii construită pe imobilul teren reprezintă un pericol pentru securitatea și disponibilitatea Centrului de Control Urgențe, aflat în imediata vecinătate a clădirii în cauză, ceea ce a justificat inițierea prezentului demers.

În prezent, construcţia este neutilizată

În prezent, construcția este neutilizată, cu multă vegetație crescută chiar lângă pereții structurali, elementele componente prezintă degradări – tencuieli exterioare, apele din precipitații pătrund în interior, plafoanele interioare sunt căzute, tâmplăria este deteriorată, cu uși care nu se mai închid și ferestre sparte, plăcile din PFL de la închiderea podului sunt putrede și desprinse, nu există racorduri la utilități, nefiind efectuate lucrări de reparații sau întreținere de mult timp, în starea actuală neputând fi utilizată.

Instanţa a decis demolarea clădirii

Instanţa a admis acțiunea formulată de reclamanta NUCLEARELECTRICA SA, şi a obligat CNE Cernavodă să demoleze demolarea clădirii spațiu administrativ birouri și arhivă situată pe terenul aparținând reclamantei. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212