REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Numeroşi admiratori s-au reunit pentru a-i aduce un ultim omagiu solistului trupei The Pogues

Numeroşi admiratori s-au reunit pentru a-i aduce un ultim omagiu solistului trupei The Pogues

A.F. 9 decembrie 2023 | 00:00 311

Numeroşi admiratori s-au reunit vineri la Dublin pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Shane MacGowan, solistul trupei punk The Pogues, decedat la sfârşitul lunii noiembrie, în cadrul unei procesiuni funerare care s-a desfăşurat pe străzile din capitala Irlandei, informează AFP.

Numerosi admiratori s-au reunit pentru a-i aduce un ultim omagiu solistului trupei The PoguesShane MacGowan

În spatele sicriului artistului, acoperit cu drapelul irlandez şi plasat într-un dric tras de patru cai, cortegiul a pornit pe străzile din Dublin în jurul orei locale 11:00.

Shane MacGowan a murit pe 30 noiembrie la vârsta de 65 de ani.

Procesiunea funerară, însoţită de aplauze din partea admiratorilor emoţionaţi, a debutat pe acordurile muzicale asigurate de formaţia de muzică tradiţională irlandeză Artane Band, ai cărei membri au purtat uniforme albastre şi care există din anii 1870.

O ceremonie funerară va fi organizată în cursul după-amiezii la Nenagh, în vestul Irlandei. Actorul american Johnny Depp şi cântăreţul australian Nick Cave se numără printre participanţii ale căror nume au fost citate de presa irlandeză. De asemenea, a fost anunţată şi prezenţa preşedintelui Irlandei, Michael D. Higgins.

Familia artistului "a subliniat importanţa oficierii unei slujbe, pentru că este o altă faţetă a lui Shane MacGowan", a declarat pentru postul RTE părintele pat Gilbert. Este vorba despre un aspect al personalităţii sale care "nu era cunoscut", dar "pe care trebuie să îl celebrăm".

Moartea cântăreţului Shane MacGowan, una dintre vocile importante ale Irlandei, a fost anunţată joia trecută de soţia sa, Victoria Mary Clarke. Artistul fusese spitalizat de mai multe ori începând din luna iulie.

Născut în 1957 în Anglia din părinţi irlandezi, el a înfiinţat trupa punk The Pogues în 1982.

A cântat în baruri o serie de balade irlandeze, acompaniat de muzicieni care combinau ritmurile irlandeze cu energia muzicii punk.

Îmbinând cu succes legendele celtice şi starea de ebrietate, trupa The Pogue a devenit în anii 1980 vocea politică a tinerilor imigranţi irlandezi stabiliţi la Londra, care aveau opinii anti-Thatcher şi anti-cenzură.

Cel mai mare succes comercial al trupei The Pogues este "Fairytale of New York", un duet din 1987 înregistrat de Shane MacGowan şi Kirsty MacColl, devenit un single clasic, care generează vânzări importante de Crăciun atât în Irlanda, cât şi în Regatul Unit.

Postul BBC a încercat la un moment dat să elimine versurile conţinând insulte schimbate de doi foşti iubiţi în acest cântec ("You scumbag, you maggot, you cheap lousy faggot" / "You're an old slut on junk"), însă a fost nevoit să renunţe la acea iniţiativă în urma protestelor generale ale societăţii britanice.

Shane MacGowan era renumit pentru cântecele sale care relatau viaţa irlandezilor şi a diasporei irlandeze.

Trupa The Pogues a lansat şapte albume de studio şi s-a destrămat în 2014, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-ar fi comentat daca era vreo manea...dar asa! Ce sa stie astia de Pogue si solistul Shane MacGowan? R.I.P. kind soul!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468