REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
11.2° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Numirea lui Geoană: „Ciolacu nu înțelege cum funcționează lucrurile la vârful NATO”

Numirea lui Geoană: „Ciolacu nu înțelege cum funcționează lucrurile la vârful NATO”

Mirela PASCAL 27 aprilie 2024 | 19:59 939

Alina Inayeh, Senior Fellow & Director al biroului din București al German Marshall Fund, a reacționat după afirmațiile premierului Marcel Ciolacu despre modul cum a ajuns Mircea Geoană în funcția de Secretar General Adjnct al NATO. Ea i-a explicat liderului PSD cum funcționează procedura de selecție și numire la acest nivel în NATO.

Numirea lui Geoana: „Ciolacu nu intelege cum functioneaza lucrurile la varful NATO”

Dl. Ciolacu își exprimă indignarea față de ceea ce domnia să numește <<ipocrizia dlui Geoană>>, referindu-se la declarația acestuia că a obținut funcția de Secretar General Adjunct al NATO <<pe persoană fizică>>. Dl Ciolacu, evident un fin cunoscător al instituțiilor internaționale, al metodelor de numire și selecție și, în general, al diplomației internaționale, nu crede că dl. Geoană a ajuns acolo pe cont propriu. Dacă ar înțelege cum funcționează lucrurile la acel nivel, ar ști că a fost o poziție deschisă pentru o persoană din statele nou venite la acea vreme în NATO, ar ști și că au fost mai mulți competitori din regiune și că a câștigat cel mai bun. Ar ști, de asemenea, că dl. Geoană nu este singurul român care ajunge în pozițîi de anvergură internațională fără sprijinul statului român. Asta pentru că pentru dl. Ciolacu probabil <<a sprijini>> înseamnă <<a nu da la gioale>>. Dar de ce să nu moară și capra vecinului?”, scrie Alina Inayeh într-o postare pe Facebook.

Atacul lui Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu l-a acuzat sâmbătă pe Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, de ipocrizie. Liderul PSD s-a arătat deranjat de afirmaţia lui Mircea Geoană, potrivit căreia a ajuns numărul doi în NATO „pe persoană fizică”, fără susţinerea statului român. „Sunt ferm convins că va candida. Nu suport ipocrizia. Nu suport jocul dublu de a vinde adevărul altfel decât e. După ce ai fost preşedintele unui partid, nu poţi să spui că eşti independent. De exemplu, domnul Ciucă nu mai este preşedintele PNL şi apoi să spună: <<Domnule, ştiţi, sunt candidat independent la preşedinţie>>. Independent de cine? Ce nu mi-a plăcut deloc chiar a fost: <<Domnule, ştiţi eu sunt pe persoană fizică la NATO>>. Cum adică? La acest nivel, dumneavoastră credeţi că nu s-a vorbit cu preşedintele Iohannis? Credeţi că nu s-a vorbit cu toate serviciile din România şi cu tot statul român? Cum să ajungi într-o asemenea funcţie fără să fii susţinut? E ceva de noaptea minţîi, eu n-am auzit până acum o asemenea abordare”, a susţinut Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389