REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Numiri surprinzătoare la șefia Administrației Canalelor Navigabile. Leafa: peste 12.000 lei pe lună

Numiri surprinzătoare la șefia Administrației Canalelor Navigabile. Leafa: peste 12.000 lei pe lună

Replica API 15 iulie 2019 | 00:00 1615

Mandate de 4 ani

Mandate de 4 ani

Daniel Georgescu

Administrația Canalelor Navigabile are, după o serie de interimate care au durat mai mulți ani, un Consiliu de Administrație (CA) cu mandate ”pline”, de patru ani. Pe lista noilor șefi ai companiei de stat constănțene se află și câteva nume deosebit de interesante, atât prin prisma filiației politice- evident, PSD- cât și prin controversele legate de ascensiunea profesională.

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța (CN ACN) are de câteva zile un CA cu mandat plin, după mai mulți ani în care a funcționat doar cu administratori provizorii. În ședința Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de pe 11 iulie 2019, la primul punct de pe ordinea de zi s-a votat revocarea foștilor administrator Alina Luminița Cațan, Ion Laurențiu Voicu, Călin Cristian Forț, Fabian Țîrcă, Romulus Cătălin Pantazi, Andreea Păstârnac și Voicu Cheța. În aceeași ședință AGA s-a numit și noua componență a CA-ului de la Canale Navigabile: ”Se numesc pentru o perioadă de 4 ani, începând cu data prezentei, respective 11.07.2019 până la data de 11.07.2023, conform Raportului final în cadrul proiectului de recrutare și selecție a candidaților pentru posturile de Administratori ai Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța nr. 23/21.02.2019, următorii membri în Consiliul de Administrație:

1) Georgescu Daniel

2) Pîrvulescu Gabriel Valentin

3) Bumbac Georgeta

4) Șincan Florin Cristian

5) Rusu Ionuț

6) Voicu Ion Laurențiu

7) Cheța Voicu”.

Noul CA de la Canale Navigabile aduce câteva surprize. Directorul general Daniel Georgescu revine în calitatea de administrator, după mai multe mandate provizorii, la fel și controversata funcționară de la Sănătate și Fisc Georgeta Bumbac. Rămân pe funcție probabil singurii profesioniști în domeniu, Ion Laurențiu Voicu și Voicu Cheța, în timp ce despre Ionuț Rusu nu există niciun fel de informație la această oră cu privire la calitățile sale manageriale sau măcar un simplu CV.

Valentin Pârvulescu

Georgeta Bumbac

Nou șef la ACN, urât de angajații ANR

Cele mai interesante nume sunt Florin Cristian Șincan, un personaj deloc agreat de angajații Autorității Navale Române (ANR), respectiv consilierul local PSD Gabriel Valentin Pîrvulescu. Iată ce scriau angajații ANR despre Florin Cristian Șincan, în 2015, într-o scrisoare trimisă ministrului Transporturilor de atunci, Ioan Rus: ”Căpitanul Şef al Căpităniei Midia de care aparţine Oficiul de Căpitănie Mamaia, dl. Şincan Florin a fost promovat printr-un examen trucat ca şef al Căpităniei Midia deşi nu are stagiu şi experienţă (…). Soţia Căpitanului Şef de la Căpitănia Midia, d-na Şincan Elena, a fost angajată printr-un examen trucat, pe o funcţie de conducere (şef serviciu administrativ care are în subordine aprovizionarea, sănătatea şi securitatea în muncă, parcul auto, achiziţii de servicii şi bunuri prin selecţie de ofertă şi/ sau negociere directă) deşi nu are studii de specialitate şi nici vechimea necesară ocupării acestei funcţii, fiind absolventă a Facultăţii de Ştiinţele Naturii”.

Pârvulescu, bun pentru orice şef

Despre pesedistul Gabriel Valentin Pîrvulescu nu mai sunt prea multe de spus. Numit clar pe criterii politice la șefia ACN, Pîrvulescu are ”scuza” de a fi fost, totuși, căpitan la Midia și director general al ANR, acum mai bine de un deceniu. Personaj apropiat de fostul primar Radu Mazăre, iar acum membru al echipei lui Decebal Făgădău, consilierul local Pârvulescu a știut să afișeze de-a lungul timpului o obediență care l-a păstrat în funcții calde și fără mari bătăi de cap, indiferent de numele şefului.

Indemnizație regească

Meritată sau nu, noii administratori vor avea parte de o leafă regească la șefia Administrației Canaleor Navigabile, deși este evident că o parte din ei nu vor mișca un deget pentru acești bani. Potrivit unui alt punct de pe ordinea de zi aprobat de AGA, indemnizația lunară va depăși 12.000 de lei: ”Se aprobă valoarea brută a remunerației fixe lunare pentru administratorii nou numiți în cuantum de 12.212 lei brut, cu încadrarea în prevederile bugetare”.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Florin Sincan : mare om ,mare caracter si un bun profesionist.Scufundati va cei frustrati si sa va ierte Dumnezeu !!!
59
0
Florin Sincan: salupist-ofiter port-capitan sef de port-membru in C.A.-uri ?! Doamne, Dumnezeule, de ce ne lasi sa ne scufundam ?! Este foarte clar: NU MAI AVEM SCAPARE ! Dumnezeu sa ne ierte !
4
77
120 pe luna , ....dar pe pamant
1
0
Da prostule,da.sint cel putin 7 ecluzari pe zi,HANDICAPATULE.daca esti prost,macar nu mai comenta...?
11
1
St stiinte exacte, in fiecare an totul e la fel....., unii muncesc si altii fura, la fel ca si in natura, pomul face mere, maimuta culege merele si sare pe creanga, deci stiinta exacta, stai jos esti prost daaar ai noroc cu tactu ala si ai sa trecem cu vederea
5
3
Tu ai gandirea"sanatoasa" a PSDistilor adica haideti fratilor sa furam cat mai e timp pentru ca asta inseamna sa fii la putere,sunt si legi in Romania dar legile sunt facute pentru tara si tara suntem noi cei votati de popor.
6
4
Laurentiu Voicu este seful de cabinet a lui Cuc si sotul unei prezentatoare de la antena 3
8
2
E adevarat k gogosaru va plateste! Dati,acum, in toti pe care nu ii haleste!
6
0
jumate din salariu se duce la partid ca sponsorizare sau cotizatie . asta e intelegerea ..
14
2
Daca la Gospodaria Comunala Cernavoda se plateste salariul directorului cu 12.000 lei, de ce va mirati ca de un astfel de salariu beneficiaza directori unde chiar exista activitate si profit? Oameni potriviti la locul potrivit.
14
1
Administratia canalelor Navigabile este o unitate productiva ? Isi asigura salariile din surse proprii, sau este o sugativa la bugetul de stat ? Nave circuland pe canal nu se vad.
14
8
lasa ca vine USR-ul si isi pune oamenii lor. Competenti desigur. Cum au fost si aia din epoca PDL-PNL. Nepoata Boagiu de la transporturi va spune ceva? La fel e si la privat daca te uiti la CV-urile lor o sa vezi ca aia cu pile au fot tota asa buni la toate!!!
14
10
Ce va mai mirati? Asta e epoca psd. Dau pomana electorala cu o mana si iau inapoi inzecit. Au taiat subventia studentiilor pentru calatoriile gratuite cu cfr-ul. Nu m-ar deranja daca aceste personaje ar face ceva pentru posturile pe care le ocupa. Ei nu fac nimic. Nimic. Nici macar nu merg la munca. Exact ca la raja. Trai pe vatrai pe banii incasati pe apa de ploaie. Sa vedem daca USR-ul se v-a tine de cuvant daca gastiga alegerile. Nu uitati, coruptia ucide!
20
4
Articol comandat de directorul Mezei de la ANR. vine si randul tau pretene
16
1
Nu va mai mirati atat, directorul Andrei de la Confort Urban are salariul mai mare. E cainele lui Fagadau, normal
17
1
Cel mai bun CA din toate companiile selectate pe 111.
78
5
Ce viata este la Ecluza Cernavoda cand unii salariati se ocupa noatea de cu totul alte activitati decat cele din fisa postului.Adica urmaresc si sunt in legatura cu barjile care tranziteaza ecluza si isi incarca bidoanele cu motorina.Vreau pe aceasta cale sa trag un semnal de alarma politiei de frontiera Cernavoda sa fie mai activi si sa stea la poarta ecluzei pentru a starpi acest fenomen.
13
3
Psd are cele mai proaste numiri. Uitati cine conduce aeroportul constanta. Ce va mira cand un om cu handicap mintal si fizic conduce un aeroport.
21
3
daca tot nu facnimic,pe canale trece o barja pe an,hai sa le dam salariiimense,zic pesedeii,ca tot ju dau de la ei.muriti ba!
6
6
PSD Constanta e praf la numiri nici acum nu a facut nimic pentru Parvulescu. El are relatii smecheresti de pe vremea lui pastaie la M Transporturilor si a tras sforile.
16
9
Rasplata de la partid. O sa faca doua sedinte si o sa incasese indemnizatia. Asta e de cand lumea si pamantul. 12000 lei pe luna...putin...foarte putin
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920