REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
14.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Numele Poliției Române implicat într-o nouă metodă de înșelătorie

Numele Poliției Române implicat într-o nouă metodă de înșelătorie

Victor ROTARU 30 decembrie 2022 | 00:00 346

O nouă țeapă circulă pe internet, de data aceasta a fost băgat la mijloc numele Poliției Române. Noua țeapă circulă pe mail, acolo unde mai mulți utilizatori primesc un mesaj din partea Poliției Române, mesaj referitor la activitatea personală prin intermediul conexiunii de internet.

Foto cu rol informativ

Internetul a început să vuiască în ultimul timp de tot mai multe înșelătorii în numele a mai multor mari societăți. În general, țeparii promit fel de fel de cadouri sau vouchere, iar cei care pe moment nu oferă destul de multă atenție, se pot trezi cu conturile de la rețelele de socializare sparte, sau chiar conturile bancare, virusându-și astfel și dispozitivele de pe care accesează linkurile.

A venit rândul Poliției Române să fie victima țeparilor

Mai mulți utilizatori primesc un mesaj de la Poliția Română, în cadrul căruia sunt atenționați de activitatea lor prin intermediul conexiunii la internet, poliția cibernetică detectând mai multe infracțiuni privind fluxul de date, în cadrul mailului fiind atașat mesajul: „Ca urmare a activităților dvs. prin intermediul conexiunii dvs. la internet, poliția noastră cibernetică a detectat mai multe infracțiuni privind fluxul dvs. de date, care sunt sancționate imediat printr-o plângere în conformitate cu Codul penal, în cadrul represiunii împotriva criminalității cibernetice. Vă rugăm să luați act de citația atașată și să ne contactați cât mai curând posibil, altfel vom fi nevoiți să vă arestăm...”.

Mesajul primit pe mail

Mare atenție! Toate acestea sunt tehnici de înșelăciune, la fel cum au fost și mesajele celor de la Kaufland, Profi, Lidl, Poșta Română, OMV, H&M, și multe altele, ne transmit reprezentanții Poliției Române.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272