rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Mandate de 4 ani

Numiri surprinzătoare la șefia Administrației Canalelor Navigabile. Leafa: peste 12.000 lei pe lună

Daniel Georgescu

Administrația Canalelor Navigabile are, după o serie de interimate care au durat mai mulți ani, un Consiliu de Administrație (CA) cu mandate ”pline”, de patru ani. Pe lista noilor șefi ai companiei de stat constănțene se află și câteva nume deosebit de interesante, atât prin prisma filiației politice- evident, PSD- cât și prin controversele legate de ascensiunea profesională.

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța (CN ACN) are de câteva zile un CA cu mandat plin, după mai mulți ani în care a funcționat doar cu administratori provizorii. În ședința Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de pe 11 iulie 2019, la primul punct de pe ordinea de zi s-a votat revocarea foștilor administrator Alina Luminița Cațan, Ion Laurențiu Voicu, Călin Cristian Forț, Fabian Țîrcă, Romulus Cătălin Pantazi, Andreea Păstârnac și Voicu Cheța. În aceeași ședință AGA s-a numit și noua componență a CA-ului de la Canale Navigabile: ”Se numesc pentru o perioadă de 4 ani, începând cu data prezentei, respective 11.07.2019 până la data de 11.07.2023, conform Raportului final în cadrul proiectului de recrutare și selecție a candidaților pentru posturile de Administratori ai Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța nr. 23/21.02.2019, următorii membri în Consiliul de Administrație:

1) Georgescu Daniel

2) Pîrvulescu Gabriel Valentin

3) Bumbac Georgeta

4) Șincan Florin Cristian

5) Rusu Ionuț

6) Voicu Ion Laurențiu

7) Cheța Voicu”.

Noul CA de la Canale Navigabile aduce câteva surprize. Directorul general Daniel Georgescu revine în calitatea de administrator, după mai multe mandate provizorii, la fel și controversata funcționară de la Sănătate și Fisc Georgeta Bumbac. Rămân pe funcție probabil singurii profesioniști în domeniu, Ion Laurențiu Voicu și Voicu Cheța, în timp ce despre Ionuț Rusu nu există niciun fel de informație la această oră cu privire la calitățile sale manageriale sau măcar un simplu CV.

Valentin Pârvulescu

Georgeta Bumbac

Nou șef la ACN, urât de angajații ANR

Cele mai interesante nume sunt Florin Cristian Șincan, un personaj deloc agreat de angajații Autorității Navale Române (ANR), respectiv consilierul local PSD Gabriel Valentin Pîrvulescu. Iată ce scriau angajații ANR despre Florin Cristian Șincan, în 2015, într-o scrisoare trimisă ministrului Transporturilor de atunci, Ioan Rus: ”Căpitanul Şef al Căpităniei Midia de care aparţine Oficiul de Căpitănie Mamaia, dl. Şincan Florin a fost promovat printr-un examen trucat ca şef al Căpităniei Midia deşi nu are stagiu şi experienţă (…). Soţia Căpitanului Şef de la Căpitănia Midia, d-na Şincan Elena, a fost angajată printr-un examen trucat, pe o funcţie de conducere (şef serviciu administrativ care are în subordine aprovizionarea, sănătatea şi securitatea în muncă, parcul auto, achiziţii de servicii şi bunuri prin selecţie de ofertă şi/ sau negociere directă) deşi nu are studii de specialitate şi nici vechimea necesară ocupării acestei funcţii, fiind absolventă a Facultăţii de Ştiinţele Naturii”.

Pârvulescu, bun pentru orice şef

Despre pesedistul Gabriel Valentin Pîrvulescu nu mai sunt prea multe de spus. Numit clar pe criterii politice la șefia ACN, Pîrvulescu are ”scuza” de a fi fost, totuși, căpitan la Midia și director general al ANR, acum mai bine de un deceniu. Personaj apropiat de fostul primar Radu Mazăre, iar acum membru al echipei lui Decebal Făgădău, consilierul local Pârvulescu a știut să afișeze de-a lungul timpului o obediență care l-a păstrat în funcții calde și fără mari bătăi de cap, indiferent de numele şefului.

Indemnizație regească

Meritată sau nu, noii administratori vor avea parte de o leafă regească la șefia Administrației Canaleor Navigabile, deși este evident că o parte din ei nu vor mișca un deget pentru acești bani. Potrivit unui alt punct de pe ordinea de zi aprobat de AGA, indemnizația lunară va depăși 12.000 de lei: ”Se aprobă valoarea brută a remunerației fixe lunare pentru administratorii nou numiți în cuantum de 12.212 lei brut, cu încadrarea în prevederile bugetare”.

R.C.

luni, 15 iulie 20194896
Comentarii

043Pentru cunoscatori.(29 iul 12:07)
Florin Sincan : mare om ,mare caracter si un bun profesionist.Scufundati va cei frustrati si sa va ierte Dumnezeu !!!
614Mezei S.R.L.(15 iul 17:47)
Florin Sincan: salupist-ofiter port-capitan sef de port-membru in C.A.-uri ?! Doamne, Dumnezeule, de ce ne lasi sa ne scufundam ?! Este foarte clar: NU MAI AVEM SCAPARE ! Dumnezeu sa ne ierte !
01ACN(15 iul 16:05)
120 pe luna , ....dar pe pamant
111Piticu ptr Dutu(15 iul 13:39)
Da prostule,da.sint cel putin 7 ecluzari pe zi,HANDICAPATULE.daca esti prost,macar nu mai comenta...?
35Stiintele naturii(15 iul 11:48)
St stiinte exacte, in fiecare an totul e la fel....., unii muncesc si altii fura, la fel ca si in natura, pomul face mere, maimuta culege merele si sare pe creanga, deci stiinta exacta, stai jos esti prost daaar ai noroc cu tactu ala si ai sa trecem cu vederea
46Ma Gogule ma(15 iul 10:40)
Tu ai gandirea"sanatoasa" a PSDistilor adica haideti fratilor sa furam cat mai e timp pentru ca asta inseamna sa fii la putere,sunt si legi in Romania dar legile sunt facute pentru tara si tara suntem noi cei votati de popor.
28Titea(15 iul 09:50)
Laurentiu Voicu este seful de cabinet a lui Cuc si sotul unei prezentatoare de la antena 3
06Deci(15 iul 09:44)
E adevarat k gogosaru va plateste! Dati,acum, in toti pe care nu ii haleste!
214ecluzare(15 iul 08:28)
jumate din salariu se duce la partid ca sponsorizare sau cotizatie . asta e intelegerea ..
114cernavodean(15 iul 08:28)
Daca la Gospodaria Comunala Cernavoda se plateste salariul directorului cu 12.000 lei, de ce va mirati ca de un astfel de salariu beneficiaza directori unde chiar exista activitate si profit? Oameni potriviti la locul potrivit.
814DUTU(15 iul 08:27)
Administratia canalelor Navigabile este o unitate productiva ? Isi asigura salariile din surse proprii, sau este o sugativa la bugetul de stat ? Nave circuland pe canal nu se vad.
1014gogu(15 iul 08:14)
lasa ca vine USR-ul si isi pune oamenii lor. Competenti desigur. Cum au fost si aia din epoca PDL-PNL. Nepoata Boagiu de la transporturi va spune ceva? La fel e si la privat daca te uiti la CV-urile lor o sa vezi ca aia cu pile au fot tota asa buni la toate!!!
420Pasdist(15 iul 08:04)
Ce va mai mirati? Asta e epoca psd. Dau pomana electorala cu o mana si iau inapoi inzecit. Au taiat subventia studentiilor pentru calatoriile gratuite cu cfr-ul. Nu m-ar deranja daca aceste personaje ar face ceva pentru posturile pe care le ocupa. Ei nu fac nimic. Nimic. Nici macar nu merg la munca. Exact ca la raja. Trai pe vatrai pe banii incasati pe apa de ploaie. Sa vedem daca USR-ul se v-a tine de cuvant daca gastiga alegerile. Nu uitati, coruptia ucide!
116Hehehe(15 iul 08:02)
Articol comandat de directorul Mezei de la ANR. vine si randul tau pretene
117Alina(15 iul 07:43)
Nu va mai mirati atat, directorul Andrei de la Confort Urban are salariul mai mare. E cainele lui Fagadau, normal
562Doru(15 iul 07:14)
Cel mai bun CA din toate companiile selectate pe 111.
213Eugen Smocot(15 iul 07:13)
Ce viata este la Ecluza Cernavoda cand unii salariati se ocupa noatea de cu totul alte activitati decat cele din fisa postului.Adica urmaresc si sunt in legatura cu barjile care tranziteaza ecluza si isi incarca bidoanele cu motorina.Vreau pe aceasta cale sa trag un semnal de alarma politiei de frontiera Cernavoda sa fie mai activi si sa stea la poarta ecluzei pentru a starpi acest fenomen.
321cristi(15 iul 07:03)
Psd are cele mai proaste numiri. Uitati cine conduce aeroportul constanta. Ce va mira cand un om cu handicap mintal si fizic conduce un aeroport.
66gigi(15 iul 06:53)
daca tot nu facnimic,pe canale trece o barja pe an,hai sa le dam salariiimense,zic pesedeii,ca tot ju dau de la ei.muriti ba!
816Informat(15 iul 01:48)
PSD Constanta e praf la numiri nici acum nu a facut nimic pentru Parvulescu. El are relatii smecheresti de pe vremea lui pastaie la M Transporturilor si a tras sforile.
120Parca nu se stie(15 iul 01:42)
Rasplata de la partid. O sa faca doua sedinte si o sa incasese indemnizatia. Asta e de cand lumea si pamantul. 12000 lei pe luna...putin...foarte putin
mai mult...Replica
18 sep 09:13ReplicaBloc cu 8 etaje în locul spațiului verde de la Abator, vizavi de piață. Locuitorii speră la o minune!

Cândva, oază de verdeață, astăzi șantier în lucru ce va face loc unui mastodont cu 8 etaje! Șoseaua Mangaliei...1649

18 sep 00:00ReplicaContracte de milioane. Cine repară utilajele de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu841
18 sep 00:00ReplicaINFRACTOR PERSEVERENT: Prins de polițiști când voia să spargă un apartament în Tomis III, a fugit și... s-a REÎNTORS!964
18 sep 00:00ReplicaÎncă un accident rutier din cauza întoarcerii peste marcajul dublu continuu: șoferul era băut!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 septembrie, pe DN39, în zona sensului...760

18 sep 00:00ReplicaUn imobil vechi de pe strada Cuza Vodă va fi consolidat și transformat în hotel929
18 sep 00:00ReplicaUn bărbat din Techirghiol s-a apucat de 'AFACERI' prin Austria, dar succesul l-a băgat la 'răcoare'1477
18 sep 00:00ReplicaCine dorește să transforme parcarea de la Lake View în unitate de primire turistică!

Stațiunea Mamaia continuă să se afle în atenția investitorilor care caută orice părticică aptă pentru noi...1024

18 sep 00:00ReplicaSe cere încă o modificare a hotelului de pe faleza Modern. Lucrările au început în 2003 şi n-au fost încheiate nici până azi!1240
18 sep 21:28ReplicaFlorin Gheorghe: Plănuim ca imobilele pe care le administrăm în Piaţa Ovidiu să le închiriem agenţilor economici; este mai rentabil815
18 sep 23:47ReplicaSe construieşte un dispensar nou în Limanu

Locuitorii comunei Limanu vor avea, din 2020, un dispensar nou. Marţi, 17 septembrie, au demarat lucrările pentru...628

18 sep 00:01ReplicaComuna Valu lui Traian va avea centură de ocolire: iată traseul şi unde vor exista sensuri giratorii!3609
18 sep 23:49ReplicaEmil Banias se întoarce în Consiliul Județean? Ordinul prefectului de încetare a mandatului a fost ANULAT1035
Vremea
25.7°25.7° - 27.8° miercuri, 18 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 30%
Vânt: 1.62 m/s
Presiune: 1012.69 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 sep 00:10SportPrima seară de Champions League! Liverpool, învinsă de Napoli! Remiză la Dortmund-Barcelona. Genk, echipa lui Ianis Hagi, umilită de Salzburg

Champions League 2019/2020 a debutat aseară cu primele meciuri din faza grupelor. Meciurile de la 19:55 s-au încheiat...326

18 sep 00:00SportSimona Halep, nerăbdătoare să reia pregătirea alături de Darren Cahill: ”Vino aici! Stai... Nu încă, știu”

Simona Halep (6 WTA, 27 de ani) va face din nou echipă cu antrenorul australian Darren Cahill și este nerăbdătoare...226

18 sep 00:00SportDenis Alibec a slăbit 5 kilograme și vorbește despre marele său regret: „Vede mama, văd prietenii și e inutil”

Denis Alibec (28 de ani) a slăbit cinci kilograme și e gata să revină pe teren după accidentarea suferită la...391

18 sep 00:00SportFlorin Talpan râde de jucătorii de la FCSB: „Au strigat «Forza Steaua» pentru a ne încuraja! Le spun «Capul sus», chiar dacă nu mai au șanse la titlu”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, i-a ironizat jucătorii de la FCSB după victoria obținută cu CS Universitatea...216

Local
18 sep 00:00LocalCum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

Există situaţii când înregistrarea naşterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de situaţii,...169

18 sep 00:44LocalPeste 164 de milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi. Județul Constanța este pe listă!

Marți, 17 septembrie, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de peste 164 de milioane de lei, din Fondul de...488

18 sep 00:46LocalSe asfaltează trotuarele pe strada Mircea cel Bătrân! VIDEO

Primăria Muncipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să reabiliteze zona destinată circulației...398

18 sep 00:47LocalPrimăria Constanța, acțiune de informare a cetățenilor în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța, au...360

18 sep 00:06LocalUn camion s-a RĂSTURNAT în Constanța: o persoană a rămas ÎNCARCERATĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 septembrie, în județul Constanța,...2898

18 sep 00:13LocalPolițiștii constănțeni au vorbit cu elevii despre capcanele de pe internet

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la data de 16 septembrie a.c., au continuat seria...349

18 sep 00:12LocalDosare penale întocmite de polițiștii rutieri pe drumurile din Constanța

Poliţiştii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 16.20, au identificat...405

18 sep 00:12LocalCopil cu piciorul blocat într-un scaun metalic, pe strada Mugurului din Constanța

Militarii constănțeni au fost solicitați să intervină pe strada Mugurului, nr 40, din Constanța, după ce unui...508

18 sep 00:11LocalFemeie AGRESATĂ de concubin! A intervenit Poliția!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sarichioi, la data de 16 septembrie a.c., au fost sesizați de către o...329

18 sep 00:08LocalServiciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Ovidiu a fost dotat cu o ambulanță!

...358

Politică
18 sep 00:37PoliticăPersoanele condamnate penal nu pot ocupa demnităţi publice, conform proiectului adoptat tacit

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative...496

18 sep 00:40PoliticăDNA anunță că bunurile și banii depuși de Sebastian Vlădescu pentru cauțiune rămân la dispoziția procurorilor

Garanțiile asupra bunurilor și sumele de bani depuse de Sebastian Vlădescu, dar și de ceilalți inculpați din...346

18 sep 00:15PoliticăConsilierii din Valu, convocaţi în şedinţă. Iată proiectele înscrise pe ordinea de zi!

Primarul comunei Valu lui Traian Florin Mitroi, convoacă şedinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...358

18 sep 00:15PoliticăTeodorovici, despre proiectul privind închisoarea pentru neplata impozitelor: Este necesară o dezbatere în zona economică

Proiectul iniţiat de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, prin care neplata impozitelor şi...252

18 sep 00:49PoliticăProcurorul general, anunț privind dosarul caselor președintelui Klaus Iohannis

Fără grabă - așa tratează procurorii de la Parchetul General dosarul privind casele președintelui Klaus Iohannis....444

18 sep 00:46PoliticăDeputat PSD condamnat definitiv rămâne înșurubat în Parlament

Comisia Juridică a Camerei Deputaților nu a întocmit marți proiectul de hotărâre de vacantare a mandatului unui...401

18 sep 00:11Politică'Bani negri pentru partid' - Vasile Blaga, explicații în fața magistraților după 'lovitura' încasată de la un important om de afaceri

Astăzi la Curtea de Apel București judecătorii au pe masă dosarul „Bani negri pentru partid” în care Vasile...707

18 sep 00:10PoliticăDarius Vâlcov intră în focuri la ICCJ: riscă ani grei de închisoare

Fosta eminență cenușie a Guvernului, Darius Vâlcov, intră în focuri pentru că are termen la Înalta Curte de...577

18 sep 00:10PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, replică pentru Rareș Bogdan: Sunt alți amatori care se zbat

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi răspunde prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, cel care spunea...493

18 sep 00:09PoliticăTăriceanu o atacă frontal pe Dăncilă: Patronează o incompetență masivă care o include și pe domnia sa si pe membri guvernului

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Viorica Dăncilă, alături de „cozile de topor” din ALDE vrea...559

Monden
18 sep 00:41MondenAnna Lesko l-a dat în judecată pe DJ Vinnie, tatăl fiului ei

Vestea că Anna Lesko s-a despărţit de iubitul ei, tatăl băieţelului pe care-l are, a surprins pe toată lumea,...243

18 sep 00:00MondenMukinka Chibanga, câștigătorul primei ediții iUmor. S-a apucat de stand-up anul acesta la insistențele amicilor

Mukinka este comediant african crescut în Belgia care acum locuieşte în România. Experienţele sale cotidiene...143

18 sep 00:00MondenCâţi bani au strâns la nuntă Andreea Bălan şi George Burcea

Andreea Bălan şi George Burcea s-au cununat religios duminică, atunci când au botezat-o şi pe fetiţa lor mai...216

18 sep 00:00MondenAdele s-a înţeles cu soţul asupra custodiei copilului după divorţ. Iată ce au stabilit

După ce a depus joi, 12 septembrie, cererea de divorţ de soţul ei, Simon Konecki, Adele s-a înţeles cu fostul...168

18 sep 00:00MondenMr. Bean, schimbat complet la 64 de ani! Iată cum arată actorul în prezent

A jucat în nenumărate filme şi seriale care au avut un succes incredibil, precum „Johnny English“,...266

18 sep 00:00MondenDemi Lovato se iubește cu un star de televiziune?

Demi Lovato pare să fi trecut peste perioada grea prin care a trecut în urmă cu aproape un an, atunci când, din...163

18 sep 00:00MondenBrad Pitt a vorbit în direct cu un membru al echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională

Brad Pitt a apelat luni Staţia Spaţială Internaţională (ISS), iar conversaţia purtată de actor cu astronautul...142

18 sep 00:00MondenVictoria Beckham a declarat că a fost „hărţuită mult în şcoală, psihic şi fizic“

Victoria Beckham, soţia fostului star al fotbalului englez David Beckham, a dezvăluit că a fost hărţuită psihic...164

18 sep 00:00MondenNetflix a cumpărat drepturile de difuzare pentru serialul ''Seinfeld'', după ce a pierdut ''Friends''

Serviciul de streaming Netflix a anunţat luni că a cumpărat drepturile de difuzare a serialului american "Seinfeld"...131

18 sep 00:00MondenDrama cascadoarei rămasă fără un braţ după un accident pe platourile de filmare în timp ce o dubla pe Milla Jovovich

Olivia Jackson, dublura actriţei Milla Jovovich în scenele de acţiune, a suferit un accident în timpul filmărilor...190

Mapamond
18 sep 00:00MapamondProcedură împotriva Ungariei: Budapesta se apără în faţa miniştrilor UE

Ungaria a contestat procedura lansată de Parlamentul European împotriva sa pentru risc de "încălcare gravă" a...142

18 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: CEDO condamnă Rusia la plata a peste 100.000 de euro pentru 4 şcoli în limba română din Transnistria

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Rusia la plata sumei de 126. 000 de euro ca prejudicii...141

18 sep 00:00MapamondCel puţin 10.000 de presupuse acte de violenţă ale poliţiei nu sunt raportate anual în Germania

Cel puţin 10.000 de presupuse acte de violenţă ale poliţiei nu sunt raportate anual în Germania, arată marţi un...127

18 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Premierul Maia Sandu efectuează o vizită oficială în SUA

Şefa guvernului de la Chişinău, Maia Sandu, va întreprinde o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în...127

18 sep 00:00MapamondExplozie produsă într-un laborator ce conţine virusul variolei. Rusia neagă existenţa unui risc de contaminare

Rusia a dezminţit marţi existenţa unui risc de contaminare după ce o explozie şi un incendiu s-au produs într-un...128

18 sep 00:00MapamondAfganistan: Cel puţin 27 de morţi în două atentate

Cel puţin 24 de oameni au murit şi alţi 31 au fost răniţi marţi în Afganistan în apropierea unui miting...125

18 sep 00:00MapamondGermania: Un bărbat libian în scaun cu rotile, victima unei agresiuni la Chemnitz

Un bărbat libian în scaun cu rotile a fost atacat de un tânăr suspectat de apropiere de extrema dreaptă, în...137

18 sep 00:00MapamondIranul confirmă reţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj

Sistemul judiciar iranian a confirmat marţi deţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj, a...139

18 sep 00:00MapamondNumărul cererilor de azil depuse în Canada de la începutul anului, în creştere faţă de 2018

Numărul total al cererilor de azil în Canada depuse de la începutul anului l-a depăşit deja pe cel din aceeaşi...131

18 sep 00:00MapamondMai multe persoane sunt rănite după ce un tren a deraiat în Hong Kong la o oră de vârf

Un tren a deraiat în Hong Kong marţi dimineaţă, la o oră de vârf al traficului, mai multe persoane fiind rănite,...132

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2408

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...827

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...769

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1046

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...873

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1315

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1001

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1044

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1243

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1528