REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Numele viitorului șef al armatei, discutat de Dăncilă și Leș la Palatul Victoria

Numele viitorului șef al armatei, discutat de Dăncilă și Leș la Palatul Victoria

Replica API 28 decembrie 2018 | 02:24 371

Guvernul va susține în ședința CSAT de vineri o singură propunere pentru Statul Major al Apărării, a spus premierul Viorica Dăncilă, joi, într-o discuție informală cu jurnaliștii la Palatul Victoria.

Potrivit premierului, încă nu s-a luat o decizie finală dacă va fi propus pentru un nou mandat actualul titular, Nicolae Ciucă, sau va fi propusă o nouă persoană.

Dăncilă va avea o discuție cu ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, pe această temă, în această seară sau cel mai târziu mâine dimineață.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru vineri, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni.

În cadrul reuniunii vor fi analizate solicitările ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei.

Pe 19 decembrie, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, anunţa că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

"Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (...) Ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. (...) Mandatul se încheie în 31 decembrie", declara Leş, la Antena 3.

El menţiona că documentele au fost transmise Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
citesti si te crucesti ''politicianul poltic al anului 2018 analfabeta viorica'', care s-a intalniot cu o alta sluga a opuscariasului draknea, la ceas de seara, sa faca ce?- sarcina de la puscariasul draknea ptr noul supus al sau si pe ce pozitie- oamenii astia nu mai au toate tiglele pe casa- au impresia ca pot transforma tara in teleorman si videle
1
1
care armata,in 68 nu armele laser au oprit armata sovietica ci cei 330000 de de soldati operationali,cu tancurile ,tunurile si armele lor gata sa apere romania,i-mi pare rau ca am imbatranit,dar dac pot nimicii un dusman al tarii sunt gata s-o fac
0
1
nici nu ma mira ca KVI are sustinatori de nivelul lui NAE, cine se seamana se aduna !Uite prostovanul de presedinte a reusit sa faca si armata praf . Ce trecere mai au cei doi generali ,unul in fata NATO celalat in fata propriei armate !KWI armata cu Mi si cu familii si cu neamuri sunt la un aproape un milion de votanti care i-ai pierdut uite asa puuuuf....!Vezi ca procedura de inalta tradare se apropie si uite cum scurtezi tu distantele !Ha!Ha!Ha!
1
1
Aici este vorba de angajamente asumate ca aliat, nu de castigat bani
1
2
Isi nu i-si. In rest, poate ca ai dreptate. Sau nu.
2
0
da boraturile astea aleg seful statului major,probabil dupa chipul si asemanarea lor de tradatori patentati,americanii i-si injumatatesc trupele din afganistan pe cand noi le dublam,de parca am castiga ceva,in iraq afara ca ne-am lefterit de datoria ce o aveau dar am pierdut si oameni si bani,muiepsde
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212